7 aylık bebegim yatakdan yere düştü

Sevdambenimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
482
339
103
Almanya
dün aksam altini degistirden sonra kendi yatagimiza koydum arkami dönmemle iki adim attim pat diye ses geldi.
kuzum yere yuvarlanmis nasil böyle bisey yaparim.biraz agladi hemen kucagima aldim sustu hemen sirt üstü düsmüs.basinin arkasina vücuduna baktim hic bi kizariklik yoktu.
hicde aglamadi dogru düzgün nesesi ayni. kusma yok ,bilinc kaybi yok.. cok agladim kendi basima vurdum. nasil böyle sorumsuzl uk yaptim diye ..doktorada gitmedik gözlemlemek gerekiyomus ilk 24 saat .Arkadaslar basina böyle bisey gelen var mi acile gitmemiz gerekiyo mu gece uyandirdik hareketlerini gözlemledik ..nolur biri bisey söylesin.

sakin olun. hareketlenmeye başlayan bebeklerde cok gorulen bir durum. düstugü yer 10 cm den az ise ve bedenini sivri, sert bir yere carpmadı ise genellikle sorun olmaz demisti bizim cocuk doktorumuz.

Aklınızda kalacaksa acil servise muayene ettirin bebeğinizi.

Maalesef aynı durum benimde başıma 2 kez geldi, üstelik benim yatağım standart yataklardan bir tık yüksek ( Kendinizi suçlamayın, hangi anne evladının başına böyle bir durum gelmesini ister ki? Sadece 7 aylık olduğu için dönmeleri başlamış, çok çok dikkatli olun bundan sonra. Mümkün mertebe yüksek yerlerde bırakmayın ya da etrafına düşmesini engelleyecek bariyer gibi şeyler koyun.

Biz kısa bir gözlem yapıp susmayınca acile gitmiştik ama eşim doktor olduğu için şüphelenmişti. Tomografi çektirmek durumunda kaldık. Sizin çocuğunuz çok fazla ağlamamış, fışkırma şeklinde kusma, gözlerde kayma gibi durumlarda yaşamamışsınız. İçiniz rahat edecekse götürün derim.
Lütfen böyle durumlarda gereksiz panik olmayın ama ihmalkarda davranmayın.

Birsey olmaz allahin izniyle benim kizda 6 ve 8 aylıkken düştü. Doktora götürdük ama birsey cikmadi cok sukur. Doktorlarda takip edin kusma, hareketlerde yavaslama, bilinc kaybi olursa getirirsiniz demisti. Kendizi strese sokmayin nasil yaptım diye. Kimse bile isteye yapmaz. Oluyor çünkü bir anda, ben dustukten sonra artik altını degistirirken üstünü giydirirken hep yerde giydirdim. Simdi büyüdü de koltuktan kendini atiyor, dusmeler bitmiyor

Gecmis olsun kıyamam bebege yaa. Iciniz rahat etmiyosa doktora gidin dicem ama pandemi durumu da tehlikeli. Gideceksiniz ozel klinige ozel hastaneye vs kalabalik olmayanı tercih edin.
Bu olay sizi tedbirsizlige karsi daha da bilinclenmenize sebep olmus umarim bi daha boyle bisey yasamazsiniz, bebeginizle saglikla kalin. :)

Kusma, göz kayması yoksa gitmenize gerek yok doktora. 2 saat uyutmayıp takip etmek yeterli.

Bebeğim 8 aylık hiç düşmedi çok şükür, artık hareketleniyorlar yatakta bırakmayın derim. Ben işim olunca yere bırakıyorum emekliyor gözüm üstünde oluyor.

Iciniz rahat olsun gözlemleyin cocuklar duse kalka büyüyor ama elimizden geldiğince tedbirlerimizi alalım
Benim bebegim de 2 yada 3 aylıktı abisi kucağına almaya çalışırken düşürdü yataktan şükür bise olması normal zamanda kosa kosa giderdim ama bu salgında oturup evde gozlemledim

gecmis olsun sizede yeni mi oldu .iste bende cok korktum gitmek istedim ama bu hastaliktan dolayi evde gözlemlemek istedim

3 saat uyutmadim hic biri yok aman bütün cocuklari Allah korusun.tesekkür ederim

tesekkür ederim böyle yorumlari okuyunca insan biraz rahatliyo

Benim de bebegim 9-10 aylikken kucagima emzirmek icin aldigimda mememi acana kadar kendini yere atmisti. Asiri panik olmustum cunku fiskirir gibi kustu elbisemin icine kadar. O ara alerjisi vardi, gicik gibi her oksurukte kusuyordu. O zaman da agladigi icin kustu buyuk ihtimal. Hemen doktoruna yazdim. Kontrol et gozlemle dedi. Cok sukur bir sey cikmadi sonra. Kusmasindan cok korkmustum ama aslinda niye kustugunu da biliyordum o yuzden hastaneye goturmek yerine doktoruna sormayi tercih ettim. Pandemi olmasaydi gotururdum sanirim ben de.

Canım sakin ol bu sorumsuzluk değil her annenin başına gelebilecek bir kaza. Benimde ilk kızım 5 aylıktı aynı senin gibi arkamı donmemle yataktan düşmüş. Ne olduğunu bile anlayamamıştım. Bende çok korkmuştum birazda tecrübesizlik demekki. İkinci kızım hiç düşmedi sanırım ikincilerde daha tedbirli oluyor insan. Dün akşam olduğuna göre zaten baya vakit geçmiş.

gecmis olsun sizede yeni mi oldu .iste bende cok korktum gitmek istedim ama bu hastaliktan dolayi evde gözlemlemek istedim
Yok yeni degil bebegim suan 6 .ayinda
3 çocuğum var benim hepsinde yaşamışızdır ilk çocuğum da daha tecrübesiz olmamdan dolayı çok paniklemiştim ama şimdi daha rahatım takibi yapıyorum duruma gore hareket ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…