6yaş ekran süresi

Telefondan daha mantıklı aslında.
Oğlum kendi tabletiyle oynar, bende asla oyun olmaz. Ondan dışarda telefonunu ver oynayayım bir şey izleyeyim diyemiyor. Dışarda yemekte yada sıkılınca ver telefonunu dememesini sağlıyor.
Benim oğlum ilkokul bir bu sene, ben sıkıydım eskiden öğretmeni uygulamadan ödev veriyor. Yada değişik şeyler gösteriyor. Mesela sesli Google haritada arama yapmayı öğretmiş. Orada üç boyutlu geziler yapıyor. Bizim öğretmen bu çağın çocuklarını ekrandan çok kısıtlamak da çağ gerisine atmak, kararını tutturmak lazım diyor

Zevk almıyor ödev gibi yapıyor demişsiniz ama eğlence değil ki bu nasıl zevk alsın, ödev zaten. Çocuk zaten anaokulunda eve geliyor hala ders. Şimdiden böyleyseniz ilkokulu düşünemedim. İzin verin o da biraz çocukluğunun tadını çıkartsın. Çocuk isyan eder böyle okuldan soğur ve haklı da. Günde 2 saat ekran fazla değil bana göre çocuğunuz da bebek değil ki 6 yaşında. İzlediği çizgi filmi anlayıp keyif alacak yaşta

Ben odevleri ekran süresinden saymiyorum. Benim ki 5 yasinda. Gunde 1 saat hakki var. Bazen kullaniyor bazen kullanmiyor. Eger o hafta cok izlemediyse film gecesi vs yapıyoruz
Film genelde 2 saat sürüyor.

Ekran süresi günde en fazla 45 dakika olarak tavsiye ediliyor o yas icin burda. Iki saat cok fazla oluyor. Ben oyun olarak günde 15 dakika müsaade ediyorum. Egitim amacli da olsa 15 dakika gecirmem. Daha cok kitap tercih ediyorum. Eskiden daha "relaks" davranirdim, ama fark ettik cocuklarda dikkat ve odaklanma sorunu yaratiyor. O yüzden en düsük seviyeye indirmeye. Evden televizyonu zaten kaldirmistik

Telefon olunca kısıtlı oynuyor çünkü bana da lazım oluyor. Ama tabletinden oyun oynadığında iyice kaptırıyor her çocukta farklı demek ki.
Uygulamadan ödev yapılacaksa yine telefonumu veriyorum benimki de ilkokul 1.
Zaten lazım olduğunda kullanacaklar benim kastettiğim YouTube shorts videoları ,roblox gibi oyunları kisitladim ;araştırmaya, kendini geliştirmeye elbette okeyim

Çevremde ve öğrencilerimde gözlemlediğim kadarıyla bu tür şekilde ekran süresini yalnızca eğitim ile karşılayan velilerin çocukları 8-9 yaş ve sonrasında ipin ucunu kaçırıyorlar.
Elbette faydalı uygulamaları yapsınlar. Ancak ya haftaiçi uygulamaları yapıp haftasonu özgür bırakacağınız gibi tam tersini de yapabilirsiniz.
Çocuklarımızı elbette yetiştirmek istiyoruz ama bu şekilde kontrolcü olduğumuz sürece çocuklar kontrolü anlık kaybettiğimizde dahi bir daha toparlaması daha güç oluyor. Esnek alanlar belirleyin bu onun kendini kontrolünü sağlar.

İngilizce illa tabletten olmak zorunda değil ki. Kolaya kaçarsanız tablete bağımlı kalırsınız bence. Ben dijital yayın kullanmıyorum, resimli müzikli kendiniz de yapabilirsiniz. Ben hiç kendim çalıştırmadım ama okulumuzda her şey elle yapılan resimli veya dinleme aktivitesi şeklinde müzikli yapılıyor. 6 yaş için de tabletler telefonlar uygun değil ama bu benim şahsi tercihim tabi. Uzmandan yardım isteseniz o daha doğru cevap verir bence

Mümkün olan vakti ekran karşısında değilde biraz daha gerçek oyunlarla destekleseniz hem sizinle ilişkisi için çok daha iyi olur hem de onun için. Mesela mental up ya da dil uygulaması hanginiz önceliğinizse onun için seçim yapın. O çıkardığınız uygulama yerinede onun istediğini koyun. Belki yabancı dil olarak sizin de desteğinizle evde gerçek oyunlar oynamanız ona yardımcı olur uygulamadan da mental up kullanırsınız. Ya da tam tersi

2 saat çizgi film izlemesin tabi.
6 yaşında kendi kendine vakit geçirme,oynama süresi daha uzun olabilir aslında.
Sizinle de oynar ama sonrasında canım sıkılıyor dese bile biraz kendi kendine durmayı öğrenmesi lazım. O zamanlar için sevdiği şeyleri alternatif olarak sunabilirsiniz. 5 yaşındaki oğlum lego, hama boncuk, kağıttan değişik sekiller, çubuk, oyunu, küçük tahtalar kuleler derken tek vakit geçiriyor. Saatlerce değil elbette ama aralar versede oyalaniyor. Her sıkıldım deyince de bir şeyler üretmiorum, kendin oynayacak bir şeyler bulabilirsin diyorum, başta istemese de biraz sonra bir şeylerle oynamaya başlıyor.
Akşam ailece oynayacak bir oyun oynuyoruz muhakkak. Tam gün okuldan sonra 2 saat ekranla geçirecek vakti olmuyor açıkçası. 8 bucuk-9 arası uyuyor zaten. Hafta içi çizgi film izlemiyor, arada oyun oynamak istiyor telefondan ona izin veriyorum 15-20 dakika. Her çocuğun düzeni farklıdır tabi ama bizdeki durum böyle.

Cocuk için sizin dediğiniz bir saat yine ödev gibi geçtiğinden sıkıcı olacak. Gün içerisinde yeteri kadar kurallı şeyler yapıyorlar o yüzden ekran süresini 1 saatle sınırlı tutup kendi kendine oynama, vakit geçirme alışkanlığı için biraz sabırla yönlendirme yapmak daha iyi bence.

5 yas ogluma 1 saat egitici icerik odev vs icin bilgisayar kullaniyor. Onun disinda eglence icin 1 saat xbox yada telefon hakki var. Genelde oyun oynuyor.

Evet 2 saat izleyince DEHB olur fanusa koyun hemen
Ekrandan bağımsız denilince yazdım kalanı sizin yorumunuz. Siz de aynı mantıkta doğurun TV büyütsün siz o sırada daha önemli işinizi yapın . Nasıl geldi kulağa bu cevap? Hoş değil di mi? O yüzden üslup saygı vs önemli .. Bilimsel bir bilgi olarak evet DEHB TV ile ilişkilidir.

Ne kadar süredir ekransız hayattasınız, bu süreçte olumlu şeyler gözlemlediniz mi?

Gerçekten yeni nesil anneler olarak bu ekran konusunu çok abartiyoruz bazı hastalıklar ekranla ilişkili olsa biz 80 ler 90 lar nesli komple hastaydık, bütün gün TV telefon başında olsunlar demiyorum tabiki ama benimde oğlum var tablet telefon vermiyoruz ama günde 1 2 saat aralıklı olarak tabiki TV izliyor, günde 1 2 saat ekranın bir zararı olduğunu düşünmüyorum, ha bazı günler hic izlemiyor, evde doğdu doğalı TV hep açık ilgisini çekip bakmaz bile ben oun izleyeceği birşey acmazsam.

Hasta olmadığımızı veya potansiyelimizin altında kalmadığımızı nerden biliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…