Bebek Beslenmesi 7 aylık kızım hakkında...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

stranger71

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2009
5
0
86
53
İstanbul
Arkadaşlar 35. hafta sonunda prematüre olarak kızımı doğurdum.2290 gr olarak doğdu.4 gün kuvözde kaldı ve hava verdiler.Kısa sürede toparlandı.Evimize geldik ve bende küçük doğmanın verdiği telaş ile sütümünde fazla olmasıyla kızımı fazla besledim.Her mızıldandığında süt verdim.Sonuç olarak şu an kızım 7 aylık...Ama 10kg lık.Tombiş bir şey.Mamaya başladık anne sütünü kestik.3 saatte bir 120 cc mama veriyoruz.Sebze çorbası ve yoğurdunuda düzenli yiyor.

Sormak istediğim arkadaşlarım ben bu çocuğu obez mi yaptım acaba?Daha 7 aylık 10 kg lık kızım ilerde çok şişman mı olacak ne dersiniz fikirlerini öğrenmek istiyorum.senağlama

maşallah kuzuna ama niye sütten kestin,anlamadım.Anne sütüyle olan bir kilo olsa sorun yok da,mamadansa bilemicem.Zaten yürümeye başlasın verir,merak etme,obez değildir tabi.Ben hiç mama vermedim.

canım hiç merak etme.Arkadışım bebeği çok kiloluydu ama yürümeye başlayınca kiloları verdi. Daha minicik ve daha da erken obezite ancak 2-3 yaşından sonra anlaşılabilir. Şimdilik teleş edecek bir şey yok.

canim bence bu sorunun cevabini en iyi cocuk doktorunuz verebilir..cünkü her cocugun geli$imi farklidir biliyorsun..buradaki herkes de yorumlarini kendi cocuguna yada cevresindeki cocuklara göre yapacaktir..dedigim gibi en sagliklisi bu konuyu bir doktora dani$man..eger bir sorun varsa ki sanmiyorum o seni bilgilendirecektir..

merhaba benim oğlum da 7. ayın içinde 9 kilo geliyor. doktorumuz normal dedi. bazı sitelerde kız çocuklar biraz daha az kilo yazıyor ama sonuçta 1 kilo fark var. obez olması için bence daha büyük fark olması lazım. uzman değilim ama görüşüm bu :)))

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlarım.Meiere diye bir rahatsızlığım olduğundan dolayı sütü 6. ayın sonunda kestim.Artık mecburen mama veriyoruz.Zaten ara öğünlere başladı.Mamayıda sadece gece ve gündüz 1 kere içiyor.Hepinize tekrardan teşekkürler.

canım kilo konusunda kaygılanman için henüz erken diye düşünüyorum....iyice hareketlenmeye başlayınca kilolarını verir bebişin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…