- 26 Aralık 2019
- 336
- 266
- 29
- Konu Sahibi Marulkafakz
Merhabalaaar... Öncelikle miyomu öğrenme sürecimden başlayayım. Kadın doğuma kontrole gittiğimde 7 cm boyutlarında miyomum olduğu söylendi ben tabi miyom hiç duymadım nedir bilmiyorum araştırmaya başladım. Doktor bana ben bu ameliyatı yapamam büyük yerlere git rahmin alınma ihtimali olabilir dedi. Sonra Manisa Turgutludaki özel hastaneye gittim aynı gün içerisinde oradaki doktorda 8 cm boyutlarında büyük bir miyom rahmin dışında sol tarafa doğru büyüyen bir miyom olduğunu açık ameliyat yapabileceğini fakat rahmin alınma ihtimalininde olduğunu söyledi. Sonra Manisa Şehir Hastanesindeki doktora gittim o da ben yapamam diye söyledi. Sonra özel doktor araştırmaya başladım ve Fatih Şendağı buldum oda 32 bin tllik fiyat söyleyince tabi istemedim. Sonra İzmir Onkoloji de bir doktora gittim ismini hatırlamıyorum o doktorda çok ilgilendi başka yerlerede git ama bu risk hep olacak ben yaparım ama riski göze alalım dedi. Sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesinde Ali Akdemire gittim ve boyutlarının 7 cm olduğunuda evlendikten sonra gelirsen ameliyatı kapalı yaparız hiç sıkıntısından bahsetmedi. 3 aylık kontrollerime gidiyordum düzenli olarak evlendim sonra pandemi girdi o yüzden 6 ay gidemedim ve büyümemişti miyomum çok şükür. Daha sonra doktorum yurtdışına gittiği için yeni doktor arayışına geri döndüm başa döndüm yani. Buradaki forum sayfalarından Gugubi isminde benimle hemen hemen boyutları aynı olan arkadaşım sayesinde Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Cihan Kabukçu hocamla karşılaştım. O kadar güzel anlattı ve sakinleştirdi ki beni hemen ameliyat yapabileceğini söyledi hiç sıkıntının olmadığını gayet güzel geçeceğini söyledi. Yerini konumunu anlatırken rahmin sol tarafına doğru büyüyen idrar kesesinin üzerini kaplamış olan yaklaşık 7 cm boyutlarında olduğunu söyledi. Ve ameliyat zamanına geleyim :) 2 Martta gidip testlerimi vermemi söyledi anesteziden onay almak için. 2 mart günü sabah 10 gibi gittim ilk olarak yatakhane bölümündeki intörn hoca bana korona testi ve kan almayı orada yaptı. Sonra beni acildeki röntgene gönderdi oradan EKG çekilip oradanda Anestezi bölümüne çıkıyorsunuz ve onay verilince intörn odasına tekrardan gidip yatışını yapıyorlar. O gün damar yolu açılıyor akşamına 2 kere lağman yapıldı. Sürekli kan aldılar ameliyattan sonraya kadar 5 kere aldılar benden. Zaten sürekli tansiyon, kan şekeri ölçümü yapıyorlar. Gece 12 den sonra gelip serum taktılar. 3 Mart günü 11 buçukta ameliyata alındım. Yaklaşık 1 buçuk saat sürmüş ameliyatım. Ameliyatım genel anestezi tam uyuma şeklinde oldu. Ameliyathaneye alınınca zaten oradaki persenol seni sakinleştiriyor sakin ol uyuyacaksın hiç bişey hatırlamayacaksın gibi şeyler söylüyorlar. Ameliyattan çıktıktan sonra seni ayrı bi odada uyanman için bekletiyorlar o uyanma esnasından acı hissediyorsun ve benim midem aşırı hassas oldugu için anında mide bulantım vardı narkozdaan dolayı çıkarttım orada bi kaç kere. Odaya alındığımdada istifra devam etti. Yatağıma geçerken acı hissettim baya. Benim canım çok tatlı galiba :) o yüzden bu kadar acı hissettim. Sürekli ağrı kesici ve mide bulantısı için serum taktılar iğne vurdular. Kanama olmaması içinde 3 kere iğne vurdular. İlk günün akşamına persenol geldi beni oda içerisinde yürüttü. Yürüyemedim bi kere ileri gidip geri zor döndüm midem aşırı bulanıyordu çıkartmaktan çok korkuyordum çünkü canım çok açıyordu kasılınca. O yüzden ilk gün yürüyemedim en önemliside gaz çıkartmak olduğu için çıkartamadım o gün. Ertesi günü biraz koridor boyunca 200 metre gibi bi yerde yürüdüm bi kaç kere yürüdüm bu şekilde ama hala gaz çıkmadı. En son lağman yapmak zorunda kaldılar o şekilde çıkarabildim sonra rahatladım tabi :) 5 Mart günü çıkışım yapıldı sabahtan işlemlere başlandı öğlene doğru çıkabildim 30 günlük rapor verdi. O gün ben rica ettim normalde yapılmıyor ağrı kesici falan çıkacağım için ama ben Manisaya dönmek zorunda kaldığım için yolda ağrım olmasın diye ağrı kesici ve mide bulantısı için serum yaptırdım. Bu şekilde geçti benim sürecim. Ben bu konuda çok bana benzer konuları her yerde aradım elimden geldiğince kendi tecrübemi paylaşmak istedim :) Herkese iyi günler dilerimm sağlıklı mutlu huzurlu günleriniz olsun İnşallah