6yaş ekran süresi

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.939
48
32
Arkadaşlar 6 yaş çocuğum var. Gün içinde tam gün anaokulunda. 5 ten sonra tabletten yarım saat ingilizce çalıştırıyorum(ücretli bir uygulama var haftalık ders de alıyor uygulamanın oyunları da var)
15 dk kadar da İstanbul Teknik üniversitesi hocalarının hazırladığı uygulama olan Mental Up oynatıyorum beyin gelişimi için iyiymiş.
Ama çocuk bunlardan zevk almıyor genellikle ödev gibi yapıyor. Günlük rutinimiz artık
Ama onun zevk ihtiyacına hitap etmedikleri için çizgi film izlemek ve araba oyunu gibi oyunlar oynamak için ısrar ediyor. Bazen ek olarak yarım saat çizgi film acıyorum ya da oyun oynatıyorum ama böyle olunca da önerilen ekran süresi fazlasıyla aşılmış oluyor . Çocuğun çizgi film zevkinden kısmak istemiyorum ama ingilizce vs şeyler de hep tabletten yani. Kendim de zaten ekstra yapıyorum ama uygulamanın ödevleri vs oluyor.
Günlük 2 saat civarı ekran süresi çok mu fazla ya kafamı kurcalıyor hep
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yapar diye okudum ekran süresinin fazla olmasi.

Çocuğa aktivite yaptırın ama biraz eğlenmesinede müsade edin ilerde isyan eder hep 6 yaşında kalmayacak.bence 2 saat normal ama asıl anneler yazsın.buarada hiper aktif olmaz ekrandan o maalesef genetik yatkınlıkla alakalı bizim ailede var oradan biliyorum daha çok uyuşup bağımlı olma durumu oluyor ekranda çok süre geçince.

Çocuk bütün gün okulda, eve geldiğinde tekrar ders çalışıyor. Ben evde ders çalıştırmak yerine sevdiği bir çizgi filmi izlemesine izin verirdim ve böyle de yapıyorum. Evde keyifli bir şeyler yapamadan erkenden yatmak zorunda kalıyordur böyle.

Yazmamisim ama tabiki bu iki saat ekran süresinin dışında oyun oynuyoruz oyuncaklarla veya saklanbac atçılık vs eğleniyoruz.

Çocuğun keyif almadan görev gibi yaptığı uygulamalara bir süre ara verseniz onun yerine çizgifilm izlese? Seneye ilkokula başlayacak zaten şimdiden yıldırmayın derim.

Tam gün okula giden çocuğa her gün ekstra bir saat sürecek dersler aldırmayın. Her gün olması şart mı? Çocuk için zorlayıcı, okuldan sonra yeniden ders çalışması.
Hafta sonu yapabilirsiniz böyle şeyleri ama hafta icin okul sonralarını kendisine bırakın bence.
Daha ilkokula başlamadan çocuk bıkacak bu rutinden.

Çocuğun keyif almadan görev gibi yaptığı uygulamalara bir süre ara verseniz onun yerine çizgifilm izlese? Seneye ilkokula başlayacak zaten şimdiden yıldırmayın derim.

Yaptirmadigimi bile varsaysak sürekli çocukla oyun oynayamiyorum ki. TV yi kapatıp kendi kendine oynama süresi maksimum 20 dakika. Sonra yine bana sarıyor. Ben de hadi gel oğlum tabletten su oyunu oynayalım diyorum. Sürekli atçılık araba ve saklanbac yapamıyorum.
Dolayısıyla 2 saat sadecd çizgi film izleyecegine en azından bunun bir saati ekranda etkinlik yapmış oluyoruz

Sadece çizgi film izlese bile 2 saat normal mi sizce sizde durum nedir ?
Ya Google amcaya sorunca 6 yaş için ekran süresi yarım saat olmalı yazıyor bu da beni kaygilandiriyor

Ya Google amcaya sorunca 6 yaş için ekran süresi yarım saat olmalı yazıyor bu da beni kaygilandiriyor
Kesintisiz 2 saat çok bence. 2 saat izlemesin de hakkı yarım saatse mesela bu akşam onu çizgifilmden yana kullanabilsin diyorum. İnsan gerçekten kafasını boşaltma ihtiyacı gün sonu. Zeka oyunları bir süre sonra canına tak edebilir. Daha sonra eğitim hayatında tepki olarak geri dönmesin.

P
2 saat hic kalkmadan izlemekten ziyade izle-oyna-izle seklinde yapabilir yada tam tersi, internette lise caginda 2 saati gecmemeli diyor liselilere bakin bu mumkun degil. Çocugunuzu en iyi siz taniyorsunuz dikkat durumunu becerilerini, bence sıkmayın cocugunuzu cunku 5te eve geliyormus zaten 9-9,5ta uyusa 4-4,5 saatlik dilimde ders yapmak cok sıkıcı

Kızım 6 yaşında. İkinci sınıfa gidiyor bu sene. (Yıl sonunda 7 olacak)
Ben artık ekran süresi tutmuyorum. Bu demek değil ki tüm gün tablet TV vs var. Ama bugün 2 saat oynar, yarın hava güzel olur parkta saatlerce oynar tablete hiç vakit kalmaz, ertesi gün ödevi çok olur yine tableti eline alamaz. Ama hava kötüdür, bir sorumluluğu yoktur, bırakıyorum oynasın.

Kendi tableti de var, bizim eski çalışır durumdaki telefonlar da ortada hep. Kolunda akıllı saat var. Ama hiçbiri için düzenli bir saati yok. Başka işi varken ya da dışarı çıkabilecekken onlara bakmaması yeterli benim için.

Çocukların zaten aslında yoğun bir programı oluyor. Kızım okulda ders dışında satranç, kutu oyunu, drama ve piyano kursu alıyor mesela. Her hafta yine okulda abidik gubidik atölyeler açılıyor bir hafta mum yapıyorlar, bir hafta ahşap boyuyorlar, bir hafta ebru yapıyorlar. (Bunlar hep veli kazıklama ama keyif alıyorlar işte ) Arada bir şey yapmadan boş boş vakit geçirmesinde gerçekten bir sakınca görmüyorum.

Eminim sizin çocuğun da durumu böyledir. Ben her şey belli düzendeyken o serbest zamanı saatin bitti diyerek kesmeyi "fazla" buluyorum.

Ha sorumluluklarını aksatıyordur, park yerine tablet tercih ediyordur, uyku saatinde YouTube istiyordur. O zaman da çözümüm tableti komple kaldırmak olur ama hiç gerek olmadı buna.

Kız çocukları sorumluluklarını biliyor zaten hep ya bizde dis fırçalamak bile bir dünya kavga ile oluyor . Yatarken her gece YouTube istiyor bir kere TV izlerken uyuyakalmis uyandirmadik öbür gün ne güzel biseydi diyor. Her gece böyle yapalım diyor halbuki kitap okuyarak uyuyoruz genelde. Yani küçük bjr cocuk bile olsa zevke çok çabuk alisiyor. Park yerine tableti tercih etmez ama masal okumak yerine çizgi filmi boyama yapmak yerine araba oyununu tercih eder

Oğlum 4.5 yaşında okuldan sonra 1 saat kadar benim kontrolümdeki videoları izliyordu ama şu an onu da kaldırdım. Tamamen sıfır ekran ilerliyoruz babasıyla birlikte. Gidebildiği kadar da sıfır ekran gideceğiz. Çünkü büyüdükçe zaten içine çekiliyorlar. En azından şimdiden kafasında bunu normalleştirmesin. Bu arada yaş*10 dakika olması gerekiyor süre olarak da. tablet izleyeceğine boş boş otursun beyin gelişimi için daha faydalı.

DEHB ekranla ilişkilidir .

Okulda İngilizcesi yok mu? Neden evde de İngilizce ders yapıyor o kısmı anlamadım. Benim oğlum da anaokulundan beri İngilizce görüyor evde ekstra hiç uygulama ödevi yapmadı ne gerek var. Tüm gün görüyor zaten
Ben haftaiçi tablet vermiyorum. Ödevleri bazen tabletten oluyor o zaman açıyor ödevini yapıp kapıyor. Haftasonu da süresi yok. İstediği boş oyunları da oynuyor. Ama mutlaka dışarı da çıkarız, evde dursa akşama kadar kafasını kaldırmaz zaten.

çocuğun olayı zaten çizgi film izlemesi değil mi ben anlamadım bu kadar sıkı bir program neden uyguluyorsunuz çocuğa

2 saat fazla değil, yararlı etkinlikte yapıyor çünkü. Oğlumun öğretmeni kesinlikle sıkıp zorla ödev yaptırmayın dedi toplantıda, onlarında zevki istekleri var ,onlarıda dinleyin dedi, şimdi öyle yapıyoruz odevleride ogrtmen fazla vermiyor, zaten etute gidiyor, çok sıkmiyorum boşta birakmiyorum

Okul başladığında bizde telefon televizyon yasaklanır çünkü yaz tatillerinde çok müdahale etmiyorum TV izliyorlar telefonda oyun oynuyorlar ama okul başladığı an bıçak gibi kesiyorum .
Çocuklara tablet verilmesini de anlamıyorum ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…