7 aylık bebegim kabızlık sorunu yaşıyor ne yapmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fitili doktoruna da sorup alabilirsin.Gliserinli arkadaşları dediği gibi bir zararı olmuyor.Çocuk ve tabiki sen de çok rahatlıyorsun.Geçmiş olsun

benimde bebegim 3 aylık olduğundan bu yana kabızlık çekiyor,şimdi 8 aylık,bir ara düzene girmişti ama demir damlasına başladığımızdan beri çok katı ve koyu renkli,doktorumuz zeytinyağı vermemizi önerdi,veriyorum ama çok etkisi olmuyor gibi,kayısı kaynatıp suyunu ve posasını da veriyorum,ama çocuk yine de zorlanıyor,ne yapacağımı şaşırdım,demir damlası da verilmesi gerekiyor,fitil de mecbur kalmadıkça kullanmıyorum alışkanlık olur diye.

ek gıdalara geçtigimizden berri bebegim kabızlık sorunu yaşıyor zaten kolik sancılıydı bebegim şuan 7 aylık oldu ne yapacagımı şaşırdım yardım edin lütfen...

slm beimde bebeğim 5 aylık aynı problemi bende yaşadım devamlı kabızdı 5.6 gün çıkmadığı oluyordu doktora götürdük makatta çatlaklık çıktı bence biran önce doktora götür fitil falan kullanma geçmiş olsun..............

elma çayını denedinizmi?
elma kompostosuda işe yarayabilir ..

benim oğluşum 7 aylık bizede dr kan ilacı verdi ama ben kullanmıyorum.hakiki üzüm pekmezi getirttim köyden ıspanak ve mevsim sebzelerini yediriyorum.

lifli gıdalar verebilirsin kabak pırasa bağırsakları çok çalıştırıyor. sutune 1 çay kaşığı zeytin yağı katabilir veya direkt içirebilirsin eğer hiç etki etmiyorsa poposuna şırıngayla zeytinyağı sık az bişey yumuşatacaktır. bir de benim kızımı pekmez ishal yapıyor. bilemiyorum belki işe yarayabilir.

kivi direk vermeseniz bile yoğurduna kivi katıp yedirirseniz işe yarayabilir bence .....

öncelikle kolaylıklar ve sabır dilerim.ben de 2 yıl boyunca biberonla verdiğim sütüne, doğal kurutulmuş,haşlanmış kayısı püresi ekledim.bazen zeytinyağı da koydum.ayrıca doğal köy sütünden ev yapımı yoğurt ta her gün yedirdim faydalı oldu.

sabah aç karinla portakal suyu verbilirsiniz, sIk, sIk su içirin, erik suyu, kayisi suyu
havuç ve patates bir arada çorba da olsa vermeyin hatta havuç veya patates kullandiginizda muhakkak bagirsaklari çalistiran bir sebze katin (kabak mesela)
her çorba kabizliga iyi gelmez (patates, havuç, mercimek gibi) çorbada kullanilan sebzeler onemlidir
Bebeginiz emekliyor mu?
benim de kizim 7-8 aylikken ayni sorunu yasamistim o zamanlar hep oturuyordu (çok seviyordu) hareketsizlikten oluyordu, eger oyle ise emeklemeye baslayinca geçer

Son düzenleme:
Back