• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık bebegim yatakdan yere düştü

Benim de bebegim 9-10 aylikken kucagima emzirmek icin aldigimda mememi acana kadar kendini yere atmisti. Asiri panik olmustum cunku fiskirir gibi kustu elbisemin icine kadar. O ara alerjisi vardi, gicik gibi her oksurukte kusuyordu. O zaman da agladigi icin kustu buyuk ihtimal. Hemen doktoruna yazdim. Kontrol et gozlemle dedi. Cok sukur bir sey cikmadi sonra. Kusmasindan cok korkmustum ama aslinda niye kustugunu da biliyordum o yuzden hastaneye goturmek yerine doktoruna sormayi tercih ettim. Pandemi olmasaydi gotururdum sanirim ben de.
bende pandemi olmasa hemen gidecegim .benim bebegiminde alerjisi var ama kusma olmadi,bende doktoruna sormak istiyorum ama ulasamadim ama kuzumun yerde düstügünü görmesem hic düsmüs gibide aglamadi kucak ister gibi kollarini yukari kaldirmis hüüü yapti aldim hemrn sustu birde babasi beni cok sucladi hep kötü seyleri aklima getirdi cok dua ediyorum suan kucagimda dünden beri hicbisey yemedim oda beni emip duruyo Alllah tarafindan sütde geliyo heralde

Yok yeni degil bebegim suan 6 .ayinda
3 çocuğum var benim hepsinde yaşamışızdır ilk çocuğum da daha tecrübesiz olmamdan dolayı çok paniklemiştim ama şimdi daha rahatım takibi yapıyorum duruma gore hareket ediyorum
Allah bagislasin ben bu olaydan sonra ikinci cocuga hayatta cesaret edemem.cünkü esim resmen psikolojimi bozdu aglamaktan helak oldum.

Canım sakin ol bu sorumsuzluk değil her annenin başına gelebilecek bir kaza. Benimde ilk kızım 5 aylıktı aynı senin gibi arkamı donmemle yataktan düşmüş. Ne olduğunu bile anlayamamıştım. Bende çok korkmuştum birazda tecrübesizlik demekki. İkinci kızım hiç düşmedi sanırım ikincilerde daha tedbirli oluyor insan. Dün akşam olduğuna göre zaten baya vakit geçmiş.
galiba dogdugundan beri coronadan dolayi alerjisi var böbreginde su toplamasi var o kadar üzerine titriyorumki gün geliyo saatlerce kucagimdan indirmiyorum hatta dünde 4-5saat kucagimda gezdi
böyle bisey olunca insan cöküyo beynim cikacak gibi yerinden.

Yüklenmeyin kendinize, çoğumuzun yaşadığı şey bu.
Çocuğu takip etmişsiniz, sorun yokmuş.
İçiniz rahat olsun artık.
Sorumsuzluk değil ayrıca, biz de onlar geliştikçe, büyüdükçe öğreniyoruz bu işleri.

dün aksam altini degistirden sonra kendi yatagimiza koydum arkami dönmemle iki adim attim pat diye ses geldi.
kuzum yere yuvarlanmis nasil böyle bisey yaparim.biraz agladi hemen kucagima aldim sustu hemen sirt üstü düsmüs.basinin arkasina vücuduna baktim hic bi kizariklik yoktu.
hicde aglamadi dogru düzgün nesesi ayni. kusma yok ,bilinc kaybi yok.. cok agladim kendi basima vurdum. nasil böyle sorumsuzl uk yaptim diye ..doktorada gitmedik gözlemlemek gerekiyomus ilk 24 saat .Arkadaslar basina böyle bisey gelen var mi acile gitmemiz gerekiyo mu gece uyandirdik hareketlerini gözlemledik ..nolur biri bisey söylesin.
Ben de yaşadım böyle bişey şükür bişey olmadı ama çocuk bunlar oluyo maalesef kendisinizi çok da suçlamayın

Benim oğlum da iki defa düşmüştü. Şimdi düşünüyorum yatak etrafına minder koymak neden hiç aklıma gelmemiş anlamıyorum. Kızım da düştü bir defa ama mindere.
Yatak etrafına minder yorgan filan koyun. Düşerse yumuşacık düşsün kuzu.
Ilk iki saat geçtiyse korkmayın birşey olmaz.

dün aksam altini degistirden sonra kendi yatagimiza koydum arkami dönmemle iki adim attim pat diye ses geldi.
kuzum yere yuvarlanmis nasil böyle bisey yaparim.biraz agladi hemen kucagima aldim sustu hemen sirt üstü düsmüs.basinin arkasina vücuduna baktim hic bi kizariklik yoktu.
hicde aglamadi dogru düzgün nesesi ayni. kusma yok ,bilinc kaybi yok.. cok agladim kendi basima vurdum. nasil böyle sorumsuzl uk yaptim diye ..doktorada gitmedik gözlemlemek gerekiyomus ilk 24 saat .Arkadaslar basina böyle bisey gelen var mi acile gitmemiz gerekiyo mu gece uyandirdik hareketlerini gözlemledik ..nolur biri bisey söylesin.
Korkma canim ınş bir seyi yoktur.Benim oğlum pusetten yüz üstü betona fırladı.(Kemeri bagli değilmiş savruldu cocuk)Onu yerden nasil kaldirip son gaz hastaneye gittik acilde herkesi aşıp doktor odasina girdik bilmiyorum.Cok şükür sadece cok korkmuş ve dudağı patlamıştı.Buna şükür diom çünkü fena düşmüştü.😢Sizin bebeğin bir seyi yoktur sanmam.Siz takipte kalin ve imkanıniz varsa içiniz rahat etsin diye hastaneye götürün

Canım sakin ol bu sorumsuzluk değil her annenin başına gelebilecek bir kaza. Benimde ilk kızım 5 aylıktı aynı senin gibi arkamı donmemle yataktan düşmüş. Ne olduğunu bile anlayamamıştım. Bende çok korkmuştum birazda tecrübesizlik demekki. İkinci kızım hiç düşmedi sanırım ikincilerde daha tedbirli oluyor insan. Dün akşam olduğuna göre zaten baya vakit geçmiş.

Her annenin başına gelebilecek bir kaza evet ama ihmallerimizle öyle oluyor.

Yüksek yere hiçbir şekilde bebek bırakılmamalı.

Sivri kenarlara koruyucu kullanmalı. Çekmecelere pencerelere kapılara kullanmalı.

Alınabilecek en üst tedbirler alındıktan sonra bile düşme ihtimalleri hep oluyor ama anne baba elinden geleni yapmış olması gerekiyor.

Bu konu için yazmıyorum bunu ayrıca, yeri gelmişken yazmak istedim.

Konu sahibi anneliğine yüklenme lütfen. Ben nasıl böyle bir sorumsuzluk yaptım? demişsin yok hata-sorumsuzluk falan. Doğal süreç bu. Siz bebeğinizin sınırlarını adım adım keşfedeceksiniz ki bu sınırları büyüdükçe genişletecek; bebeğinizde becerilerini keşfederken ufak tefek darbeler alabileceğini öğrenecek, dayanıklılık ve becerileri düşe kalka gelişecek. Kusmuyor, gözde kayma, bilinç kaybı, elliyle bir şeyi kavramada bir sıkıntı yoksa anlattıklarınızdan hastanelik bir şey göremedim. Kafamızı bir dolap köşesine çarpınca, parmağımızı küçük bir şeyin arasına sıkıştırınca, parmağımız yemek yaparken kesilince her defasında doktora mı koşuyoruz. Hayır! Bazı yaralar, darbeler acıtsa da bir süre sonra geçer merak etmeyin. Siz tedbir almaya çalışın bundan sonra (bebeğinizin yataktan kendisini düşürebilecek kadar büyüdüğünü öğrendiniz) yüksek yerlerde bırakmayın. Benim 2 çocuğum var büyüdüler çok şükür. İkisininde beceri ve haylazlıkları bambaşkaydı. Kızım ufacıktı bir gece bi ağlamayla irkildik, babasıyla benim aramızda uyuyordu. Bi baktım döne döne ayak ucundan düşmüş. Yani içiniz cız etsede maalesef oluyor böyle şeyler. Daha çok maceramız varda anlatmayacağım tabi ki 😁 Kendinize güvenin, inanın ve övünün... Çok zor bir vazifeyi üslendiniz. Anne olmak! Gayet iyi götürüyorsunuz merak etmeyin. Tecrübe eksiğiniz var sadece, o da zamanla edinilen bir süreç.

Bence bir şey olmaz ya bebeklerin kemikleri daha yumuşak oluyor galiba yani çok etkilenmiyorlar darbeden,ayrıca kendinizi suçlamayın bebekler o kadar kıpır kıpır canlılar ki ne kadar dikkat ederseniz edin bir şeyler gözden kaçabiliyor insanız sonuçta.
Hareketlerini gözlemleyin anormallik olursa gidin doktora ama bence bir şey yoktur,olsa zaten çoktan fark ederdiniz.

Ayyy benimki de düşmüştü.7aylikken
Benim yatağım da yüksekti bayağı.
Doktora götürmesini takip ettik sadece.
Allah'a şükür Bir şey olmadı.

Bence bir şey olmaz ya bebeklerin kemikleri daha yumuşak oluyor galiba yani çok etkilenmiyorlar darbeden,ayrıca kendinizi suçlamayın bebekler o kadar kıpır kıpır canlılar ki ne kadar dikkat ederseniz edin bir şeyler gözden kaçabiliyor insanız sonuçta.
Hareketlerini gözlemleyin anormallik olursa gidin doktora ama bence bir şey yoktur,olsa zaten çoktan fark ederdiniz.
evet cok kipir kipir oldu bu ay . sabahtan beri hep kucagimda gözümden bi an olsun ayirmadim.

Merak etmeyin. Eger kusma ve uyuma istegi yoksa birsey olmamıştır insallah. Benim kızımda düştü bir kere bir yaşındayken . Siz iciniz rahat etmezse doktora götürün yine de.

Geçmiş olsun olabiliyor böyle kazalar Allah beterinden korusun büyüdükçe daha hızlı hareket ediyorlar benim kızım kafasını masanım ayağına çarpmıştı şişti morardı hastaneye götürdük tomografi çektiler 24 saat gözlem yapın dediler kusma halsizlik olursa gelin dediler çok şükür hiç biri olmadı merak etmeyin bunlar yoksa bişeyi yoktur.

Back