6 yıllık evliliğim bitiyor.

Eşimle birbirimize aşık olarak evlendik. En azından ben ona aşıktım. Ama zamanla anladım ki duygusuz, vicdansız, mekanik bir kişiliği var. En önemlisi de empati kuramıyor ve merhamet gösteremiyor. Egoist, kibirli, despot bir karakteri var; hükmetmeye, kontrol altında tutmaya bayılıyor. Evliliğimizin ilk gününden beri fiziksel şiddet de var. (Şu an 26 aylık olan) kızımın doğumuyla şiddet daha da arttı. Ben de Eylül 2019'da evden ayrılarak anne babamın yanında yaşamaya başladım. Şönim aracılığıyla klinik psikolog ile görüşmelerim neticesinde, kocama ön teşhis olarak narsist tanısı koyuldu. Ben de bundan şüpheleniyor, hatta sosyopat eğilimli görüyordum kendisini. Daha yeni boşanma davası açtım. Narsist bir kocadan boşananlar ya da bu konuda bilgisi olanlar, beni neler bekliyor? İftira atar, yalan söyler, yalan yere çocuğunun üzerine yemin bile eder kocam; bunları yaptı çoktan. Başka? Dava sürecinde neler yaşarım?
Hangi konularda hükmetmek istiyor veya kontrol altında tutmaya çalışıyor?

Mail yazsam mailide cevap vermez ki o keyfi iyi hala bişeylerin farkında değil :) zaten dava açılır açılma numaramı da değiştircem evimi de

Ailesi nasıl bilmiyorum ama babası veya ona sözünü geçirecek birisi varsa onunla konuşup yaptığı haltları da anlatın. Siz hala şokundasınız sanırım, narsist kişilerin özelliklerini iyice okuyun, öğrenin. Aslında teknikleri bilince gözünüz açılacak neler yaşamışım nasıl kendimi korurum diye
Babası, eşim lisedeyken vefat etmiş. Annesi var, ama vurdumduymaz, rahat ve duygusuz biri. Daha torunlarını hic canı gönülden sevdiğini bilmem, görmedim. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında. Eşim de zaten kimsenin sözünü dinleyecek yapıda değil, önemsemez kimseye, restini çeker gider.

Başka bir konu ile ilgili biri beni dolandırmaya çalışmıştı, avukat arkadaşım bana mail yaz bana bunları yaptın diye cevap yazıp veya cevabında bunları inkar etmezse kabul etmiş sayılır dedi. O yüzden avukata sorun ve sonra blokların görmedim dememiş için böyle size yapılanları düzgün ve kalbi kırılmış sanki bana bunları niye yaptın der gibi bir ifade ile sorun diyorum. Yarın bir gün dersiniz ki benim konuşmalarımda hep beni manipüle edip sorularıma cevap vermek yerine sinir krizine girip beni tehdit ediyordu, ben de bunları yazılı olarak yazmak ve benim neler hissettiğimi görsün istedim. Bir de istemediğiniz eşyalar varsa sanki onu çok istiyormuş gibi yapıp onun odağını değiştirebilirsiniz. Bunlar aslında mal insan bile değiller. Biz insan yerine koyup konuşmaya çalışıyoruz.

Narsist bir kisiden bosanmak... evet zor...
Yapilacak tek sey onu her yerden engellemek. Telefonlarina mesajlarina cevap vermemek. Cunku kışkırtıp delil olarak kullanma ihtimali yuksek. Her uc kagidi yapmasi mumkun. Ancak ne tip pislik iftiralar atarsa atsin, soyledigi herseyi ispatlamakla o mukellef. Yapilacak tek sey onunla gorusmemek.
Cocugu gormeye geldiginde annenizin ya da bir buyugun nezaretinde cocugu gostermek. Umarim darp raporunuz vardir ve umarim uzaklastirma karari cikartmissinizdir. Ha bu donemde bakti kaybedecek, davanin dusmesi icin yeniden birlesmeye calisabilir. Bunu yapiyorlar. Cok seviyorum, sensiz yapamam... falan yalanlarini davanin son durusmadina yakin ozellikle kaubedecegini anlauinca yapabiliyor...Dik durun ve asla onunla ve onu taniyan kimselerle gorusmeyin. Ortak herkesi sosyal medya hesaplatindan cikarin.

Darp raporu diye. Size şiddet uyguladığında. Şimdi başka bir kurban bulana kadar siz onu hala takıyorsunuz diye dadanmaya devam edebilir. Umarım tertemiz kurtulursunuz. Sizi tehdit ediyorsa kesinlikle şikayetten geri kalmayın. Evi değiştirin, tanıdıklarınızı ortak olanları arayıp ona sizinle ilgili bilgi verilmemesini söyleyin. Adamın piskik ve tehlikeli olduğunu bilsinler
Son olayda darp raporu aldım. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan birisi. Daha önce hastane polisiyle görüşüp vazgeçmiştim, ona pişmanım biraz.

Babası, eşim lisedeyken vefat etmiş. Annesi var, ama vurdumduymaz, rahat ve duygusuz biri. Daha torunlarını hic canı gönülden sevdiğini bilmem, görmedim. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında. Eşim de zaten kimsenin sözünü dinleyecek yapıda değil, önemsemez kimseye, restini çeker gider.
Anladım, aileden belki bir umut diye sormuştum sadece. Yine de annesini arayıp bunlardan bahsedin. Tek çocuk mu? Kardeş vs varsa.

Son olayda darp raporu aldım. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan birisi. Daha önce hastane polisiyle görüşüp vazgeçmiştim, ona pişmanım biraz.
Hastane polisi ile görüşmüş olmanız bence iyi. Darp raporunu almanızla Harika birşey yapmışsınız. Canım ya içimden sizi sarıp kucaklamak geldi. Her şey geçecek, inşallah. Kendinizi koruyun. Şimdi bloklama olayına da dikkat edin. Telefonla ulaşamayınca size sosyal medyadan sonra da eve baskın olarak gelmeye çalışabilir. Korunma kararı vs aldırdınız mı? Bazen telefonu bloklamasam mı diye de düşündüğüm oluyordu. Ama yine de telefonunuza ACR yükleyin tüm konuşmaları kaydediyor.

Narsist bir kisiden bosanmak... evet zor...
Yapilacak tek sey onu her yerden engellemek. Telefonlarina mesajlarina cevap vermemek. Cunku kışkırtıp delil olarak kullanma ihtimali yuksek. Her uc kagidi yapmasi mumkun. Ancak ne tip pislik iftiralar atarsa atsin, soyledigi herseyi ispatlamakla o mukellef. Yapilacak tek sey onunla gorusmemek.
Cocugu gormeye geldiginde annenizin ya da bir buyugun nezaretinde cocugu gostermek. Umarim darp raporunuz vardir ve umarim uzaklastirma karari cikartmissinizdir. Ha bu donemde bakti kaybedecek, davanin dusmesi icin yeniden birlesmeye calisabilir. Bunu yapiyorlar. Cok seviyorum, sensiz yapamam... falan yalanlarini davanin son durusmadina yakin ozellikle kaubedecegini anlauinca yapabiliyor...Dik durun ve asla onunla ve onu taniyan kimselerle gorusmeyin. Ortak herkesi sosyal medya hesaplatindan cikarin.
Aynen söylediğiniz gibi. Eşim kendini dindar olarak tanımlıyor, ama işin ucu kendine dokundu mu ne atmadığı iftira kalıyor ne söylemediği yalan ne de etmediği yalan yere yemin! Gözümün içine baka baka "Allah'tan kork, öyle mi oldu?" diyor. O da emin öyle olduğundan, fakat işine gelmiyor.

Bende narsist bir eş kılıklı şeytandan ayrıldım...ben narsist olduğunu bilmiyordum ama sonradan okuduğum yazılardan farkettim... Birde Allah tarafından tamda uzmanların önerdiği şekilde ayrilmisim tanıyı bilmeme rağmen şükürler olsun...okuduğum bir yazıda hiç haber vermeden gidin bosanin sonra iletişim kurmayın diyordu ben aynen bunları yaptım ..sebebi ise bosanicam deseydim beni eve kilitler hakaretler eder canıma dahi kastederdi ...beni evden kovduğu bir vakit git annene değerimi anla dediği zaman ailemin arkamda olmadığını biliyor şerefsiz ondan öyle diyor...bende tamam dedim al bileti gideyim ..gidiş o gidiş...bu süreçte bir kere bana daha çok eziyet etmek vede elimdeki delilleri almak için bana bir kere ulaştı sen nasıl istersen öyle olacak dedi ...bende bir anda heyecanlandım ilk defa böyle bir şey duymuştum adamdan acaba dedim değişti mi ( çok safim) sonra dedimki sen yap ben belki kabul ederim oda ardından bu numaraya devam edemedi hakaret edip sovmeye başladı vazgeçtim dedi ..derken yüzüne kapattım bir dahada asla yüzyüze veya ses ile iletişim kurmadım...hakaret mesajlarına pis beddualarina cevap vermedim..arada sırada kısa cevaplar verdim tehdit ettim artık hakaret etmesin diye o zaman bir kaç gün yola geliyordu sebebi memuriyeti yanmasın diye ...ve bana yaptığı herşeyi red ediyor ..hamileyken karnıma tekme atışını ..boğazımı sikmasini ( sabaha kadar nefes zor almıştım olucem sandim) ..vede bebeğimi emzirirken hayvan gibi sırtıma tekme atışını bu sadece basit örnekler ki belim koptu sandım öyle kuvvetli vuruyor..bunları red ediyor ..kendisine bedduua ediyor ..benim iftirra ettiğimi söylüyor cehennemde yanacagimi söylüyor bu arada kendisinede beddua ediyor bir sürü çok pislik birisi ..offf nasıl sabretmisim bu adama ne sağlam psikolojim varmış ..ama şu anda en ufak şeye sabredemiyorum...eski sessiz yufka yürekli ben yokum ..şu an ki eşim Allah'tan çok uysan iyi biri çünkü gerçekten sabır gücüm bitmiş durumda

Hastane polisi ile görüşmüş olmanız bence iyi. Darp raporunu almanızla Harika birşey yapmışsınız. Canım ya içimden sizi sarıp kucaklamak geldi. Her şey geçecek, inşallah. Kendinizi koruyun. Şimdi bloklama olayına da dikkat edin. Telefonla ulaşamayınca size sosyal medyadan sonra da eve baskın olarak gelmeye çalışabilir. Korunma kararı vs aldırdınız mı? Bazen telefonu bloklamasam mı diye de düşündüğüm oluyordu. Ama yine de telefonunuza ACR yükleyin tüm konuşmaları kaydediyor.
ACR programın adı mı? Hem eşimi hem de ailesini engelledim telefon ve sosyal medyadan. Uzaklaştırma kararı daha çıkmadı; bugün daha yeni nafaka ve velayet haberini aldım. Teşekkür ederim desteğiniz için. Ne hayallerle evlendim. Tek isteğim kalabalık huzurlu bir yuvaydı, çoluk çocuk hep beraber... Evliliğime veda etmiyorum sadece, hayallerimin bir kısmına da veda ediyorum. Kız çocuğumla bir daha kime güvenip evlenebilirim ki. Oysaki kızımın bir kardeşi olsun çok isterdim. Artık mesleğime odaklanacağım. Kızıma iyi bir gelecek hazırlamaya çalışacağım.

Onun yaptığı hiçbir şey siz onu adam yerine koymadığınız ve onun yönlendirdiği diyaloğa girmediğiniz sürece sizi etkilemez. Burada bir başlık daha var narsist koca- ilişki ile ilgili okuyun derim. Sizin onu terk ettiğinizi bile idrak edememiştir. Mahkemede şov yapacaktır. İyi dişli bir avukat tutun. Eşya mal vs çok düşünmeyin ama yeterki boşanayım herşey boş diye düşünseniz bile ona aktarmayın. Siz neye meğil ederseniz o onun üzerine oynar. Tüm yazışmalar, diyalogları kayıt edin. Telefona ARC yükleyin aradığında biri olsun mutlaka. Telefonda sizi kızdırıp küfğr ettirmeye çalışır, kanmayın. Sakin manipüle edilmeyecek durumun farkında bir şekilde diyaloğa girin. Size mutlaka sizi tetikleyecek kelimeler kullanacaktır bunu bilerek davranın. Tartışmada onun negatif ve bencil davranışlarını tekrar edin. Onun sorularına cevap vermeyin. Mesela beni üzmek ve duygularımla oynamak için bunları soruyorsun . Bana eziyet ettin. Bunu sorma anacının farkındayım ama artık senin etki alanım dışındayım vs gibi.
Avukatim kesinlikle bu donemde onunla hic girusme demisti. Seni kiskirtir konusmalari kayit altina alir, orasini butasini kirpip delil olarak sunar. Her yerden engelle gerekirse numarani degistir demisti.

ACR programın adı mı? Hem eşimi hem de ailesini engelledim telefon ve sosyal medyadan. Uzaklaştırma kararı daha çıkmadı; bugün daha yeni nafaka ve velayet haberini aldım. Teşekkür ederim desteğiniz için. Ne hayallerle evlendim. Tek isteğim kalabalık huzurlu bir yuvaydı, çoluk çocuk hep beraber... Evliliğime veda etmiyorum sadece, hayallerimin bir kısmına da veda ediyorum. Kız çocuğumla bir daha kime güvenip evlenebilirim ki. Oysaki kızımın bir kardeşi olsun çok isterdim. Artık mesleğime odaklanacağım. Kızıma iyi bir gelecek hazırlamaya çalışacağım.
Öyle demeyin ya

Engellemiş ki beni :) bunu da yazdırdım avukata engelledi beni dedim.Dumanla mı haberleşicez anlamadım ki...2 ayrı dava açılacakmış artık tek davada bakılmıyormuş boşanma davası ayrı altın davası ayrı.Ama ödeyemem diyip itiraz ederse ne olur bilemiyorum...
Neden esinizle haberleseceksiniz ki? Avukatiniz haberlesir bu donemde. Siz muhayap olmayin. Avukatiniz gerekeni yapar.

Bak benimde kız çocuğum var bende asla evlenemem diyordum ve kardeşi olsun isterdim bu yüzden sabrettim birazda. . evet çok az gerçekten ama bak iyi adamlar var ama dikkat çok az..ve ben evlendin hamileyim ..esimle kızım arasında müthiş bir bağ oluştu kendi babasından çok daha fazla ilgileniyor ve sözünü dinliyor ...dua etmeye devam et sadece ve evet işine odaklan kendine başka hayaller bul ...para kazan kızımla gez dolaş yurt dışı hayalleri belki başka şeyler video çek mutlu ol..bu süreçte karşına çıkanları çok iyi süzgeçten geçir.. insalah mutluluk senin olur ...boşanma sürecinde iyi günler aklına gelirse ses kayıtları varsa onları dinle buraya açtığın konuları oku asla dönme yaşın gençken kurtul

Şimdi siz de benim gibi kendinizi yalnız hissedip sevgi hissedeyim, kalabalık ailem olsun, sevileyim sayılayım diye düşündünüz galiba. Buradaki hata bu sevgi açlığı ve yanlızlık duygusunu bu köpeklerin kokusunu alıp empati yeteneği yüksek, düşünceli, ailesi çok baskın olmayan, fiziksel olarak çekici gördükleri insanları av olarak görüp sizi kandırıyorlar. Siz kendinizi bu narsistler, konuşma taktikleri, sosyopatlar konusunda mutlaka eğitin. Bunlar size çok fayda sağlayacak. Daha sağlıklı ve farkında bir siz olacaksınız. İnanın bana karşınıza düzgün bir insan da çıkacak be bu günler geride kalacak.

Neden esinizle haberleseceksiniz ki? Avukatiniz haberlesir bu donemde. Siz muhayap olmayin. Avukatiniz gerekeni yapar.
Eşya konusun da hala bişey konuşamadık o yüzden.Evlenirken ciddi anlamda masraf yaptık eşya konusun da.Herşeyimi aldı bide eşyalarım kalmasın onda.

X