• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğin günlük menüsü nasıl olmalıdır? Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SEVGIM26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
45
0
86
Diğer
Kızlar hata yapmak istemiyorum sizler ne yediriyorsunuz tecrubeli anneler yardiminiza ihtiyacim var. Bebeğim bir hafta içinde 7 ayı tamamlayacak. Hangi sebzeler güvenlidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
ek gidaya ne zmaan basladiginiza gore degisen bir durum. sonucta her yeni sey asamali ve teker teker eklenebildigi icin diyelim 4-5. aylarda baslamis bebekler rahatlikla normal bir ogun olarak kahvalti yogurt corba muhallebilerden yiyebilir. daha yeni basladiysaniz yumurtayi cok vermeyin. benim bebegim 7. ayda tam yumurtayi biraz peynir, kuru kayisi, iki uc olcek tahil, sut ve 1 cay kasigi pekmezi rahatca yiyebiliyordu. corba yaparken arada ya but ya kucuk et parcalari kattim ya da sut ve mercimek-fasulye tarzi baklagillerden. sebze mutlaka tabi. ben blenderdan gectim hep. simdi gecmeden de verdigim oluyor arada elle besleyeceksem

kahvaltiyi 8-9 gibi veriyorum ben. 10-11 gibi meyve puresi (elmayi pismis seviyor benim kizim icine biraz mandalina suyu ya da pekmez ya da biraz kuru meyve ekliyorum / ya da sutlu muz veriyorum) 12-1 civari etli ya da sutlu sebze puresi/corba. 3-4 civari yogurt. bazen icine biskuvi de katiyorum cok suluysa ya da corbayi az yediyse ya da cok uyuyup ogun arasi cok gectiyse. aksam 6-7 arasi da muhallebi. erkenden uyuyor ve gece anne sutu almiyor benimki. devam sutlerinden veriyorum. kilosu boyu normal gidiyor.

bu arada benim kizim 11 aylik. simdi yedigimiz yemeklerden de veriyorum agzina. ama 7. ayinda da yukaridaki gibi veriyordum.

canim cok tesekkur ederim demekki hemen hemen ayni ben bazen fazla yediriyorum ilk cocugum bilimiyorum ne kadar yiyecek kusuyor ama alistim simdi boggg diyince birakiyorum :) yumurtada verdim dr gelisimi normalin ustunde dedi cok guzel dedi ama bilemiyorum yinede emin olmak istiyorum burda organik hazir kavanozlarda meyvalar var onlardanda veriyorum etli yemek yapmislar ama tavuk bile organik onlardan veriyorum

sabah 8.00 de kahvaltıları var
09:30 da meyve püreleri
12:00 sebze püreleri
15:00 yoğurt
17:00 aptamil devam sütü
20:00 çorba
kaşık mamaları

00:00 aptamil devam sütü

-sabah ilk ogun(bazen 6 bazen 7 de): aptamil 2
-9-10 gibi:kahvalti(peynir,bebek ekmegi,ihlamur cayi,tereyag ,pekmez ve haftada 3 defa ceyrek yumurta)
-12 gibi meyve suyu
-14: etli sebzeli pure(hala yedirme savaslari veriyoruz,ben vermekte israrli o yememekte)
-18:corba yada sebze puresi,onu da yemezse kasik mamasi(mecburen)
-21-22: kasik mamasi yada aptamil 2

bazen gece 12-1 gibi uyaniyor dis cikarmaya basladigindan beri,eger cok mizmizlaniyorsa yine aptamil veriyorum ama genelde sabaha kadar bir daha yemiyor bir sey.

Doktorumunuzun onerisi de su:Sabah ilk kalkar kalmazki ogun mutlaka devam sutu olmali,ondan sonra kahvalti.Oglene kadar meyve suyu yok.Iki ogun etli ve sebzeli mutlaka yemeli diyor ve kasik mamasi da bir defa.Gece beslemeyeceksin diyor.Ben en buyuk sorunu etli ve sebzelide yasiyorum,gerisini yiyor afiyetle.

Back