60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

maalesef ailem yok. boşanma sürecini uzatıp sınava hazırlanmak da artık ağır geliyor. nafaka da almak istemiyorum eşimden boşandıktan sonra. sonuçta elim ayağım tutuyor. elime geçecek para sadece araba satılırsa 60 bin tl gibi bir meblağ. bu kadar.

neden boşanıyorsunuz?
neden nafaka almıyorsunuz bir işinizde yok şu an bence nafaka alın.

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

toplamda en az 2000 tl harcasa kira, fatura, alışveriş v.s. her ay.

30 ay X 2.000 zaten 60.000 tl eder.

Benim bu hesabıma göre 30 ay yani 2.buçuk yılda bu para bitiyor.

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden
Atanacaginiz bir bransiniz varsa otutrun ders calisin ve ucuz bir ilceye taşının ama atanwma şansınız azsa büyük bir şehire taşınıp işte calisin hem çalışıp hem atanmak imkansıza yakin

maalesef ailem yok. boşanma sürecini uzatıp sınava hazırlanmak da artık ağır geliyor. nafaka da almak istemiyorum eşimden boşandıktan sonra. sonuçta elim ayağım tutuyor. elime geçecek para sadece araba satılırsa 60 bin tl gibi bir meblağ. bu kadar.
Öncelikle nafaka al, en azından atanıncaya kadar. Senin yerinde olsam 1+1 bir ev bulup, sınava hazırlanırım bu süreçte nafaka da alırım. Çok güzel de idare edersin.

Yaa ne kadar motive ettiniz yaa
Allah razı olsun
ama işte tv programlarında neler duyuyorum yurtta kalan öğrencilere yapılanlar, memleket sapık dolu.
ben zaten bundan sonra işe girmeden hayatımı kurmadan değil erkek, erkek sinek bile istemiyorum hepten tiksindim.
yeterki ayaklarımın üstünde duraym
belki bir atsam kendimi bu evden gerisi gelir aslında itici gücüm de var doğru
ama biraz şu psikolojiden çıkmam lazım
tek başına kadın olarak yaşamak bu memlekette çok zor.
ben yüzüğümü takmaya devam edecem parmağımdan asla çıkarmam. otobüste minibüste her yerde takılı kalsın.
Ya ne yapıyorlarmış yurtlarda? Ben de 5 yıl yurtta kaldım, çoğu öğrenci yurtta kalıyor. Hatta girişinde görevli var. Çoğu yerden daha güvenli.

Branşın matematik ise özel ders vermeyi dene. Senin söylediğin şekilde hazıra dağ dayanmaz. Yeni düzen kurmak ve sürdürmek pahalı bir şey. Sınav stresine bir de "atanamazsam param yok" stresi de eklenecek. Matematik de ilköğretim mi lise mi, lise matematik için atanmak çok zor mesela. Benim bir arkadaşım sırf bu yüzden üzerine bir de ilköğretim matematik okuyup atanmıştı

Lise mat. Kpss çalışıyorum. Şimdilik böyle devam ediyorum. Belki sınavdan yüksek alırsam atanabilirim. Alamazsam da boşanacağım. 60 bin ile o zaman da sınav tecrübem olacağı için belki o sene atanırım. Zorlanıyorum ama yapacak bir şey yok. İki hayalet olarak devam...

Bana ayakların yere basmıyor gibi geldi. Tecrübe istiyorsan bile şimdi evliyken başla işe. Lise matematikten atanmak zor. Hem çalışıp hem hazırlanmak zor. Şimdi yap ne yapacaksan. Geliri, gideri şimdi gör. Maaşını, iş ortamını... Sınava çalışmaya da başla.

Nafaka alin. İse baslamayin. 1 sene gece gunduz, az uyku cok is seklinde calisin. Kpss yi kazanamamak gibi bir dusunceniz dahi olmasin ve ilk sene de kazanin. Baktimiz ilk sene olmadi o zaman ise girip tekrar hem calisip hem de hazirlanin.

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın
Tek bir bayan, 60 bin tl para ile kiraya çıkıp (kira İstanbul'da 800-1000 arası en fazla) elindeki eski evinin eşyası ile hayatını kuracak olursa,

bu kadın öğretmen. kpss ile 2 yılda belki de atanamayacak. başka da parası yok. başka işlere bakması lazım değil mi? ücretli öğretmenlik veya kasiyerlik artık ne olursa...

ne dersiniz? bu bayanın bu hayatta tutunma, kimseye muhtaç olmadan hem kirasını verip hem insanca yaşama ihtimali nedir?

bu bayan ben oluyorum. sadece böyle olasılıkları hesap ettiğim için düşüncelerinizi almak istedim.

teşekkürler şimdiden
60 bin nafaka mı

Merhabalar arkadaşlar.
boşanacak olan bir kadın

teşekkürler şimdiden
Asgari ücretle iş bulsan yol ve yemek parasını da katsan 3500 civarı ediyor.Atanamadım diye üzülmene gerek yok.Öğretmen yol ve yemek parası almaz.ekdersi kursu olmayan öğretmen 4300 civarı alır.Öğretmenlerin yarısından fazlası böyledir. Haberlerdeki öğretmen maaşları herkes için değil Çok büyük bir sorun yoksa boşanma derim.

Sevgili Napoleon28 eğer yapabilirim dersen ben sana yatılı çocuk bakıcılığı öneiririm. Evet kpss ye çalışman zor olabilir fakat öğretmenlik kadar kazanırsın. Hem ev tutmak zorunda da kalmazsın. Ayrıca kuruş para harcamazsın (kira, fatura vs) tüm maaşın sana kalır. Madem öğretmensin iletişimin diksiyonun giyimin vs iyidir, düzenlidir. Branşın ne bilemem ama pedagojide biliyorsun. Zengin aileler türk bakici arayıp da bulamıyor. Malesef hep yabancıları istemeden çalıştırıyorlar. Hele ingilizce ogretmeniysen ayda 4 5 bin tl ye para demezsin. Daha yuksek bile olabilir. Ayrica aileyle her yere gidip gezme şansin var. Bence bir dusun. Cocuk bakimj olmazsa, yapabilirim dersen yasli bakimi da olabilir. Sirketlere cv birakabilirsin.

Branşınız çok güzel napim edip atanmaya bakın. Ev tutmak yerine apart ile anlaşın. Çanakkalede çok pahalı bir şehir daha küçük yerler düşünülebilir. 60 bin idare edilirse bir süre idare eder sanki. Ama en önemlisi atanmak onu es geçmeyin. Bol şans yeni hayatınızda inş

kesinlikle duygusal davranıyorsun dikkat et!

evlenirken bir ömür geçireceğiz diye söz verip seni herşeyi geride bırakıp kaçmak isteyecek hale getirdiyse bunun manevi bedeli kadar maddi bir bedeli de olacak.

eğer sınavı kazanana kadar beklemeyeceğim diyorsan boşan ama mutlaka nafaka talep etmelisin bunun yanında eğitim ve sınav masraflarını da istemelisin. şu an oturduğunuz evden çıkacaksan gdeceğin evin en az 2 yıllık kirasını talep etmelisin. fatura giyim kuşam derken o 60 bin tl uçar gider. o para senin güvencen olacak asla harcama o parayı. iş sahibi olduğunda belki başka şehre atanacaksın. arkamda ailem yok diyorsun nasıl taşınacaksın paran olmazsa? kolay mı öyle?

Ben olsam başka şehire taşınırım, kira ve iş konusunda daha avantajlı olur. Elimdeki parayı ist. Eritmem .

İstanbula taşınmayın orda hayat pahalıdır birde kpss kazanmak için uygun değil bence. Orası yerine çevre illeri tercih edin derim. İzmit gibi 🙈 her bakımdan yaşaması kolay bir şehir uygun küçük bir daire ile yeni bir hayata başlanır. Kendinizi iş ve derse verirseniz kazanırsınız. Bir süre sonra bu para da bitcektir sonucda 30 ay çabuk gecer ve hemen kazancağınızın garantisi yok. Branj ne acaba o da önemli tabi

Çanakkale, Balıkesir, Bursa’ya uygun fiyatlı yaşanabilecek şehirler denmiş şoklardayım! Bu dediğiniz şehirlerde doğru düzgün kapısı bacası olan, bir kadının tek başına yaşayabileceği semtlerde 1500 liranın altında kira yok. Bir arkadaş Bursa’dan ev alabilirsiniz uygun demiş beynimden vurulmuşa döndüm! Bursa’da köy olarak geçen yerlerde bile şu an en uygun ev fiyatları 300bin nerdeyse.

Matematik gibi bir altın bileziginiz var sakin kasiyerlik falan diye düşünmeyin. O ise bir girerseniz okuduğunuz o bölüme de yazık olur emeklerinize yazık olur. Bana göre bir insan matematikten anliyorsa bu alanda iyiyse zeki biridir. Biraz üzerine gitseniz o sınavında üstesinden gelirsiniz.
Ben illa ki o evde bulunamiyorsam eger, en kotu kadın sığınma evine giderdim. Sinavima çalışırdım 6 ay zamanim olurdu. Asla da utanılacak bir şey değil misler gibi ilgileniyorlarmis. Boşanma sürecinde yardımcı da oluyorlarmis. Seni hayata kazandırmak icin destek oluyorlarmis. Araştırmak lazım iyice. Bunun dışında arkadaşların dedigi gibi hazıra dağ dayanmaz. Elinizin altında bir birikmisiniz varken bırakın kalsın. Hatta arabayı satıp altın hesabına çevirip bankada tutabilirsiniz. Altın uçuşta. Seneye bu zamanlar 60 bin olur size 90 bin

Ya kasiyerlik yapıcam ya da başka bir iş aklıma gelmiyor. ücretli öğretmenlik de olabilir ama hep torpilli diyorlar, tanıdıkları olanları alıyorlar diyorlar bilmiyorum. başka ne iş yapabilirim acaba? ben öğrenciliğim sırasında hep çalıştım, fastfood, çamaşır giyim filan bir sürü mağazalarda. çalışsam oralarda da çalışırım ama iyi biliyorum ki ayaklarımdan kurşun yemişe dönücem üç kuruş para için ve kpsss çalışacak halim kalmayacak. bu yüzden kara kara düşünüyorum
Yanlış anlamazsaniz gundelige gitseniz bile günde 250 TL alırsınız İstanbul'da , her gün çalışmanıza da gerek yok o şekilde haftada iki gün çalışıp aylık masrafı çok rahat kazanırsınız. O işi yapamam derseniz çocuk bakıcılığı var. İstanbul'da 2500 3000 den aşağı bakmıyorlar piyasasi da yüksek.
O para ile gecinemezsiniz hayalperest olmayın

X