7+3 haftalık hamileyim ama bebek 5+6 haftalık görünüyor:(

pirenne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
7
3
3
37
son adet tarihim: 11 Kasım
ovulasyon testi :25 Kasım (muhtemelen hamile kaldığım tarih)
İlk gebelik testi : 10 Aralık (çok az bi pembeydi)
İlk doktor muayenesi ultrasondan baktı kese bile görünmüyordu. (19 Aralık yani 5+3)
bugün yine gittim. bugün 7+3 olmasına rağmen bebek 5+6 haftalık görünüyordu ve sadece 2 mm idi.
kalp atışı duyamadı. bir hafta sonra yine gideceğim. O zaman yine bakacak göremezse vajinal bakacak.
sizce ne düşünmeliyim?

İki haftalık yanılma payı çok normal canım.Son adet tarihim 10 kasım benim de.Ben ne kadarlık dye sordugumda kesin birşey diyemeyiz dediler cevap vermediler.Kalp atışlarını geçen hafta duydum.Sakın kafana takma,herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.Geç döllenmiş olabilirsin.

İlk doktor muayenesi ultrasondan baktı kese bile görünmüyordu. (19 Aralık yani 5+3)
bugün yine gittim. bugün 7+3 olmasına rağmen bebek 5+6 haftalık görünüyordu ve sadece 2 mm idi.
kalp atışı duyamadı. bir hafta sonra yine gideceğim. O zaman yine bakacak göremezse vajinal bakacak.
sizce ne düşünmeliyim?

Mümkün sonuçta sat genel olarak baz alınan bir tarih, gerçek tarih gebelik ilerledikçe ortaya çıkıyor. Ben tüp bebekle hamile kaldım bende de sat (son adet tarihi yani) baz alınıyor mesela, benim beybikte benim 2 gün arkamdan geliyor

Korkulacak birşey yok arkadaşım. usg cihazı embriyonun büyüklüğüne göre hafta hesabı yapıyor yani döllenmeden sonraki tarihi hesaplıyor.bizler ise son adet tarihimizi başlangıç alarak 40 hafta sayıyoruz. senin bu durumda 25 kasım haftasını 1. haftan olarak hesaplar ve sayarsan 2 ocakta 5+6 olması normal. 4 ocakta 6. haftan başlamış olur yarından itibaren 6+1 , 2 diye devam edebilirsin.
Ama hamileliğin 40 haftalığı hesaplanırken son adet tarihi başlangıç alınıyor yani döllenmeden önceki 2 hafta oluyor. bu sebeple diyorlar ya 38-40 hafta arası doğum bekleniyor. benim de durum aynıydı. usg nin 1-2 hafta küçük göstermesi normal yani döllenmeyi baz aldığından. bebek ilerleyen aylarda hızla büyüyerek bu açığı kapatıyor.

inşallah öyle olur ya. biraz rahatlamaya ihtiyacım var çok canımı sıkmıştı.

sizce ne düşünmeliyim?

Canım benim son adet tarihim 1 kasımdı. Ovülasyon dönemim ortalama 14-15 kasıma tekabül ediyor bu durumda. Ovülasyon testi yapmadığım için kesin bişey diyemiyorum. İlk gebelik testim 2 aralık. çok az pembeydi. 3 aralıkta kan testimi yaptım pozitifti. 13 aralıkta kese görünmüyordu. Yani 6 haftalık olmasına rağmen. 15 aralıkta gittim keseyi ve daha sonrasında da ve bebeği gördük vajinal ultrasonda. Daha 1mm bile olmamıştı boyu. Yani şöyle söyleyeyim. Ovülasyon dönemim farklıymış. Hamile kaldığım tarih 14-15 kasımı tutmuyor olarak görünüyor. Doktorum her gittiğimde birbirini tutmayan günler veriyor. tam aklımda değil verdiği tarihler ama 10 aralıkta 4+5 haftalık dediyse 17 aralıkta 5+3 diyebiliyor. Bunun ne zaman netleşeceğini sordum, neden böyle olduğunu sordum. Her bebek aynı hızda büyümez ortalamaları aynıdır. ama 6cm boyuna geldiği zaman kesin 12 haftalıktır dedi. Yani senin bebeğin de bu şekilde olabilir. Bence hemen negatif düşüncelere kapılma. Doktoruna güvenmen çok önemli..

Benimde aynı şekilde sat 11 Kasım ona göre bebeğin 8+2 olması gerekiyor ama tam 1 hafta geriden geliyor şuan 7+2 ama şükürler olsun sorun yok

Foreverloveyou ben yarin doktora gidecem insallah bakalim. Gelismeleri yazarim. Siz kalp atisi duydunuz mu?

Canım bencede içini ferah tut. Benimde aynı sat ve ultrason arası 10 gün fark var. Ilk başta çok taktım bu konuya hatta bende aynı şekilde konu açtım. Ama son gittiğim de doktor geç yumurtlamişin dedi. Nasıl olsa bebis sağlıklı olabilir dedim. Sende içini ferah tut tatlım

Merhaba arkadaşlar benim adet tarihime göre 7+3 günlük hamile olmam gerekyo ama doktor bebeğin gelişmeyip 1 hafta geride olduğnu söyledi. Bebeğin boyu 5.45 mm. Kese ise 22 mm. Kalp atışı karından ultrason ile duyulmadı. Böyle olupta 1 hafta snra bebeği gelişen ve kalp atışı duyulan var mı acaba ?

Bence gec dollenmedir bir kac hafta geridenn gelebilir. Saglikla kucaklarimiza alalmim insalalh

Bnmde sata göre 8+2 ve kalp atışını henüz duyamadığımız için detaylı ultrasona girdim ve bebeğin 6+1 olduğunu söylediler. Haftaya tekrar kontrol edilcek inşallah geç döllenmedir...

Benim sat 4 subatti 27 martta doktora gittim kese gorundu ve doktor 5 haftalik dedi yani sat a gore 7 haftadan fazla olmasi gerekiyordu gec dollenme olmus sonrada 2 hafta sonra kalp atislarini gorduk yani sat a gore 9 haftayi gecmisti bekleyin biraz daha :)

Benim sat 4 subatti 27 martta doktora gittim kese gorundu ve doktor 5 haftalik dedi yani sat a gore 7 haftadan fazla olmasi gerekiyordu gec dollenme olmus sonrada 2 hafta sonra kalp atislarini gorduk yani sat a gore 9 haftayi gecmisti bekleyin biraz daha :)
inş bende duyarımmm

Korkma oluyor oyle bazen buyudukce SAT hesabina uyacaktir kendine dikkat et

Kızlar 5 kasım ilişkim oldu memlekete gittim sonra 20 weya 22 arası adetim oldu we çok kısa sürdü aralık 28inde eşimle tekrar ilişkim oldu we dün 7 hafta 5 günlük hamile oldugumu ögrendim ama sadece kasımda ve aralıgn sonunda bi ilişkm oldu hangi zaman hamile kalmş olabilirim yardımcı olurmusunz

Bnmde sata göre 8+2 ve kalp atışını henüz duyamadığımız için detaylı ultrasona girdim ve bebeğin 6+1 olduğunu söylediler. Haftaya tekrar kontrol edilcek inşallah geç döllenmedir...
Baya olmuş bu başlık ama umarım majımı görürsünüz bmmde 7/4 olmam lazım tüp bebek gebesiyim bugun kalp atışı için gittik ama 6/4 kalmış yerli yersiz atışlar gözüküyor du ama ümitli konuşmadı dr sisin durumunuz ne oldu

Back