• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylık oğluma ne yedirmeliyim?? lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_eda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
135
1
96
Zonguldak
kızlar oğlum 7aylık ve ilk 6ay sadece anne sütüyle beslendi..sonrada meyve püresi arada azar azar tekli veye ikili sebzeden yaptığım çorbadan verdim...muhallebi ağır geldi ..yoğurduda sevmedi..anlayacağınız adam gidi sadece meyve yiyiyo..

işin kötüsü başımda deneyimli kimse yok ve ben ek gıda konusunda çok bilgisizim..bana yardım edermisiniz oğluma neler vereyim..et,,tavukve balığa başlayalımmı..

neler yamayalim neler yiyelim..yardımlarınızı bekliyorum..acaba çokmu az beslemişim şimdiye kadar

canım et balık daha erken tarhana çorbasını falan denesen az miktarda da yese çok faydalı
ben meyve pürelerini yoğutrla karıştırıp yediriyorum
birde yoğurdu yoğurtlu çorba olarak dene bakalım bebeklerin çoğu sever bu çorbayı

saol cnm..peki mercimek çorbası falan ağır gelirmi.. kahvaltı olarak peynir pekmez ve yumurtamı yoksa başka şeylerde yedirmelimiyim

ya birde aklımatakılan şu mesela sebze çorbası yapacağım zaman içine artık 5 6 malzeme yada daha fazla koysam ağır gelirmi..illa 2 3 malzemeden mi yapmam gerek

canım ya azar azar başla bence herşeyden ..tabi yiyecekleri deneyerek alerji riskine karşı..
yoğurdu benim kızımda uzun denemeler sonucu yedi,şimdi kayısılı olandan 2 tane birden yio..
ben her türlü eti de veriorum ama 4.ay başladım alıştırmaya o yüzden de tam öneremiorum çünkü öle 1 haftada alışamıolar..yılmadan dene..sebze çorbası,mercimek,tarhana,yoğurt,şehriye..bunlara azar azar et de (kırmızı-beyaz)katabilirsin..
ha bi de ben her yedirdiğimden arada kendim de yiorum o zaman kızım için daha ilgi çkici ve keyifli oluo..
kolay gelsin:)

peki azar azarda olsa meyve,çorba,yoğurt,kahvaltı ve muhallebinin hepsini birden versem ağır olmazmı...birde muhallebi bana çok besleyici gelmiyo..acaba vermesemmi..ya çok acemiyim bu konuda çok soru soruyorum kusura bakmayın

7 aylık bebek artık öğün olarak meyve yoğurt yiyebiliyor olmalı. Sevmedi diye vazgeçmeyin. Tanımadığı bir tad elbette ilk başta sevmeyecek. Ara verip deneyin az az. Çorbalarını karışık sebzelerden yapabilirsiniz ağır gelmez ama alerjen sebzeleri kullanmayın. Örneğin patates, havuç, kabak, bikaç fasulye bikaç bezelye atın içine,biraz pirinç yada bulgur veya irmik ekleyin mutlaka. Böylelikle günlük tahıl ihtiyacı karşılanmış olsun. Tarhana çorbası verin. Tüm bunlar öğün haline gelince kahvaltıya geçin. Peynir yumurta pekmez şeklinde başlayın. Sonra zenginleştirin.
Kahvaltıya da alıştığında zaten sabah kahvaltı, ara meyve, öğlen çorba ve ara yoğurt şeklinde besleniyor olmalı. 8 aylıkken kıyma ve tavuk kullanın çorblarında. Kıyma az yağlı ve 4-5 kez çekilmiş olsun ki ağzına gelmesin. 9 aylıkken balık başlayın az az.
8,5 aylıkken mercimek makarna pilav vs yiyebilir.
Sevgiler.

Back