Telefondan daha mantıklı aslında.Okul başladığında bizde telefon televizyon yasaklanır çünkü yaz tatillerinde çok müdahale etmiyorum TV izliyorlar telefonda oyun oynuyorlar ama okul başladığı an bıçak gibi kesiyorum .
Çocuklara tablet verilmesini de anlamıyorum ayrıca.
Telefon olunca kısıtlı oynuyor çünkü bana da lazım oluyor. Ama tabletinden oyun oynadığında iyice kaptırıyor her çocukta farklı demek ki.Telefondan daha mantıklı aslında.
Oğlum kendi tabletiyle oynar, bende asla oyun olmaz. Ondan dışarda telefonunu ver oynayayım bir şey izleyeyim diyemiyor. Dışarda yemekte yada sıkılınca ver telefonunu dememesini sağlıyor.
Benim oğlum ilkokul bir bu sene, ben sıkıydım eskiden öğretmeni uygulamadan ödev veriyor. Yada değişik şeyler gösteriyor. Mesela sesli Google haritada arama yapmayı öğretmiş. Orada üç boyutlu geziler yapıyor. Bizim öğretmen bu çağın çocuklarını ekrandan çok kısıtlamak da çağ gerisine atmak, kararını tutturmak lazım diyor
2 saat çizgi film izlemesin tabi.Yaptirmadigimi bile varsaysak sürekli çocukla oyun oynayamiyorum ki. TV yi kapatıp kendi kendine oynama süresi maksimum 20 dakika. Sonra yine bana sarıyor. Ben de hadi gel oğlum tabletten su oyunu oynayalım diyorum. Sürekli atçılık araba ve saklanbac yapamıyorum.
Dolayısıyla 2 saat sadecd çizgi film izleyecegine en azından bunun bir saati ekranda etkinlik yapmış oluyoruz
Evet 2 saat izleyince DEHB olur fanusa koyun hemenDEHB ekranla ilişkilidir .
Ekrandan bağımsız denilince yazdım kalanı sizin yorumunuz. Siz de aynı mantıkta doğurun TV büyütsün siz o sırada daha önemli işinizi yapın . Nasıl geldi kulağa bu cevap? Hoş değil di mi? O yüzden üslup saygı vs önemli .. Bilimsel bir bilgi olarak evet DEHB TV ile ilişkilidir.Evet 2 saat izleyince DEHB olur fanusa koyun hemen
Ne kadar süredir ekransız hayattasınız, bu süreçte olumlu şeyler gözlemlediniz mi?Oğlum 4.5 yaşında okuldan sonra 1 saat kadar benim kontrolümdeki videoları izliyordu ama şu an onu da kaldırdım. Tamamen sıfır ekran ilerliyoruz babasıyla birlikte. Gidebildiği kadar da sıfır ekran gideceğiz. Çünkü büyüdükçe zaten içine çekiliyorlar. En azından şimdiden kafasında bunu normalleştirmesin. Bu arada yaş*10 dakika olması gerekiyor süre olarak da. tablet izleyeceğine boş boş otursun beyin gelişimi için daha faydalı.
Hasta olmadığımızı veya potansiyelimizin altında kalmadığımızı nerden biliyoruzGerçekten yeni nesil anneler olarak bu ekran konusunu çok abartiyoruz bazı hastalıklar ekranla ilişkili olsa biz 80 ler 90 lar nesli komple hastaydık, bütün gün TV telefon başında olsunlar demiyorum tabiki ama benimde oğlum var tablet telefon vermiyoruz ama günde 1 2 saat aralıklı olarak tabiki TV izliyor, günde 1 2 saat ekranın bir zararı olduğunu düşünmüyorum, ha bazı günler hic izlemiyor, evde doğdu doğalı TV hep açık ilgisini çekip bakmaz bile ben oun izleyeceği birşey acmazsam.
Öyleyse bile bunların tek sebebi ekran mı sizceHasta olmadığımızı veya potansiyelimizin altında kalmadığımızı nerden biliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?