7 aylik kizim uyurken ayaklarini havaya kaldirip vuruyor

Bayoloji

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2017
64
21
36
Kizim 7 aylik dogdugundan beri huzursuz bir bebek baslarda koligimiz vardi 5 aya yakin cektik hem de en fenasindan ve 7 aydir kizimi bir turlu memnun edemiyoruz ne zaman aglama krizi tutacagi belli olmuyor eve kapanmis durumdayiz.Ve simdide yaklasik 1 aydir uyurken gozleri kapali iki ayaginin havaya kaldirip sertce yere vuruyor ve haliyle bir turlu uykuya dalamiyor ozellikle geceleri cok sık yapiyor zaten cok zor uyuyor saatlerce salliyorum doktorumuz gayet saglikli oldugunu soyluyr her seferinde.Bu durumu anlatigimda cok onemsemedi ama ben uykusuzluktan yorgun dusuyorum. Var mi benzer durumlari yasayan anneler ses verib nolur

Oncelikle oneriniz icin tesekkur ederimYenidogdugunda kundakliyordum ama simdi ne mumkun cok hareketli gecenlerde denedim hemen acti ve sinirlenip agladi zor susturdum

Oncelikle oneriniz icin tesekkur ederimYenidogdugunda kundakliyordum ama simdi ne mumkun cok hareketli gecenlerde denedim hemen acti ve sinirlenip agladi zor susturdum

Sadece karnına ince bir tülbent mi bağlasan acaba canım? Gazi mi var acaba
Baby sleep sound uygulamasından süpürge sesi filan açmayı denedin mi?
Bir de bebek hamağında duruyormus bazı bebisler

Uyumamak için yapıyor muhtemelen. Uyku eğitimi vermeyi deneyin bence.

Sadece karnına ince bir tülbent mi bağlasan acaba canım? Gazi mi var acaba
Baby sleep sound uygulamasından süpürge sesi filan açmayı denedin mi?
Bir de bebek hamağında duruyormus bazı bebisler
Onceleri fön sesiyle uyurdu ama simdi tahammulu bile yok sallarken ninni dinletiyorun uykusu varsa hemen gozlerini kapiyor ama devami gelmiyor uykununuzerini mutlaka orterim ince muslin ortuyle gazi da yok artik ne yapacagimi sasirmis durumdayim

Bir kac kez denedim ama cok hircinlasti agladi devamini getiremedim bildgnz yontem varmi sizin
Her bebeğin mizacı farklı. Hareketli bir bebek değilse şşpat yöntemi ile başlayabilirsiniz. Uyku rutini yoksa önce 1 hafta uyku rutini oluşturun. Ondan sonra iyi uykular dileyip yatağına yatırın. Sırtına pat pat vururken şşş yada eeee yada ninni söyleyin. Bu şekilde uyutmaya çalışın. Direnirse başını okşayıp sakinleştirip ama mümkün olduğu kadar kucağa almamaya çalışın. Uyutma süreniz kısalınca önce sesi yarıda bırakıp sadece pat pat devam edin sonra sesi tamamen kesin en sonda patpatı yarıda kesin. Mızırdandığı an patpat yapın ama kendi kendine uykuya dalsın. Bir gün bir de bakmışsınız yatırdığınız gibi uyumuş.
Hareketli bir bebekse odadaki sandalye. Uyku rutini sonrası yatağına bırakın. Sizde yatağının yanında sandalyeye oturun. Ninni söyleyebilirsiniz. Ağlamadığı sürece yatakta oynamasına ayağa kalkmasına müsaade edin. Arada elinizle yatağa patpat yapın yatması için ama inatlaşmayın. Biz 11. gündeyiz. Sonra 3-4 günde bir sandalyeyi uzaklaştırıp en sonunda yatağa bırakıp odadan çıkma var. İnternette pek şok yöntem var ama önemli olan başladığınız yöntemi yarıda kesmemek. Bir de gündüz uykuları gece uykusu için çok önemli. Kısacası komple bir düzen kurmanız lazım

Dogdugu gunden beri cok hareketli masallah ayaklari hele pat pat vurmayi cok seviyor ama gecede ayni seyi yapyr sanki aliskanlik olmus gibi ssspat bizde hic ise yaramadi ben sspat yaptikca guldu oyun sandi bakalim baska yontemler deneyeyim benim korkum saglk acisindan bi sikintisi varda ondan mi yapyr cok tesekkur ederm vakit ayirdigin icin saglikla buyusun bebisiniz

Amin inşallah çok sağolun. Sizde sağlıkla büyütün inşallah. Doktor sıkıntı Yok dedi demiştiniz o nedenle sağlıkla ilgili bir problem yoktur bence de. Bebişler bir defa yapabildiğini farkedince siz de engellemeye çalıştıkça oyuna çeviriyorlar maalesef.

Bir kac kez denedim ama cok hircinlasti agladi devamini getiremedim bildgnz yontem varmi sizin

Hazır küçükken sabırlı ve kararlı olup uyku eğitimi verin bence. Ben yapamadım, çok pişmanım şimdi. Oğlum 14 aylık, bugün 4.30 civarı kalktı, 5.30da artık bunaldım bıraktım sallamayı, salona indik. Şu sıralarda da köpek ve azı dişlerini çıkarttığı için uyku konusunda zorlayamıyorum da... Olan bana, uykuma, bedenime ve psikolojime oluyor sadece.

Dediğin hareketi oğlum da yapıyor, genelde kendini uyandırmak istediğinde yapar. Yatağının kenarında oturup piş piş diye ses çıkarıyorum. Çoğu zaman uykuya devam eder, bazen de bugünkü gibi olur işte...

Artik inanin benim bunyemde kaldirmiyor uykusuzluktan yorgunluktan bitik haldeyim bir daha deneyecegimm ama gercekten cok zor bi kizim var o yuzden ne yaparsam yapayim sonuc alamicakmisim gibi geliyr

Artik inanin benim bunyemde kaldirmiyor uykusuzluktan yorgunluktan bitik haldeyim bir daha deneyecegimm ama gercekten cok zor bi kizim var o yuzden ne yaparsam yapayim sonuc alamicakmisim gibi geliyr
umudunuzu kaybetmeyin, ona uygun bir yöntem mutlaka bulacaksınız
ben de uyku rutini olusturdum 4.5 aylıkken ve suan 6 aylik çok daha düzenli uyuyor.
uyku arkadaşı belki ise yarayabilir
benim oğlum da o hareketi yapıyor uykuya dalmadan önce, arkadasın yazdığı gibi uyumak istemediğinde genellikle.
bir de o hareketine aşırı tepki veriyorsanız oyuzden yapıyordur. görmezden gelmeyi deneyin
moralinizi bozmayın hemen hemen her anne benzer süreçlerden geçiyor, siz de yoluna koyarsiniz

Alırsın merak etme, önemli olan kararlı olup sürdürebilmek. Ben yapamadım ve çok ama çok pişmanım. 3 haftadan sonra anca görürsünüz zaten faydasını.

Ayni sekilde benim de kizim ayaklarini havaya kaldiriyordu onlari tutuyor sonrada pat diye indiriyordu. E haliyle uyku falan yok tabi. Hatta uykusunun arasinda yapip kendisini uyandirmisligi da çoktur. Bu durum hamakla birlikte içinden cikilmaz bi hal almisti. Surekli ayaklarini hamaktaki kemere taktiriyor ve pat diye indiriyordu. Ne bende ne de esimde uyku kalmamisti. En sonunda baktim boyle olmayacak uyku egitimine basladim. Ilk bir hafta ayaklarini surekli kaldirdi tuttu tekrar indirdi yataga vurdu ayaklarini sürekli. Ozellikle gunduz uykularinda. Sonra uyku egitimine cevap verdikce, uyum sağladıkça o huyundan vazgeçti. Simdi 8.5 aylik. 7 ayliktan beri gunduz de gece de cok duzenli uyuyor masallah! :) bence sizin de uyku egitimine ihtiyaciniz var :)

Yiğenimde 6 aylıkken uykusunda ayaklarını kaldırıp kaldırıp indirerek uyuyodu meğer çocuğun gaz sorunu varmış o şekilde kendi çıkarıp rahatlıyormuş.
Belki sizdeki durumda aynıdır

benim oğlum da aynı şeyi yapıyor sürekli uyanıyor. ne yapacağımı şaşırdım. en sonunda araştırıken huzursuz bacak sendromu diye bi hastalık buldum belirtiler benziyor şüpheleniyorum sizde durumler nedir

Merhaba,

bende ayni sorunu yasiyorum. Kizim 4 aylik geceleri yataga pat pat vuruyor uyanmiyor da degisik bi sekilde ama ben surekli kontrol etmekten uyuyamiyorum. Siz sorununuza bi care buldunuzmu ?Acaba huzursuz bacak sendromu olabilir mi diye endiselenmeye basladim ben.

Oğlum kolik değildi ama arada o da öyle yapıyor üstünü açıyor ayaklarını Öne atıyor . Sonra uyumaya devam ediyor dokunmuyorum belki çok sıcaklayıp üstünü açıyordur sizin bebeğiniz de .

Ince giydiriyorum baya yatarken ama olabilir ya bilemedim ki. 4. Ay uyku gerilemesinde bu tarz seyler mi oluyor acaba ? Cunku su son bi haftaya kadar uykusu mukemmeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…