Bebek Beslenmesi 7 aylık bebeğim hiçbişey yemiyor acil yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

xzeyna

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
263
1
42
oğlum yedi aylık oldu anne sütü emmiyor malesef :çok üzgünüm:

ek gıdalara başladık artık sabah kahvaltısını yiyor ama sonra ne sebze püresi ne de muzdan başka meyve yemiyor çorbalardan da deniyorum ama yemek istemiyor.Yoğurt da midesini rahatsız ediyor veremiyorum.Hazır biberon mamasını bile istemiyor artık.mafoldumben

şimdi sizce ben muhallebi dışında neler yapıp yedirebilirim onun sevebileceği :ecrin_bebek:

Canım, merhabalar
Öncelikle güle güle büyüt bebeğini
Benden sana tavsiye, çok püreli vermede ne verirsen ver
Sebzeyi, meyveyi püre yapma hatta dişleri ile koparabiliyorsa meyveyi çok dikkatli bir şekilde eline ver
Bebeklerde bizim gibi aynı tadlardan sıkılabiliyorlar, eğer taneliye alışıksa şehriye çorbası falanda verebilirsin
Çok fazla mama bazlı yiyecekler verince ömür boyu çekiyorsun ceremesini maalesef,
Benim büyük kızım 8 yaşında hala yeme problemli
Küçük kızımda dediğim gibi davranıyorum, birde istemiyorsa zorlama sıcaklardan, diş çıkarmalardan da canı istemiyordur, şu an benim küçük kızımda aynı durumda, sevgiler..

Canım, merhabalar
Öncelikle güle güle büyüt bebeğini
Benden sana tavsiye, çok püreli vermede ne verirsen ver
Sebzeyi, meyveyi püre yapma hatta dişleri ile koparabiliyorsa meyveyi çok dikkatli bir şekilde eline ver
Bebeklerde bizim gibi aynı tadlardan sıkılabiliyorlar, eğer taneliye alışıksa şehriye çorbası falanda verebilirsin
Çok fazla mama bazlı yiyecekler verince ömür boyu çekiyorsun ceremesini maalesef,
Benim büyük kızım 8 yaşında hala yeme problemli
Küçük kızımda dediğim gibi davranıyorum, birde istemiyorsa zorlama sıcaklardan, diş çıkarmalardan da canı istemiyordur, şu an benim küçük kızımda aynı durumda, sevgiler..

teşekkür ederim sevibade

haklısın ama öyle ac acına da durmasına gönlüm razı olmuyor

doktora da götüreceğiz ama deneyimli anneler neler yapıyorlar merak ediyorum

yemeyi sevdiği yiyecekleri taneli yiyor zaten püre bile olsa tadını beğenmediği hiçbirşeyi yemiyor sanırım

nasıl atlatacağız bakalım bu sıkıntıları mafoldumben

canım diş çıkarıyor olabilir o dönemlerdede bişey yemez

mrb canım bende aynı sorunu yaşıyorum 9 aylık bebegim bir şey yrmiyor anne sütünü hiç emmedi biberonuda 10 gündür agzına almıyor aç acına duruyor yinede almıyor gece uykusu kalmadı aç olunca diş çıkarıyor belki sonra yer diye düşünüyorum sabretcez artık mafoldumbenmafoldumben

kızlar benim bebeğimda 7 aylık. günde bi sefer olmak üzere kahvaltı sebze çorbası ve muhallebi yediriyorum. kalan zamanlarda ise mama veriyorum. bu günden itibaren sebze çorbasını günde iki kez muhallebiyide iki kez vermeye başlıyacam artık.
benimkinde hiç diş yok ama ne yapacaz bilmiyorum yani..

Sizin yine iyi ben kızıma çorba ve yoğurt dışında bişi yediremiyorum :KK43:
Bi ara file almiştık içine karpuzu koyuyordum o suyunu emiyordu. O da ishal yaptı doktorumuz yasakladı. Ne şeftali ne muz hiöçbi meyve yada sebze yemiyor. Çorbayı da yeni yeni içmeye başladı. içine küçücük ekmek atıyrum. Görenler gülüyo. Böyle yemek mi yenir diye. kızıma kalsa sırf anne sütü emecek. İleride alışmaz yemek seçer diye çok korkuyorum. kilo problemimiz yok. Fazla yemeyen bir bebek için kilosu gayet iyi.
Ya kapı komşumun kızı Eflinden 3 hafta büyük maşallah ne bulursa yiyor. Ve büyük parçalar halinde. Ben denedim benimki övürüyor. Mamayı bile içmiyor. Çekeceğim var benim yaa. İstemediği bişi olunca ağzını sıkı sıkı kapatıyr. İlacı burnunu sıkarak veriyorum. Çok inatçı çoook....
Babası kılıklı delikafadulden

canım allah analı babalı buyutsun sana tavsuyem bebegıne sehrıyelı tavuk corbası ,tum sebzelerden corbalar yap ıcınde bı parca et yada kemıklı et atabılırsın mama vs kesınlıkle verme bıde cıcı bebe sakın verme uzman arkadasım oyle dıyoda:) yıyeceklerı pure yapma azcık topaklanmıs bırakkı bebegın cıgnemeye de calıssın yoksa sonra zorluk cok cekersın..ne yersenız bebegede ondan versen patlıcan dısında..

günaydın kızlar nasılsınız. şimdi kafam karıştı işte bak. ya bu bebe biküvisi kimi zararlı diyo kimi zararsız.ne yapacağımı şaşırdım ben ya...

merhabalar
ben de ek gıdaya yeni geçenlerdenim
ben de yediremiyorum bir şey
püre yapıyorum zorundayım çünkü hemen öğürüyor
sizler muz veriyoruz demişsiniz
muzu nasıl veriyorsunuz? oğlumun alttan iki dişi az az çıkmaya başladı
nasıl verebilirim muzu?

günaydın kızlar nasılsınız. şimdi kafam karıştı işte bak. ya bu bebe biküvisi kimi zararlı diyo kimi zararsız.ne yapacağımı şaşırdım ben ya...
merhabalar benım cocugum yok ama cok harıka bı doktor arkadasım var prof.kendısı o dedı banada kesınlıkle onermıyolar cıc bebegı..

canım kendin yap bisküviyi. ben bir süre öyle yapmıştım. şimdi keke çevirdim. galiba burda tarifler bölümünde tarifi var olmassa aratırsan bisküvi tarifi çıkyor

Benim oğlum da yemiyordu,kendi yaşlarında bir bebekle yanyana getirince yemeye başladı,Bir de damak tatları önemli,benim yaptığım çorbaları sevmiyor,teyzesinin yaptıklarını beğeniyor

sonunda ya......bebelactan yoğurt mayalıyodum sulu oluyodu. dün akşam pastörize süt aldım ondan mayaladım küçük cam şişelere. oda azcık sulu olmuş ama ötekinden çok iyi.

canım korutmak gibi olmasın da benim ki de hiçbir şey yemek istemiyordu hala daha öyle 9 aylık olduk muhallebiyi bile zorla yiyor biberon almıyor yemek yedirirken her kaşıkta öğürüyor ve de kusuyor ben de çaresizlik içinde kıvranıyorum. bu konuyu doktorlar da önemsemedi kilosu normal diye ama yemek saatleri gelicek diye artık korkar oldum uykularım kaçıyor. allah seninkine de benimkine de bol bol iştah versin.

iştahlı bebeği olan bebek büyüttüm zordu demesin

şuan Allaha şükür yemek le ilgili bir problemimiz yok .inşallahda böyle gider. benimkinin iştahı maşallah iyi. ama çok hareketli olduğu için yakıyo.

arkadaşlar dün doktorumuza gittik mecbur alışacak diyor önemli olan çok yemesi değil kaliteli yemeklerden az da olsa yemesi diyor yemediği zaman çorba yada muhallebi yapıp karnını doyurma bırak acıksın acıkınca yer diyor bakalım bugün ciddi olarak ev yemeklerine alışması için uğraşmaya başladım sabahtan beri bir yumurta sarısı iki üç lokma muz yarım kayısı yarım köfte bir iki kaşık dolma yedirebildim kilo da kaybetse azmettim başaracağız :lepi:

benim kızımda 6 ayı bitirdi 7. aya girdi iştahı çok yok diye endişeleniyordum ama bu sorun çoğu bebekte var sanırım... püre yapma konusuna bende katılıyorum ilk zamanlar çorbalarını püre yapıyordum çok zor yiyordu sonra farkettim ki kızım tane tane yemeyi seviyor dişleri olmamasına rağmen çiğniyor gibi yiyor bu arada o hali çok tatlı :) tavuklu şehriye çorbası yaptığımda tavuklardan küçük parçalar halinde veriyorum yiyor her bebekte aynı olurmu bilmiyorum ama püre yapmayın ve herşeyi karıştırmayın...

benim kızımda 6 ayı bitirdi 7. aya girdi iştahı çok yok diye endişeleniyordum ama bu sorun çoğu bebekte var sanırım... püre yapma konusuna bende katılıyorum ilk zamanlar çorbalarını püre yapıyordum çok zor yiyordu sonra farkettim ki kızım tane tane yemeyi seviyor dişleri olmamasına rağmen çiğniyor gibi yiyor bu arada o hali çok tatlı :) tavuklu şehriye çorbası yaptığımda tavuklardan küçük parçalar halinde veriyorum yiyor her bebekte aynı olurmu bilmiyorum ama püre yapmayın ve herşeyi karıştırmayın...

çok haklısın arkadaşım ama benimki öyle sert taneleri sadece tadıyor karnını doyurana kadar yemek istemiyor sağlık ocağındaki doktorumuz da acele etme sabırlı ol diyor anne yüreği işte hemen alışsın da kurtulsun şu çorbalardan mamalardan istiyorum bende mecbur alışmasını bekleyeceğim artık a.s

X