60 bin tl ile yeni bir hayata başlamak mümkün mü?

Canakkalede kiralar yuksek biraz arastirin isterseniz.
Egitim fakultesi mezunu musunuz?
Fen edebiyat degil degil mi?

Gerci siz matematikcisiniz neden tezgahtarlik yapacaksiniz ki ozel ders verin en guzeli hem fazla yorulmazsiniz.
Hem de kpss calisabilirsiniz.

Bunu düşünmüyor değilim ama o küçük şehirlerde iş imkanım ne olacak? mesela daha uyguna 400-500 kira verebileceğim bir şehre taşınıp sınava hazırlansam acaba kazanamazsam oralarda iş bulabilir miyim?
Eskişehirde şansınızı deneyebilirsiniz bence. Kiralar uyguna da var merkez hariç. Ulaşım kolay olduğu için merkezden uzak oturmanız sorun olmaz. En kötü ihtimalle fabrikalarda bile iş bulursunuz serviler de mevcut. Büyük fabrikalar var Arçelik eti sarar gibi.

Paranizi online bankacılıktan altına yatirirsaniz durduğu yerde değer kazanır, gerektiği kadarını azar azar çekersiniz. Altın bankacılığında elli liralık altın bile alabiliyorsunuz,ya da o kadarını cekebiliyorsunuz.
2019 Ekim'de 60 bin liranizi altına cevirseydiniz (280/Gr)
2020 Ekim'de (494/Gr) 106 bin lira altınınız olacaktı.
Ya da katı kurallariniz yoksa bankaya faize de verebilirsiniz. 60 bin lira size her ay 650 TL gibi bir faiz getirisi sağlar. Tabii zamanla siz içinden tirtikladikca para azalacagi için faiz getirisi de azalacaktır,ama bir alternatif olarak yazayım dedim (TL değer kaybediyor derseniz dolara çevirip %0,10 $ oranında faiz de alabilirsiniz. Doların düşeceği yok zaten, artıp duruyor. En azından enflasyon karşısında daha güçlü durursunuz)
Yani 60 bin eğer kullanmayı bilirsen çok daha fazla bir miktar olabilir,seni de idare edebilir.
En en en kötü zorda kaldığında birkaç aylığına BİM gibi LCW gibi yerlerde çalışırsın, eline hiç yoktan asgari ücret geçer. Geçici iş olduğundan seni çok alikoymaz,hatta sosyalleşmek iyi bile gelebilir... Bol şans diliyorum

Ya kasiyerlik yapıcam ya da başka bir iş aklıma gelmiyor. ücretli öğretmenlik de olabilir ama hep torpilli diyorlar, tanıdıkları olanları alıyorlar diyorlar bilmiyorum. başka ne iş yapabilirim acaba? ben öğrenciliğim sırasında hep çalıştım, fastfood, çamaşır giyim filan bir sürü mağazalarda. çalışsam oralarda da çalışırım ama iyi biliyorum ki ayaklarımdan kurşun yemişe dönücem üç kuruş para için ve kpsss çalışacak halim kalmayacak. bu yüzden kara kara düşünüyorum
Bekarken banada cok zor gelirdi soylediklerini hem okul hem is sanirdimki dunyayi ben yonetiyorum
Ama bosandiktan sonra 1 cocuklu olunca
Okula gitme cabam bile gormeye degerdi, 1saat taaa sehirin obur ucuna hergun git cocugu krese birak okula git
Hem cocuk hem okul hem ders ev temizligi yemek
Ohoo soyle baktimda
Kadin isterse hersey yapar :KK9:

Paranizi online bankacılıktan altına yatirirsaniz durduğu yerde değer kazanır, gerektiği kadarını azar azar çekersiniz. Altın bankacılığında elli liralık altın bile alabiliyorsunuz,ya da o kadarını cekebiliyorsunuz.
2019 Ekim'de 60 bin liranizi altına cevirseydiniz (280/Gr)
2020 Ekim'de (494/Gr) 106 bin lira altınınız olacaktı.
Ya da katı kurallariniz yoksa bankaya faize de verebilirsiniz. 60 bin lira size her ay 650 TL gibi bir faiz getirisi sağlar. Tabii zamanla siz içinden tirtikladikca para azalacagi için faiz getirisi de azalacaktır,ama bir alternatif olarak yazayım dedim (TL değer kaybediyor derseniz dolara çevirip %0,10 $ oranında faiz de alabilirsiniz. Doların düşeceği yok zaten, artıp duruyor. En azından enflasyon karşısında daha güçlü durursunuz)
Yani 60 bin eğer kullanmayı bilirsen çok daha fazla bir miktar olabilir,seni de idare edebilir.
En en en kötü zorda kaldığında birkaç aylığına BİM gibi LCW gibi yerlerde çalışırsın, eline hiç yoktan asgari ücret geçer. Geçici iş olduğundan seni çok alikoymaz,hatta sosyalleşmek iyi bile gelebilir... Bol şans diliyorum
Ne güzel bilgi vermisiniz
Bankacilik falanmi mesleginiz
Bazen bende yatirim nasil yapilir ilerisi icin diye sorular soruyorum kendi kendime
Siz cok guzel aydinlatmisiniz:KK9:

Branşınız matematik ise kesinliklee boş kalmazsınız.Benim eşim matematik öğretmeni hem özel bir kurumda çalışıuor hemde özel derslere gidiyor.Bazen maaşa dokunmadan aylık giderlerimizi karşılıyoruz düşünün o kadar gelir var bu işte.Heleki istanbul gibi bi yerde.Elinizde böyle bir velinimet varken kasiyer vs. Olarak çalışmak niye? İlan siteleri var oralara ilan verin.Özel ders ilanı.Öte yandan tecrübeniz yoksa bile sadecr etüt öğretmeni arayan kurumlar oluyor onları araştırın derim.Okumuşsunuz mesleğiniz elinizde kimseye muhtaç değilsiniz bence.İstanbulda yaşayamam diyorsanız.Kocaeli hem yaşam bakımından hemde kira anlamında daha ucuz bir şehir.Hemde bir çok şeyi bulabileceğiniz iş imkanlarının da olduğu bir şehir.Burada doğup büyüdüğüm için iyi biliyorum.Bu alternatifler değerlendirin bence.

evet öğretmenim. nafakayı gururuma yediremiyorum.
Gurur karin doyurmuyor bu devvirde universite mezunusunuz bir isiniz mutlaka olacaktir cocuk varmi bilmiyorum benimde ailem yok 29 yasinda cocugumla beraber ustelik 2009 dogumlu bosandim 2012 de bi sekilde su akip yolunu buluyor istanbulda yasadim bende istirak nafakam 1 yil sonra baglandi yurt disinda oldugu icin odemedi bi sekilde tutunduk hayata sebebiniz ne neden ayriliyorsunuz bilmiyorum ama hayatta yalniz olmak korkulacak birsey degil ben bu yoldan gectim bazen istedigimi alamadim giyemedim ama mutlu oldum toplu bir param yoktu ev esyasi almadim kendime nafaka baglatmadim ilk gelir kaynagim annemden baglanan 350 tl idi daha sonra calismaya basladim sonra cocugumun nafakasi baglandi gecinip gittik yillarca simdide ikinci evliligimi yaptim göc yolda duzelir derler cok hesap yapma akisina birak

Aslinda bir yandan kpssye hazirlanir sinava girersiniz diger yandan B plani yaparsiniz bence baslangic icin paraniz yeterli, yaza kadar disiplinli calismayla zaten kazanırsınız hadi diyelim olmadı kazanamadiniz, o zaman da ücretli öğretmenlik/kasiyerlik vs diğer is bulabileceğiniz alanlara yonelirsiniz.
Esyaniz da varmış, genelde 1+1ler de 2+1ler de ayni fiyat o yüzden çok takilmayin, ben de 800 kira ödüyorum fatura vs kışın 1300 civarı, mutfak masrafiyla 2 bini buluyor tabii ben şu an online alışveriş yapıyorum (kiyafet/kozmetik vs diger harcamalari saymadan söylüyorum) ama siz bütçenizi ona göre ayarlarsiniz. Kendimden örnek verdim ki umut olsun.
Kendinizi uzmeyin, elbette hazira dağ dayanmaz ama baslangic icin iyi bir durumdasiniz, duzeninizi kurduktan sonra zaten baska alternatifleri de degerlendirirsiniz.

Boşanma sebebini yazmissiniz
Esinizle ev arkadasina donmussunuz
Madem öyle, neden rahatinizi bozuyorsunuz ki? Bosanma mevzuu konusuldu mu aranizda?
Içinde yaşadığınız durumu bilmiyorum ama idare edilebilecek gibiyse gidin dershaneye esiniz de ödesin, o arada yeni hayatınız icin plan program da yaparsınız arabayı satarsaniz parasi da size bosanma sonrasi sermaye olur.

evet öğretmenim. nafakayı gururuma yediremiyorum.
nafaka almayın zaten
istanbul gibi büyükşehirlerde nefes almak bile para. 60 bin lirayla tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaksanız görünmez masraflar kalemini de göz önüne alıp tahmininizi doğru yapın, büyük bir para değil çünkü.
en fazla 500 lira kira ödeyeceğiniz yöntemler araştırın, özel ders verme veya buna benzer işler araştırın, evde birşeyler yapıp satmayı deneyebilirsiniz, onları da araştırın, yani hani yeteneğiniz olan birşey olursa. Yakınlarınızdan iş konusunda destek arayın, sormaktan çekinmeyin, ummadığınız bir iş de bulabilirsiniz belki. Ne üretebilirim diye sürekli sorun kendinize. KPSS bence daha önemli. Kasiyerlik tarzı işler yaparsanız sınava hazırlanmanız çok zor. para çok da az değil, ilk birkaç ay planlama yapmak için zamanınız var.

Evdeki hesap carsiya uymaz.

hastalik gibi kaza gibi bir buyuk dert gelip bulabilir ve toplu para elinden gidebilir. hayat pahaliligi her gun artiyor. nakit duran lira zaten eriyor. bu ay elinizdeki 2 bin lirayla 6 ay sonraki 2 bin lira ayni degerde olmayacak. bir yandan calisir az da olsa kazanirsa bu kisi, birikmisin de destegiyle hayatini idame ettirebilir.

Hocam branşının atanma oranı yüksek heleki ilkokul matematikse çok şanslısın velevki atanamadin özelde de iyi koşullarda iyi bir matematikcinin iş bulması kolay ve güzel rakamlara anlasirsin.Ozel derslerde de güzel kazanırsın bu zamana kadar durman hata hiç tecrübe m yok diyorsan ufaktan eşe dosta başlarda ücretsiz olmak üzere tanıtım amaçlı ders ver hem anlatımını geliştir hem çevre edin.Kpss dediğin şeyde fark yaratan alan sınavı oluyor zaten ders vererek alanında geliştirmiş olursun.youtubeda takip edebileceğiniz hocalar var dershane gibi konu anlatımı yapıyor onları takip et.Biraz yol al çevre edin planını yap ondan sonra aç davani.

Garsonluk kasiyerlik size birşey katmaz ancak götürür. Branşınız ile ilgili bir iş olsun ki atanamaxsanız da özelde tecrübenizi artırmış olun. Ama sıkı çalışmayla atanamayacak insan tanımıyorum, yoğun bir program hazırlayıp ona uymak zorundasınız.

X