7 aylık bebeğimde otizm şüphesi

gmzyllmz

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2023
18
2
30
Merhaba arkadaşlar artık kafayı yiyecek gibi olduğum için buraya konu açmak istedim oğlum Nisan doğumlu 7 aylık 5. aydan beri otizm şüphelerim var öncelikle fiziksel gelişiminde gerilik var gibi oturamıyor ismine bakmıyor ben konuştuğumda karşılık olarak ses çıkarmıyor babıldaması az göz teması var güler yabancılama bazen var bazen yok odadan çıksam umurunda olmaz kendi kendine oynar beni veya babasını görse tanımıyormuş gibi tepki yok bazen öptürmüyor sevmiyor teması kıyafet giydirirken sinirlenir çocukları görünce sevinir ilgili oynar yeğenimle falan kafayı yicem artık doktora sorduğumda kas gücü iyi ismine 1 yaşına kadar bakmasını bekliyoruz dedi sürekli araştırıyorum delirmek üzereyim

Merhaba arkadaşlar artık kafayı yiyecek gibi olduğum için buraya konu açmak istedim oğlum Nisan doğumlu 7 aylık 5. aydan beri otizm şüphelerim var öncelikle fiziksel gelişiminde gerilik var gibi oturamıyor ismine bakmıyor ben konuştuğumda karşılık olarak ses çıkarmıyor babıldaması az göz teması var güler yabancılama bazen var bazen yok odadan çıksam umurunda olmaz kendi kendine oynar beni veya babasını görse tanımıyormuş gibi tepki yok bazen öptürmüyor sevmiyor teması kıyafet giydirirken sinirlenir çocukları görünce sevinir ilgili oynar yeğenimle falan kafayı yicem artık doktora sorduğumda kas gücü iyi ismine 1 yaşına kadar bakmasını bekliyoruz dedi sürekli araştırıyorum delirmek üzereyim
Otizm teşhisi için daha küçük. Gönlünüzü ferah tutun. Fiziksel durum için doktor kaslarında sorun yok demiş.
Babildama durumu 8-9 aylıkken genellikle daha çok bekleniyor aslında. Siz onu bir takip edin.
Bir de mesela diğer çocuklar ile iletişimi var diyorsunuz. Bilemedim, bir şey olduğunu sanmıyorum ben. Siz takibi bırakmayın. Benim kızım 16 aylık. Hala bile canı istemezse bazen bakmıyor ismine.

Geçmiş olsun bu süre zarfinda bol bol akranlariyla bir araya getirin, konuşmaktan anlatmaktan vazgeçmeyin. Sürekli ama sürekli onunla konuşun.

Korkmanız için çok erken bence bu bahsettiklerinizde otizm şüphesi oluşturacak bişey olduğunu düşünmüyorum . 1 yaşa kadar aylık muayenelerinizde zaten doktorunuz da gözlemleyecek siz de endişelerinizi paylaşın. Varsa bir sorun söyleyecektir mutlaka. Bol bol konuşun , dışarı parka çıkarın şarkılar söyleyip ayına uygun oyunlar oyuncaklarla oynayın . Varsa çevrenizde yaşıtları ile bir araya getirin . Gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Babıldama oturma daha yeni yeni başlar bu aylarda. Korkmayın ama takip edin derim.

Çok teşekkürler ilginiz cevaplarınız için Allah kimseyi evladıyla sınamasın bütün bebekler sağlıklı olsun

Bu ayda bebekler neler yapar neleri yapamaz biliyorum hepsi farklı gelişim gösteriyor mesela konuştuğumda karşılık olarak ses çıkarmadı gerekmez mi

Benim oğlum beş buçuk aylıkken oturdu, ismine 1.5 yaşına kadar kolay kolay bakmazdi bazen anlamamalarindan değil vurdumduymaz olmalarindan bakmıyorlar çünkü şuan 23 aylık sesslendigimde başka odadan çıkıp geliyor ama hala ara ara canı istemezse birşeyle ilgileniyorsa bakma zahmetinde bulunmaz. Sürekli yuvarlak olan herşeyi cevirirdi otizm de var ama alakası yok bu çok azaldı artık arabaları sürmeye başladı çevirme işini birakti. Etkinlik yapmak imkansız çok çabuk sıkılıyor yapamayınca sinirleniyor, akranları yanın gelince kıyameti koparirdi şimdi görünce seviniyor peşlerinde dolanıyor, parmakla işaret etmiyor hala ama 3 kez yaptı bir ara bıraktı biraz başına buyruk. Benim oğlum teması sever oynamayı falan sever etrafında olan bitenin farkındadır ama dediğim gibi işine geldiği gibi davranır. Bence oglunuzda otizm falan yok her bebeğin gelişimi farklı seyreder.

İnşallah yoktur çocuk gelişimi mezunuyum ve 5 yıl otizmli çocuklar ile çalıştım ne kadar zor olduğunu biliyorum Allah kimseye göstermesin

X