• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 cm dışa doğru büyüyen miyomu olanlar!!!

savel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
20
1
86
İzmir
öncelikle herkese merhaba, 2 aylık evliyim. yaşım 36 hamile kalmak bebek sahibi olmak istiyorum fakat kontrollerde 7 cm dışa doğru büyüyen sübseröz miyom olduğunu öğrendim. bazı doktorlar hemen ameliyat önerdi, ameliyatın risklerini ancak ben sorunca söylediler. fakat prof. dr. gebeliğe engel olmayacağını hamile kalabileceğimi söyledi. ben bu arada alternatif tıp ta çare arıyorum. belki biraz küçültebilirim diye. miyomun bana ağrısı ve aşırı kanaması adet düzensizliği gibi getirdiği sorunlar yok. benim durumumda olan arkadaşlarla buradan yazışıp fikir alışverişi yapmak istedim. forumlarda okudum bazı arkadaşlar bu büyüklükteki miyomla hamile kalıp doğum yapmışlar sorunsuz geçmiş, ya da biraz ağrılı, bazılarının da gebeliği erken bitmiş miyomdan dolayı. aklım o kadar karışık ki fikirlerinizi ve biraz olsun moral olacak mesajlarınızı bekliyorum...

canım benim de miyomum varmış,hiç haberim yoktu,hamile kaldıktan sonra öğrendim.hiç ağrı sızı kanama yapmamıştı.farkettiğimizde 4aylık hamileydim,3,4santimlik bir miyomdu.ilk duyduğumda günlerce ağladım,internetten felaket senaryoları okudum bir de farkeden doktorun sorularıma tatmin edici yanıtlar vermemesi beni çok korkutmuştu.sonuçta bebeğim büyüdükçe miyomum da büyüdü,doğuma kadar 12santim oldu.bebeğin geliş yolunda olmadığından normal doğuma engel teşkil etmedi ama ben farklı sebeplerden normal doğuramadım.risklerini doktoruma sürekli soruyordum,en kötü ihtimalle bebeği zamanından önce almak zorunda kalabileceğimizi söylüyordu.sezaryenle doğurduğum sırada miyomumu da alacaklardı ama rahmime çok yakın olduğundan,kanamayı durdurmayı başaramazlarsa rahmimide almak zorunda kalacaklarından miyomuma dokunmamışlar.doğumdan sonra tekrar küçülüp eski haline döndü.çevremde miyomum olan 3kişi tanıyorum,birinin miyomu 8aylık bebeğiyle aynı kiloya ulaştığından bebeği 8.ayda sezaryenle aldılar,ikinci arkadaşım benim gibi zamanında sorunsuz doğurdu.üçüncü kişi de hamile değildi,miyomunu aldırmak için ameliyata girdi ama çıktığında rahmi de yoktu,kanamayı durduramamışlar,almak zorunda kalmışlar

birden mesajını okuyunca myomumu ilk öğrendğimde çaresizce burda myomu olupta sağlıklıca doğum yaptım diyenlere ulaşmaya çalıştığımı hatırladım..

geçen sene nisan ayıydı artık bebek sahibi olmak istiordum ve yaşım daha 24 hamilelik öncesi tetkikler için gitmiştim dra. bana ilk kez mi muayene oluyosun dedi evet dedim rahiminde kocaman bi ur var dedi direk. o da neydi kafamdan aşşağı kaynar sular döküldüğünü hissettim bi an. 4cm bi myomun var dedi ilk kez duyuyordum anlamadım korkak gözlerle ne olucak yani dedim ameliyat önerdi bana sezeryan yerinden ameliyat yapmalıyız kasi taktirde gebeliğe engel olabilir ama olmayadabilir dedi hamile kalsanda düşük tehliken ve erken doğum riskin var dedi çok bilmiş o ukela dr. hemde myomun rahimin tam ortasında yani bebeğin olucağı yerde dedi. ağlaya ağlaya çıktım hastaneden. Araştırdım bi dr buldum bi proftu hayatımdaki en büyük şanstı belkide yaşımın myom ameliyatı için çok erken olduğunu myomun gebeliğe bi engel olmucanı evet düşük riski olabilir ama bunun olmayabilceğini çok güzel dille anlattı bana şimdi git keyfine bak hamile kal gel dedi bana ondan çok cesaret almıştım.. Allah bu yaa hemen 1 ay sonra hamile kaldım drumu aradığımda yurt dışındaydı adetin gecikip hamile oldunu anladığında hemen gel gözetim altında olmaslısın demişti ama aradığımda yurt dışındaydı. Arkadaşımın kadın doğumcusuna gittim drum gelene kadar oda ne bi şamarda burdan yok efendim bu myomla senin hamile kalmana kim izin verdi ben olsam ameliyat etmeden kalmana müsade etmezdim bu çocuk düşer bebekte myomda kandan beslenir bu myom bebeğin gelişimini engeller odur budur muayenahnesinden nasıl attım kendimi bilemedim ağla ağlaa bi hal olmuştum 2 gün resmen bebeğim düştü düşecek die bekledimm en ufak bi ağrıda yada bi kıntıda düşük yapıorum sandım.. neyse drum geldi tekrar ona gittim anlattım iyi korkutmuşlar seni dedi bu çocuk düşecek die bişey yok erkende doğabilir zamanında da olabilir ama düşedebilir dedi ona kalırsa sebepsiz yere 7 kez düşük yapan hastam var myomu yok bişeyi yok ama nedenini bilemioruz düşük tehlikesi bütün gebeliklerde doğum yapana kadar var dedi öle dedi böle dedi vessela beni tekrar yüreklendirip gönderdi ama yine de korkuyordum netten araştırdım araştırdım gebelite myomu büyüyüp bebeğe yer kalmayanlar ölü doğum yapanlarr tabi bunların yanında çok güzel hamilelik geçirip doğum yapanlarda var ama insan hep olumsuzun başına gelceni düşünüo. çok ağrılı olurmuş bide hamilelikk myomla..
neyse..
öle yada böle önce Allah sonrada doktorumun sayesinde bu günlere geldim hemde zamanında 38+2 de doğum yaptım kızım şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyooo ona her baktığımda şükür ediorum.. ne ağrılı bi hamilelik ne kanamalı ne de sorunlu bi hamilelik geçirdim.. Bebeğimin gelişimide çok güzeldi. Drum normal doğum bile tavsiye etti myomumu alma taraftarı deildi 2.yi de yap öle alayım dedi ama ben tekrar böle riskli bi hamilelik geçirmek istemediğimi myomdan kurtulmak istediğimi sölediğimde myom için sezeryan isteme alınmıcak bi yerde ise ellemem istesen bile dedi ama bakarım rahime zarar vermicekse alırım dedi.. büyük gün geldiğinde korkum hat safhadaydı bebeğime kavuşcaktım evet ama myom ve rahimin zarar görmesi daha da bi korkutuyodu benı.. şükürler olsun bebeğime kavuştum myomumdan da kurtuldum yani hem bebek hemde 7 cm bi myom dünyaya getirdim :)

Darısı başına canım.. inşallah herşey istediğin gibi olur.. Çok zor günler geçirdim.. seninde mesajını görünce kendi arayışlarım aklıma geldi ondan uzzzuuuuunnn uzunnnnn yazmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. yalnız tek bi dr ile kalma bi kaç kişiye daha görün diğerlerine kalsaydım çoktan ameliyat masasına yatcaktım belkide rahimimden olcaktım.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın senide.

Son düzenleme:
birden mesajını okuyunca myomumu ilk öğrendğimde çaresizce burda myomu olupta sağlıklıca doğum yaptım diyenlere ulaşmaya çalıştığımı hatırladım..

geçen sene nisan ayıydı artık bebek sahibi olmak istiordum ve yaşım daha 24 hamilelik öncesi tetkikler için gitmiştim dra. bana ilk kez mi muayene oluyosun dedi evet dedim rahiminde kocaman bi ur var dedi direk. o da neydi kafamdan aşşağı kaynar sular döküldüğünü hissettim bi an. 4cm bi myomun var dedi ilk kez duyuyordum anlamadım korkak gözlerle ne olucak yani dedim ameliyat önerdi bana sezeryan yerinden ameliyat yapmalıyız kasi taktirde gebeliğe engel olabilir ama olmayadabilir dedi hamile kalsanda düşük tehliken ve erken doğum riskin var dedi çok bilmiş o ukela dr. hemde myomun rahimin tam ortasında yani bebeğin olucağı yerde dedi. ağlaya ağlaya çıktım hastaneden. Araştırdım bi dr buldum bi proftu hayatımdaki en büyük şanstı belkide yaşımın myom ameliyatı için çok erken olduğunu myomun gebeliğe bi engel olmucanı evet düşük riski olabilir ama bunun olmayabilceğini çok güzel dille anlattı bana şimdi git keyfine bak hamile kal gel dedi bana ondan çok cesaret almıştım.. Allah bu yaa hemen 1 ay sonra hamile kaldım drumu aradığımda yurt dışındaydı adetin gecikip hamile oldunu anladığında hemen gel gözetim altında olmaslısın demişti ama aradığımda yurt dışındaydı. Arkadaşımın kadın doğumcusuna gittim drum gelene kadar oda ne bi şamarda burdan yok efendim bu myomla senin hamile kalmana kim izin verdi ben olsam ameliyat etmeden kalmana müsade etmezdim bu çocuk düşer bebekte myomda kandan beslenir bu myom bebeğin gelişimini engeller odur budur muayenahnesinden nasıl attım kendimi bilemedim ağla ağlaa bi hal olmuştum 2 gün resmen bebeğim düştü düşecek die bekledimm en ufak bi ağrıda yada bi kıntıda düşük yapıorum sandım.. neyse drum geldi tekrar ona gittim anlattım iyi korkutmuşlar seni dedi bu çocuk düşecek die bişey yok erkende doğabilir zamanında da olabilir ama düşedebilir dedi ona kalırsa sebepsiz yere 7 kez düşük yapan hastam var myomu yok bişeyi yok ama nedenini bilemioruz düşük tehlikesi bütün gebeliklerde doğum yapana kadar var dedi öle dedi böle dedi vessela beni tekrar yüreklendirip gönderdi ama yine de korkuyordum netten araştırdım araştırdım gebelite myomu büyüyüp bebeğe yer kalmayanlar ölü doğum yapanlarr tabi bunların yanında çok güzel hamilelik geçirip doğum yapanlarda var ama insan hep olumsuzun başına gelceni düşünüo. çok ağrılı olurmuş bide hamilelikk myomla..
neyse..
öle yada böle önce Allah sonrada doktorumun sayesinde bu günlere geldim hemde zamanında 38+2 de doğum yaptım kızım şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyooo ona her baktığımda şükür ediorum.. ne ağrılı bi hamilelik ne kanamalı ne de sorunlu bi hamilelik geçirdim.. Bebeğimin gelişimide çok güzeldi. Drum normal doğum bile tavsiye etti myomumu alma taraftarı deildi 2.yi de yap öle alayım dedi ama ben tekrar böle riskli bi hamilelik geçirmek istemediğimi myomdan kurtulmak istediğimi sölediğimde myom için sezeryan isteme alınmıcak bi yerde ise ellemem istesen bile dedi ama bakarım rahime zarar vermicekse alırım dedi.. büyük gün geldiğinde korkum hat safhadaydı bebeğime kavuşcaktım evet ama myom ve rahimin zarar görmesi daha da bi korkutuyodu benı.. şükürler olsun bebeğime kavuştum myomumdan da kurtuldum yani hem bebek hemde 7 cm bi myom dünyaya getirdim :)

Darısı başına canım.. inşallah herşey istediğin gibi olur.. Çok zor günler geçirdim.. seninde mesajını görünce kendi arayışlarım aklıma geldi ondan uzzzuuuuunnn uzunnnnn yazmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. yalnız tek bi dr ile kalma bi kaç kişiye daha görün diğerlerine kalsaydım çoktan ameliyat masasına yatcaktım belkide rahimimden olcaktım.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın senide.

öncelikle mesajlarınız için çok teşekkür ederim, inanın şu an çok duygulandım. durumumu anlayıp bu derece samimi cevap verdiğiniz için. bu tür korkuları yaşayan biliyor tabi, bizler gibi. sizlere de büyük geçmiş olsun, bebekleriniz ve size sağlıklı bir yaşam diliyorum...
bir kaç dr a daha gitmek istiyorum fakat korkuyorum yine bana hemen ameliyat önerecekler diye. o yüzden iyi bir Prof. araştırıyorum. İzmir de yaşıyorum. Ankara dan bir Prof la telefonda görüştüm ve bana tel de söyledi riskin yok hamile kalabilirsin diye. şu an çalışıyorum Ankara ya gitmem biraz zor. İzmir de bana bu şekilde moral olacak ve hamile kalırsam eğer bu süreçte de sürekli takip ettirebileceğim bir Prof arıyorum. sizler hangi şehirlerden yazıyorsunuz, bu sitede İzmir den Prof. dr ismine rastladınız mı? bir duyumunuz ya da bir bilginiz olursa bana yazarsanız çok sevinirim. şimdiden çokk teşekkür ederim.

Yazını okudum .Ocak ayında , hamile kaldım ve seninki gibi ne bir kanama nede bu güne kadar bir agrı şikayetim olmamıstı.Cocuk için gittiğim doktor 8 cmlik bir moymum oldugunu söledi.Aynı senin gibi bende yıkıldım cunkü bu myom cocugu düşürür ve ya gelişimini engeller dediler. Daha sonra Gata da ALi ergun isimli bir profosöre göründüm oda myomumun dısarda oldugunu tabiki risk olacaını ama hamileliği sonlandırmamam gerektiğini anlattı cok şükür suan 15 haftalık gebeyimMiyom 10 cm oldu agrı yok ama bagırsaklara yaptıgı baskıdan dolayı kabızlık ve gaz agrısı şikayetim var 1 haftadır. Ama tavsiyem sakın ot mot kullanma ve amleliyatıda son care olarak dusun cunki rhim duvarın zedelenirse ii olmaz ses dalgalarıyla myomun kucultuldugunu duydum istersen onu bir arstırır .birde mumkunse iyi bir doktora görün .

Allah yardımcın olsn

çok teşekkür ederim bilgiler için, 8 cm le hamile kaldım demişsin, acaba miyom rahim içindemi yoksa dışa doğrumu büyüyordu ve hamile kalmak için kaç ay uğraştın, bazıları uzun zaman uğraşmış baızları hemen hamile kalmış sizde durum nedir? benimki dışa doğru büyüyenlerden Dr lar aklımı iyice karıştırıyor, önce dışa doğru sübseröz denildi son gittiğimde aynı doktor hem dışa doğru hem de intramural yani rahim duvarından içeriye doğru olduğunu söyledi, 1 ay içinde hemde, ne dedikleri belli değil ki kime güvenipte tekrar gideyim doktora bilemiyorum. tek isteğim bu konuda deneyimli bir Prof bulmak artık başka çaresi yok. ayrıca çocuk yapmak için denemelere yeni başladık bakalım hayırlısı. ot içme demişsin ama içiyorum çaresiz küçültür umuduyla hayıt tohumu içiyorum,hem miyom hem de yumurtalıklarım düzene girsin hamile kalmama yardımcı olsun diye, ne yapacağıma karar verdiğim an onları da bırakırım. inşallah sen de sorunsuz bir hamilelik geçirirsin ve zamanı gelince güzel bebeğine kavuşursun, Allah hepimizin yardımcısı olsun....

canım bir sorum daha var 8 cm miyomla hamile kaldığında doktorun miyomun hamilelik sırasında büyümesini engellemek ya da durdurmak için bir ilaç ya da tedavi önerdimi acaba? ya da ne gibi şeyler önerdi bu şekilde hamile kaldığında, şu an bir tedavi görüyor musun? ayrıca ses dalgalarıyla miyom tedavisini araştırdım çok ümitlendim önce ama daha çok yeni bir tedavi yöntemi, şu an yurt dışında uygulanıyormuş Türkiye ye gelmesi bir kaç yılı bulacakmış benim yaşım zaten ilerlemiş durumda birkaç yıl daha bekleyemeyeceğim için o ümit ışığı da kapandı anlayacağın :((

Son düzenleme:
Canım ben hamile kaldıkdan sonra miyomum oldugunu öğrendim. Benim de dışa dogru büyüyordu. Ve evliliğimin 3.ayında plansız hamile kaldım.Hatta son adet tarihimi bile tam net hatırlamıoyordum banada farklı farklı seyler söylediler yok cocugu alalım , amaliyat ol yok bu ilk 3 ayda 13 santime cıkar cart curt ama diyorumya , bunların ilaçla bile tedavisi yokken otun inanki bir faydası olmaz aksine zarar bile verebilirsin . Hamileliikde ilaç tedavisi uygulamadılar hatta cok sasırıyordum neden diye doktor dediki progestoron hormonu veriyoruz .( miyom annelik hormonuyla beslendiği için ).Suan inanki doktordan geldim.Bir haftadır bir sancım var , oda miyomun bagırsaga baskı yaptıgını söyledi. Allah sana cocuk vermek istedikden sonra innaki kimse önünde duramaz.Moralini asla bozma birde bence ankaradaki gatada profosör olan ali ergunle bir görüş eger mumkunse.

bende miyom ameliyetı oldum....biri 15 cm biri 10 cmdi.....ilk gittiğim 7-8 cm di...dr çocuk doğur geçer dedi....bnde o yüzden çok önemsemedim...sonraki kontrolda gördükki 15 cm gelmiş dr ne çocuk doğurması hamile kalamazsın kalsanda ya düşük ya erken doğum olurdu dedi....

.miyomun yerini belirleyemediler kimi dışarda kişi içerde dedi..rahminde alınabilir parçasında dedi dr.son olarak tavsiye üzerine konyada prof.metin ..... gittik korkulcak birşey yok biraz büyük ama hallderiz dedi güven verdi çok şükür 45 dk süren ameliyatla kurtuldum miyomlarımdan tamemn temizlendi.1 sene boyuncada kontrollere gittik yenileyen olmadı....

benim tavsiyem yol yakınken ilerde kafanı ağırtacak sorunlar çıkmadan ameliyat olmanız...7 cm bayağı büyük ve dahada büyürse hamilelikte zorlaşır sizin için....

arkadaşlar bende yenı amelıyat oldum 7 doktora gittım .üstelık benımkı öyle 7 cm falanda degıldı 3 cm mıyomdu. ama işte rahhımın tam önünde sperm gelmesını engellıyor .zaten çocuk olsada düşükler yaparmısm bende amelıyatı düşünüp oldum kurtuldum .bakalım bu perşembe kontrolum var .sıkıntı yapma arkdş derdı veren rabbım dermanınıda verıyor.. rabbım yar ve yardımcınız olsun...

arkadaşlar bende yenı amelıyat oldum 7 doktora gittım .üstelık benımkı öyle 7 cm falanda degıldı 3 cm mıyomdu. ama işte rahhımın tam önünde sperm gelmesını engellıyor .zaten çocuk olsada düşükler yaparmısm bende amelıyatı düşünüp oldum kurtuldum .bakalım bu perşembe kontrolum var .sıkıntı yapma arkdş derdı veren rabbım dermanınıda verıyor.. rabbım yar ve yardımcınız olsun...
çok geçmiş olsun, sizinki yerinden dolayı engellemiş galiba rahim ağzındaydı. teşekkür ederim dularınız için...

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. geçen yıl bir düşüğüm oldu bunun kontrolleri sonucunda miyomum olduğunu öğrendim. drum bunun hamilelik için bir engel olmadığını söyledi. ben hamile kaldım ve hamileliğimin 12. haftasında miyomumun tam plesantanın arkasına yerleştiğini söyledi drum. şu an 24 haftalık hamileyim Allaha çok şükürler olsun şimdiye kadar bir sorun yaşamadım gebeliğimin sonuna kadar da yaşamam inşaallah. ama bebeğim kilo aldıkça ona giden kan akımını engelleyebilirmiş. bebğimin kilo alımını etkiler dedi. bende çok korkuyorum Allaha dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor. ayrıca 12. haftamda miyomum 3cm di. şimdi 4.5 cm. drum 24. hftadan sonra büyümez dedi. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. geçen yıl bir düşüğüm oldu bunun kontrolleri sonucunda miyomum olduğunu öğrendim. drum bunun hamilelik için bir engel olmadığını söyledi. ben hamile kaldım ve hamileliğimin 12. haftasında miyomumun tam plesantanın arkasına yerleştiğini söyledi drum. şu an 24 haftalık hamileyim Allaha çok şükürler olsun şimdiye kadar bir sorun yaşamadım gebeliğimin sonuna kadar da yaşamam inşaallah. ama bebeğim kilo aldıkça ona giden kan akımını engelleyebilirmiş. bebğimin kilo alımını etkiler dedi. bende çok korkuyorum Allaha dua etmekten başka elimden bişey gelmiyor. ayrıca 12. haftamda miyomum 3cm di. şimdi 4.5 cm. drum 24. hftadan sonra büyümez dedi. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

endişhe etme canım ben 38+2 de 3.120gr doğum yaptım myoma karşı o kadar da düşük deil bence bi süre sonra büyümesi dediğin gibi duruyo zaten.. allah yardımcın olsun canım hayırlısıyla yavrunu sağlıcakla kucağına al inşallah.

merhaba arkadaşlar sonunda iyi olduğunu düşündüğüm bir uzman dr buldum ve gittim. fakat bildiklerimin tam tersi çıktı.daha önce de en az üç defa gitmiştim başka Dr lara ve miyomun sübseröz olduğu söylenmişti. yani dışa doğru boyutu 73 cm falandı. en son gittiğim Dr da miyomun sübserözle ilgili olmadığını tamamen intramural olduğunu 6x6,5 cm olduğunu ve şu durumda kesinlikle ameliyat olmamam gerektiğini ameliyat olursam miyom rahim duvarında yerleştiği için rahime fazlasıyla zarar verileceğini ve bunun ne zaman eski haline geleceğinin belli olmadığını, bu şekilde hamile kalmam gerektiğini söyledi. daha önce gittiğim dr lar bana hemen ameliyat önermişti, iyiki onları dinleyip ameliyat olmamışım yoksa bir daha belki çocuk sahibi olamayacaktım.
size tavsiyem sakın ola bir dr la (gerçi ben 4. Dr da iyi teşhis aldım) kalmayın işinde uzman bir dr bulun ve hemen gidin.
hepinize geçmiş olsun ve Allah sağlıkla bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin...

canım benim de miyomum varmış,hiç haberim yoktu,hamile kaldıktan sonra öğrendim.hiç ağrı sızı kanama yapmamıştı.farkettiğimizde 4aylık hamileydim,3,4santimlik bir miyomdu.ilk duyduğumda günlerce ağladım,internetten felaket senaryoları okudum bir de farkeden doktorun sorularıma tatmin edici yanıtlar vermemesi beni çok korkutmuştu.sonuçta bebeğim büyüdükçe miyomum da büyüdü,doğuma kadar 12santim oldu.bebeğin geliş yolunda olmadığından normal doğuma engel teşkil etmedi ama ben farklı sebeplerden normal doğuramadım.risklerini doktoruma sürekli soruyordum,en kötü ihtimalle bebeği zamanından önce almak zorunda kalabileceğimizi söylüyordu.sezaryenle doğurduğum sırada miyomumu da alacaklardı ama rahmime çok yakın olduğundan,kanamayı durdurmayı başaramazlarsa rahmimide almak zorunda kalacaklarından miyomuma dokunmamışlar.doğumdan sonra tekrar küçülüp eski haline döndü.çevremde miyomum olan 3kişi tanıyorum,birinin miyomu 8aylık bebeğiyle aynı kiloya ulaştığından bebeği 8.ayda sezaryenle aldılar,ikinci arkadaşım benim gibi zamanında sorunsuz doğurdu.üçüncü kişi de hamile değildi,miyomunu aldırmak için ameliyata girdi ama çıktığında rahmi de yoktu,kanamayı durduramamışlar,almak zorunda kalmışlar

arkadasim merhaba,

o rahmi alinan arkadasin kac yasindaydi miyomu nekadar buyuk ve nerdeydi biliyormusun cunku benimde 6cmlik rahim duvarina dogru buyumus miyomum var alinmasi lazim ama alinirken kanama olursa rahmin alinma tehlikeside var tabii azda olsa cok korkuyorum daha henuz cocugum yok cok istiyorum o arkadasin neler yasadi kendisinin cocugu varmi

tsk ler

neyse..

merhaba

ya o doktorun adini ogrenebilirmiyim arkadasim tabii eger istanbulda yasiyorsan benimde miyomum alinmasi gerekiyor ve henuz cocuk sahibi degilim doktor arastirmaktan kafam allak bullak yardim ederseniz sevinirim

merhaba arkadaşlar sonunda iyi olduğunu düşündüğüm bir uzman dr buldum ve gittim. fakat bildiklerimin tam tersi çıktı.daha önce de en az üç defa gitmiştim başka Dr lara ve miyomun sübseröz olduğu söylenmişti. yani dışa doğru boyutu 73 cm falandı. en son gittiğim Dr da miyomun sübserözle ilgili olmadığını tamamen intramural olduğunu 6x6,5 cm olduğunu ve şu durumda kesinlikle ameliyat olmamam gerektiğini ameliyat olursam miyom rahim duvarında yerleştiği için rahime fazlasıyla zarar verileceğini ve bunun ne zaman eski haline geleceğinin belli olmadığını, bu şekilde hamile kalmam gerektiğini söyledi. daha önce gittiğim dr lar bana hemen ameliyat önermişti, iyiki onları dinleyip ameliyat olmamışım yoksa bir daha belki çocuk sahibi olamayacaktım.
size tavsiyem sakın ola bir dr la (gerçi ben 4. Dr da iyi teşhis aldım) kalmayın işinde uzman bir dr bulun ve hemen gidin.
hepinize geçmiş olsun ve Allah sağlıkla bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin...

merhaba,

anlamadigim birsey var benimde miyomum 6 cm ve iki doktorumda ameliyat olmam gerektigini bole hamile kalamazsin kalsanda duser dediler soyle bi ornek verdi rahim 7 cmlik birsey miyom 6 cm ve rahim duvarina dogru buyumus cocuk icinde gelisemez dediler tabiki ben bi aydir kafa patlatiyorum iyi bi doktor bulmak icinama artik bittim beynim durdu cok iyi doktorlar okdr cok para isiyorlarki kafam iyi ce allak bullak anliycaniz dogru durust sorunumu yazarak belirtemiyorum bile
senin durumunda arkadasim benimki gibi anladigim kadariyla bole hamile kalabilirmisin dediler simdi sana hangi doktora gittigini sorabilmiyorum istanbuldasin galiba....
ameliyattan okdr cok korkuyorumki artik korkuyu gectim rahmin alinma durumu bile var yani ne olur yardim edin

endişhe etme canım ben 38+2 de 3.120gr doğum yaptım myoma karşı o kadar da düşük deil bence bi süre sonra büyümesi dediğin gibi duruyo zaten.. allah yardımcın olsun canım hayırlısıyla yavrunu sağlıcakla kucağına al inşallah.

cevabın için teşekkür ederim. sendeki miyomda mı benimki gibiydi yani plesantanın arkasında mıydı. miyomun büyüklüğü ne kadardı hamileliğin süresince herhangi bir sorun yaşadın mı

arkadaşlar aranızda plesantanın arkasında miyomu olup da doğum yapan arkadaşlar var mı? cevap veririseniz çok sevinirim.

merhaba

ya o doktorun adini ogrenebilirmiyim arkadasim tabii eger istanbulda yasiyorsan benimde miyomum alinmasi gerekiyor ve henuz cocuk sahibi degilim doktor arastirmaktan kafam allak bullak yardim ederseniz sevinirim

canım malesef Ankara da yaşıyorum eğer düşünürsen doktorumun adınıda veririm tabiki.

merhaba,

anlamadigim birsey var benimde miyomum 6 cm ve iki doktorumda ameliyat olmam gerektigini bole hamile kalamazsin kalsanda duser dediler soyle bi ornek verdi rahim 7 cmlik birsey miyom 6 cm ve rahim duvarina dogru buyumus cocuk icinde gelisemez dediler tabiki ben bi aydir kafa patlatiyorum iyi bi doktor bulmak icinama artik bittim beynim durdu cok iyi doktorlar okdr cok para isiyorlarki kafam iyi ce allak bullak anliycaniz dogru durust sorunumu yazarak belirtemiyorum bile
senin durumunda arkadasim benimki gibi anladigim kadariyla bole hamile kalabilirmisin dediler simdi sana hangi doktora gittigini sorabilmiyorum istanbuldasin galiba....
ameliyattan okdr cok korkuyorumki artik korkuyu gectim rahmin alinma durumu bile var yani ne olur yardim edin

sana sölenenlerin aynısını bana da sölediler canım önce canını sıkma gerçi seni çok iyi anlıyorum ne kadar iyi düşünsende illaki o kötü olasılık beyninin bi yerinde kemirio seni. bana da ilk myomumu öğrendiğim doktor alınması gerektiğini rahimin tam ortasında olduğunu bebeğin yerleşemiceni olursada düşük yada erken doğum riskiyle ve hatta çok ağrılı sancılı kanamalı bi hamilelik geçirebilceğimi söledi. sonra kendi drumu buldum beni rahatlattı hamile kal gel kafanada bişii takma dedi. hamile kalınca doktorum yurt dışındadı bi kerelik başka bi dra gittim bebeğimin durumunu öğrenmek için o drda vay efendim senın bu myomla hamile kalmana kim izin verdi de bu bebek düşerde o ara tatil planımız vardı sakın bi yere gitme düşük yaparsın elin ayana dolanırda salak herif nerden geldimi şaşırttı tekrar kendi druma gittim 9 ay boyunca myomumu resmen görmezden geldi çok rahat bi hamilelik geçirtti bana. dicem o ki alınmalı dien dr a da hemen güvenme gerekirse bi doktora bi doktora daha görün.
Bi de ne alaka rahim 7 cm mişmişşş daha büyük myomları olanı duydum ben. gerçi hamilelikte daha fazla büyüyo myomda benım drum 13 cm lik myomla doğum yaptırtmışş.

cevabın için teşekkür ederim. sendeki miyomda mı benimki gibiydi yani plesantanın arkasında mıydı. miyomun büyüklüğü ne kadardı hamileliğin süresince herhangi bir sorun yaşadın mı

arkadaşlar aranızda plesantanın arkasında miyomu olup da doğum yapan arkadaşlar var mı? cevap veririseniz çok sevinirim.

canım myomum sağ arkadaydı benim yani evet bebeğimin arkasındaydı. 4cmle hamile kaldım doğuma kadar 7 cm olmuştu.
hamileliğimde de hiç sorun yaşamadım. gittiğim ilk iki dr hamile kalamazsın düşük yaparsın olsada ağrılı kanamalı olur dedi. ne ağrı ne sancı ne kanama belkide normal insan benım kadar rahat hamilelik geçirmmiştir. Allah yardımcın olsun canım

merhaba,

canım merhaba,
sen de benim psikolojimdesim ama ben biraz olsun rahatladım. yani hem rahatladım hem de biraz daha tehlikeli olduğunu öğrendim durumumun. ben de en son gittiğim doktora sordum rahim miyomumdan büyükmü öyleyse ne yapacağız diye? o da o önemli değil miyom gebelikte zaten büyüyecek ama rahim de büyüyecek üst kaburga kemiği ortasından alt kemiğe kadar büyüyecek rahim dedi. miyom ona yetişemez falan dedi. bir de benim miyom rahim duvarında ama rahim içine çok az bir etkisi varmış. dr um hamile kalman gerekir senin durumun hemen öyle alalım miyomu kurtul denilecek türden değil, alırsak eğer rahim duvarı zedelenecek incelecek falan dedi.
sana tavsiyem belki on doktora gidersin 9 u ameliyat ol der ama bir tanesi olma der mantıklı açıklama yapar sana. onun için iyi araştır iyi bir dr bul. bana da hep acil ameliyat dediler, üstelik türü için sübseröz yani rahim dışında demişlerdi. yanlş teşhis tamamen halbuki rahim duvarının içindeymiş. eğer onları dinleyip ameliyat olsaydım belki çocuk sahibi olamayacaktım bir daha.
ben izmir ' de yaşıyorum. burada özel bir dr buldum. gelme imkanın varsa ya da ona mesaj yazmak istersen ona nasıl ulaşacağını yazarım buradan. ben de ilk kayıtlı olduğu siteye mesaj yazmıştım. yorumlarını okudum kendi sitesinde inceledim hastalarının yorumlarını vs. sana yardımcı olacaktır inşallah canım.
Allah yardımcın olsun ve iyi Dr lara ulaştırsın hepimizi...

Back