6şubat felaketi 😭

Papatyam016

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2023
27
19
3
25
Merhabalar. 6 şubat depreminde 4 yıldır nişanlı olduğum adamı kaybettim malesef. 6 ay oldu kendime gelemedim. Şubat ayının 2.haftası evlenecektik herşeyimiz hazırdı. Normalde yılbasından önce evlenecektik ama ne hikmetse kısmet olmadı ve şubat ayına aldık tarihi. Ne hayaller kurduk ne umutlarla bekledik sayılı günleri. 4.17 de şiddetli sarsıntıya uyandık ve ona ulasamadım. 9 gün sonra onu ancak çıkarabildik. Bende zaten zar zor çıktım binadan. 9 gün boyunca onun basında bekledim bir umuttur ses verir çıkarırız diye. Acı cekti mi bilmiyorum.. Çünkü çok seslendik sesim kısıldı ama o anda birşey hissetmedim ne yağmurun altında bekleyişimi ne o soğuğu ne de acımı. Sadece cıkması için yardım için uğrastık hiç yardım gelmedi malesef. En son geldiklerinde söylediklerine göre aniden vefat etmiş.. Belki de benim üzülmemem icin bunu dediler inanmadım. Çünkü benim babam ailesini Yaralı olarak çıkardı. Hala kabullenemiyorum nişanlımı çıkaramadık diye kendimi yiyorum. Kendi çabalarımızla çok uğrastık. Meğersem kalkmaya bile fırsatı olmamış. Sadece başına bir elini koyabilmiş korumak amaçlı(öyle çıktı)sonra da kolon üzerine gelmiş altında kalmış. O yüzden çıkaramadık. Benim canım babamdan sonra aşık olduğum adamdı. O da çok uğrastı benim için... Bu arada Ben destek alıyorum ama konusmaya başlayınca karsımdaki doktor bile ağlamaya başlıyor. Nasıl dayanıcam bilmiyorum nasıl alışacam bir fikir verin lütfen. Hergün dua ediyorum mezarına gidiyorum ama acım hafiflemiyor

Son düzenleme:
Allah rahmet eylesin size de sabır versin. destek alıyormuşsunuz. Daha çok yeni kaybınız ve bu acıyı hafifletmek biraz sürecek. İnşallah toparlarsınız

Başınız sağ olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. İlk yıl kayıpların en zor yılıdır. Her şeyin ilkini yaşarsın. İlk onsuz doğum günü, ilk onsuz bayram, ilk onsuz yıldönümü derken bu ateş hiç sönmeyecek ancak her zaman da bu kadar harlı yanmayacak. Çünkü insanın kodlaması böyle. Zamanla bu yangının yerini ılık bir köz alacak. Ancak kalbinden ve aklından asla gitmeyecek. Bazen bir buruk tebessümle hatırlayacak bazense hıçkıra hıçkıra ağlayıp sonra ayağa kalkıp onun için güçlü kalacaksın. Sadece ilk yılında kendine izin ver ve yaşa acını.

Allah mekanını cennet eylesin, sizlere de sabırlar versin. Zaman bir süreç, acınızı unutmazsınız elbette çok büyük felaket yaşadınız. Tekrar geçmiş olsun fakat zamanla azalacak bu acınız, inşallah hayata sıkı sıkıya bağlı olup hayatınızı yaşamaya devam edeceksiniz.
Böyle durumlarda da biz ne dersek zaten bir tesellisi yok ne yazık ki. Çok üzgünüm o günü yaşayan herkes için, ülkem için, sizler için. Allah yardımcınız olsun inşallah

Allah rahmet etsin. Seninde yüreğine inşirah ferahlığı versin Ne desek zor, tesellisi de zor, bizim burda yazdıklarınızla yüreğimiz kavruldu sizi düşünemiyorum. Acını geçiştirme, dibine kadar yaşa, içine atma. Açın elbet ki dinmeyecek ama azalacak bununla yaşamaya devam edeceksin. Sevdiğin birinin kaybından sonra ilk yıl çok zordur. İlk bayram, ilk doğumgünü vs. Ama hayatına devam edeceksin kalbinde ve aklında onunla birlikte. Çalışacaksın çabalayacaksın, kahkalarla güleceksin o da gittiği yerde mutlu olacak arkasında böyle güzel güçlü bir kadın bıraktığı için.

Mekanı cennet olsun inşallah hergün inşirah süresi okuyun iciniz rahatlasin rabbim sabir versin inşallah

İnsanın sevdiği ölünce kırkbir mum yanarmis içinde. Her gün bir mum sonermis. Kırk gün sonra tek mum kaldırmış ama o ömrünün sonuna dek yanarmis. Onu hiçbir zaman unutamayacaksin evet. Ama zamanla acısı hafifleyecek. Zamandan başka ilaç yok kardeşim. Anısı içinde, sevgisi kalbinde başka bir hayat kuracaksın kendine zamanla. Yeniden sevecek belki yeniden nisanlanacak ve evleneceksin. Her şey biz insanlar için. Sana ne desek boş laf etmiş oluruz.

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Sanıyorum ki yaşamayanın bilemeyeceği bir acı bu. Acınızı paylaşıyorum, elimden bu kadarı gelir. Allah sabır versin...

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Sanıyorum ki yaşamayanın bilemeyeceği bir acı bu. Acınızı paylaşıyorum, elimden bu kadarı gelir. Allah sabır versin...
Teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor tarifi olmayan bir acı

Onsuz ilk doğum gününü mezarında kutladım. Evliyken kutlayacaktık öyle demiştik. Sonra bayram geldi yine mezarında kutladım bayramını. Önceden olsa bayramda gelir sırayla herkesin bayramını kutlamaya çıkardık ama bu sene ne bayram oldu ne doğum günü hepsi birer yasa dönüştü hiç heyecan kalmadı. Ne anlatsam kelimeler yetmez belki ama sızısı hep ömür boyu içimde kalacak. Acıyla yaşamayı öğrenmeliymişim diyorlar.. Hergün yaşıyorum zaten çok teşekkür ederim Yorumunuz için

Allah razı olsun dualarınız için Malesef sözün bittiği yerdeyiz Zaman ilaç derler ama zaman daha cok yoklugun ve acının hissettirdiği yer bunu öğrendim ALLAH bir daha yaşatmasın hiçkimseye

Malesef öyle o tek mum hep içimde yanıyor ve günden güne yokluğu ve anılarıyla baş başa kalıyorum. Hâlâ o günde kaldık. Bedenen yaşıyoruz ama ruhen ölmüşüz. Zaman ilaç değil ki sadece avuntu geliyor bana. Çünkü artık onsuz yaşamaya başlıyorum ve yokluğunu hissettikçe canım hep yanıyor. Ama dediğin gibi sevgisi hep içimde kalbimde yaşatacağım onu. Ne söylesem tarif edemiyorum Yorumun için çok teşekkür ederim

Acınızın tarifi yok, Allah sabırlar versin, nişanlınızı cennetine kabul etsin…

Az önce bir yerde okudum, bir insanın kaybının acısı, buna alışması ortalama 18 ay sürüyormuş.
Bütün aşamalarıyla dibine inip yüzleştikten sonra, tekrar biraz da olsa yaşamından tat almak, yarını ve geleceği düşünme süresi hesaplanmış.
Bu veriye göre daha çok yeni, geçecek diyemem ama yarına güzel uyandığınız günler gelecek.
O acıyla başedip hayatınız için uğraş verdiğiniz zaman, yeniden nefes alacaksınız.

Başınız sağolsun…

Amin İnşAllah Güzel dualarınız için çok teşekkür ederim
Evet acım dinmeyecek çünkü zaman geçtikçe hafiflemeyi bırak yokluğu daha çok hissettiriyor. Aramak istediğimde arayamamak cok zor. İlk doğum günü 16 hazıran da mezarda kutladım. Sonra bayram geldi normalde beraber gider büyüklerimizin elini öperdik. Çok saygılı biriydi ve ben çok şanslıydım ama şuan o bayram da doğum günü de buruk geçti ve öyle geçecek kalbım buruk şekilde. Ama şuan beni ne şekilde görmek isterdi diye düşünüyorum yazdıkların gibi çalışıp çabalayacam ve onun adını yaşatacağım hep. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…