• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 7 aylık bebeğim sürekli kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

notdefteri2_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.013
6.607
198
Merhaba, 7 aylık bebeğim ilk kez 20 gün önce avakado yedirdiğimde kustu. İdrar yolları enfeksiyonu olmuş 7 iğne vuruldu, artık ondan kusmayacağını söylediler. Ancak 3-4 gün arayla halen kusuyor. Öğürerek kusuyor, çok halsiz kalıyor, rengi bembeyaz oluyor. Hastanede serum tedavisi de aldık, 4 ayrı hastaneye gittik bulunamıyor sebebi. Başına gelen var mı bu durum? Kusması da balgamlı oluyor çok zorlanıyor öğürürken ve çıkarırken

Son düzenleme:
Merhaba, 7 aylık bebeğim ilk kez 20 gün önce avakado yedirdiğimde kustu. İdrar yolları enfeksiyonu olmuş 7 iğne vuruldu, artık ondan kusmayacağını söylediler. Ancak 3-4 gün arayla halen kusuyor. Öğürerek kusuyor, çok halsiz kalıyor, rengi bembeyaz oluyor. Hastanede serum tedavisi de aldık, 4 ayrı hastaneye gittik bulunamıyor sebebi. Başına gelen var mı bu durum? Kusması da başgamlı oluyor çok zorlanıyor öğürürken ve çıkarırken
Ciğerlerine baktılar mı? Ciğerlerinde bir enfeksiyon falan olmasın

4 ayrı doktor nasıl bulamıyor yaa benim oğlumun reflüsü vardı çok kusardı şimdi bitti şükür. Reflü geçmişi var mı bebeğinizin? Tetikleyen bişeyler olabilir.

4 ayrı doktor nasıl bulamıyor yaa benim oğlumun reflüsü vardı çok kusardı şimdi bitti şükür. Reflü geçmişi var mı bebeğinizin? Tetikleyen bişeyler olabilir.
Öğürerek mi kusuyordu? Hiç reflü olmadı daha önce. Ek gıdayla başladı kusmalar. Çok halsiz ve beyaz oluyor muydu kustuktan sonra?

Öğürerek mi kusuyordu? Hiç reflü olmadı daha önce. Ek gıdayla başladı kusmalar. Çok halsiz ve beyaz oluyor muydu kustuktan sonra?
Hayır sürekli çıkarıyordu. Öğürerek değil. Sizin farketmemişim ek gıdayla beraber başlamış. Alerji testi yaptırdınız mı? Doktorlar önermedi mi?

Ek gıda ile birlikte başladıysa alerjide yada gastraoenterelojide iyi bir uzmana götürmenizi tavsiye ederim.
Vicudunda döküntü vs de olmuyor. Bir de 1 gafta yumurta yedi bir şey olmadı, 9. gün kustu mesela. Avakadoyu da 1 hafta yedirdim, en son yediğinde kustu. Yarın gastroya gideceğiz 😞

Hayır sürekli çıkarıyordu. Öğürerek değil. Sizin farketmemişim ek gıdayla beraber başlamış. Alerji testi yaptırdınız mı? Doktorlar önermedi mi?
Kimse söylemedi test yaptırın diye. Yukarıda da yazdım her yumurta yediğinde kusmuyor, alerji olsa her yediğinde kusmaz mı acaba

Kimse söylemedi test yaptırın diye. Yukarıda da yazdım her yumurta yediğinde kusmuyor, alerji olsa her yediğinde kusmaz mı acaba
belli olmaz o benim kizim sürekli tarcinli kek yerdi, bir ay önce her yeri disqri verdi tarcinli keki yedigi anda.
ama bence alerji degil reflusu var cocugunuzun.

Yanında verdikleriniz belki etkileşim yapıyordur. Sonradan reflü olunur mu bilmiyorum benim oğlum da kızım da ilk doğduklarından 6-7 aya kadar kustular reflü teşhisiyle. Sonra birden kesilmişti. Neyse yarına almışsınız randevu inşallah ciddi bir sağlık sorunu yoktur.

Canım balgamlı kusuyorsa Midesini üşütmüş veya ciğerlerinde enfeksiyon olabilir Benim bebeğim 2 seneye yakın Belirli aralıklarla sürekli kustu gitmediğim hiçbir bölüm kalmadı Gastroenteroloji dahiliye göğüs hastalıkları hepsine gittim ilk önce bademcikleri çok büyük yutamadığı için kusuyor dediler sonra reflü de olabilir dediler aynı sizinki gibi balgamlı kusuyor

İkisinden de şüphelenmedi doktorlar nedense 😞
Bizim ilk alerjimiz vardı yumurtaya kusuyordu ben sonra dışarı atınca fark ettim ek gıda da bir iki verdim hiç birşey olmadı çocuğa devam ettim 6 aydır atopik oldu onunla uğraşıyorum bu alejri konusu çok karışık haftaya alerji testimiz var siz gene de tedbir alın bazen alerji döküntü olanmadan da ilerleyebiliyormus çünkü

Canım balgamlı kusuyorsa Midesini üşütmüş veya ciğerlerinde enfeksiyon olabilir Benim bebeğim 2 seneye yakın Belirli aralıklarla sürekli kustu gitmediğim hiçbir bölüm kalmadı Gastroenteroloji dahiliye göğüs hastalıkları hepsine gittim ilk önce bademcikleri çok büyük yutamadığı için kusuyor dediler sonra reflü de olabilir dediler aynı sizinki gibi balgamlı kusuyor
Buldunuz mu sebebini 😞 şimdi kusuyor mu halen? Öğürüyor mu?

Yarın gastroya gideceğiz ama reflü bebeği olan arkadaşım tek seferde kusuyor seninki gibi bir saat öğürmüyor dedi 😞
Balgam olduğu icin öğürerek atmaya çalışıyodur, herhangi bir enf. Var mı şuan? Antibiyotik ne zaman bitti? Balgam rengi nasıl kaka renk degisimi var mi hepsi bütün degerlendirilmeli. Hic bir sey yoksa ek gida tepkimesi olabilir bunu diyebilmek icin balgam kültürü gerekir enf varsa balgam atma durumu daha uzun sürer. Örnegin 2 hafta hastalik ilac donemi +2 hafta semptom devam etmesi gibi degisebilir

Back