Merhaba arkadaşlar,
36 yaşındayım ,26 yaşında erken menapozla tanışana kadar 58-60 kg civarında idim. ancak evlendikten sonra yüksek FSH sorunum ortaya çıktı ve menapoza girdim. İlaçlar uzun bir zaman hem bebek hemde kendi sağlığım için hayatımın kaçınılmazı haline gelmişti. Bir de bu durumun psikolojik sıkıntıları olunca iyiden iyi kilo almam arttı . 68 kg civarındayım yaklaşık 26 yaşından beri. Arada 64 e indim ama çok kısa süreli oldu. daha da aşağı hiç inemedim.
Şimdi kendimle küsme zamanının artık sona ermesi gerektiğine inanıyorum. kilo benim için çok ciddi bir sıkıntı şu an. Ancak neden bilemiyorum bu kadar ciddiye almama rağmen, bir türlü beceremiyorum.
Kalabalık aile içerisinde yaşıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim bir müddet bizimle kalacaklar özel nedenlerden. İşten çıkışım 6-6,30 oluyor. Yemek hazırlama , Eşimin yemeğe gelmesi derken saat 8-9 u buluyor. Yemeyeceğim diyorum ama kalabalıkta sanırım biraz daha iştahlı oluyor insan . Ve dalıyorum.
İşyerinde dışarıda yemek yiyoruz ancak yıllardır işim imalatta olduğu için hızlı yeme alışkanlığını bırakamadım . Çok hızlı yiyorum.
Tatlıya sanırım hastalığımın da etkisi ile düşkünüm , öyle tatlı yemem ama kahvaltıda reçel , bal , nutella gibi şeyleri maalesef yiyorum.
Zaaflarımı biliyorum ve yarın bunların hepsine son verebilmeyi planlıyorum.
Hedefim 58 kg , ama bir 64 altını görebilsem gerisi gelir belki,
artık sizlerle birlikte bu işi başarabilmek istiyorum ,