6 yildir beraberiz ama iliskimizin gelecegi yok gibi..bir fikir verin arkadaslar..

flowself

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
37
0
86
39
Almanya
selamlar sevgili arkadaslar,

uzun zamandir sizleri takip ediyorum. sevinclerinize sevindim, üzüntülerinize üzüldüm. benim icimde dertlerim birikti, artik üzüntümü sizlerle paylasmaya karar verdim.

benim hikayem söyle. 6 senedir bir erkek arkadasim var.benden 5 yas büyük ve türk degil. birbirimizi sevdigimizde ikimizde üniversiteye hazirlaniyorduk. askimiz icin ayni bölümü sectik, ayni okullari tercih ettik. dileklerimiz kabul oldu ve ayni okula ayni bölüme yerlstirildik. o gün bu gündür üniversitede hic ayrilmadik. bizi hic ayrilmayan ikili olarak herkes tanidi. beraber agladik, beraber güldük, beraber mücadele ettik, ikimizde ailelerimizden cooooook uzaklardaydik (almanyada okuyoruz). o bana destek oldu, ben ona. onun gücünün bittigi yerde ben onu tasidim. benim gücümün bittigi yerde o bana el ayak oldu. ne o beni üzgün görmeye dayanabilirdi, ne de ben onu... aslinda kendisi cok iyi karakterli birisidir, cok yardim severdir, ama hic bir insan mükemmel degil. maalesef erkek arkadasimin sürekli olmasa da bazen internette arkadas bulma sitelerine kayit olma, kizlara mesajlar yazma gibi bir huyu var. bu huyu yüzünden bir kac defa ayrildik, daha dogrusu ben onu terk ettim. ama birbirimizsizlige en fazla üc gün dayanabildik her defasinda. beraber aglayip baristik her seferinde... bana her defasinda benim mutlulugum icin elinden gelen herseyi yapacagina dair sözler verdi.... en son okulda cok stresli bir dönem geciriyorduk..ona bu stresli dönemi atlatinca özel bir seyler yapalim dedim, cünkü ikimizde gercekten cok yipranmistik...beraber bir yere gidelim, degisik bir sey yapalim istedim. cünkü hayatimiz hep ayni, yalnizca okul ve akul masraflarini karsilayabilmek icin calistigimiz islerimiz... o da bana, bizim bunca dertlerimiz varken, niye böyle seyler istiyorsun falan dedi... ben de hep o cok stresli daha fazla üzülmesin diye fazla büyütmedim olaylari... okuldaki yogun ve stresli dönemimizi atlattiktan iki hafta sonra erkek arkadasim internette tanistigi bir kadinla bulusmaya gitti. nerden haberim var derseniz, erkek arkadasimin bütün sifrelerini vesaire biliyorum, tabi onun bundan haberi yok... bu olay beni cok ama cok yaraladi.. ben stresli dönemimiz bitince beraber bir seyler yapalim istemistim.. o ise baska bir kadinla bulusmayi tercih etti... bu olaydan sonra uzun süre ona karsi hic sevgi hissedemedim.. bütün umutlarim gözümün önünde yok olup gitmisti sanki... o zamana kadar kendimden o kadar emindimki evlenecegimize ve ebedi beraber olacagimiza... artik umut etsem bile umutlarima inancim kalmadi.. ben onu yine affettim, cünkü o sirada cok zor bir dönem geciriyordu ve arada intihar etmek den falan bahsediyordu... kendimi ona destek olmaya, en azindan bu dönemi atlatana kadar onun yaninda olmaya ona göz kulak olmaya zorunlu hissettim... yapamadim, onu o halde birakamadim.. bu olayin üzerinden iki üc ay gecti. tabi zamanla olanlari unutmasamda her hatirladigimda bana aci versede, yeniden ona karsi sicaklik ve sevgi hissetmeye basladim. yenide umutlarima inanmaya basladim.

simdi o 31 yasinda, ben 26 yasindayim. depresyonlara giriyor, ben 31 yasina geldim ama hala üniversite bitmedi diye. fakir bir ülkenin vatandasi. okul bittikten sonra ülkesine geri gitmek istemiyor. ama avrupada kalmak da o kadar kolay degil. beraber türkiyeye gidelim diyorum, onu da istemiyor. nereye gidersek gidelim ama beraber gidelim diyorum. ama o bensiz gitmek istiyor gidecegi yere. yani kisacasi, onun gelecek planlarinda bana yer yok, gelecek hakkinda her konustugumuzda ben bunu hissediyorum. beni sevdigine eminim, bilemiyorum ya da kendimi kandiriyorum, beni seviyor diye...ama seven insan her ne olursa olsun sevdigiyle beraber olmak istemezmi? bana hep okuldan sonra su ülkeye gidebilirim falan diyor. sonra da bana türkiyede benim cok iyi sanslarim oldugunu anlatiyor. ama hic, nereye gidersek gidelim hep seninle olmak istiyorum, seninle beraber gitmek istiyorum demedi... iki gün önce benimle evlenmeyi düsünüyormusun diye sordum, bilmiyorum diye cevap verdi.

ona "eger benimle evlenmek istemiyorsan, zamanimi, sevgimi, gücümü calmaya hakkin yok" diyorum. bana söyledigi sey: ben fakir bir ülkeden geliyorum, sana hic bir garanti veremem, sana iyi bakamam diyor. birde "okul bittikten sonra ben kendim ne yapacagimi, nasil avrupada kalacagimi bilmiyorum, sana nasil garanti verebilirim" diyor.. sizce bunlar gecerli bir aciklamami arkadaslar?? bana cok mantiksiz geliyor. neden hic ne yaparizda hep beraber oluruz diye care aramiyor.

arkadaslar bir de size bir sey daha sormak istiyorum. benim durumumda olsaniz ve baska bir erkek size ilgi duysa sizde ondan hoslansaniz ne yapardiniz? bu erkekle görüsürmüydünüz? birisiyle tanistim. ama onunla herhangi bir ask iliskisine girmek istemiyorum kesinlikle , yalnizca bir insan olarak onu daha yakindan tanimak isterdim. ama erkek arkadasima karsi vicdan azabi duyuyorum ve bu nedenle hep kendimi geri cektim. tanistigim kisiye de sohbet arasinda erkek arkadasim oldugunu falan söyledim. o da erkek arkadasini kiskandirmak istemem, benim yüzünden aranizin bozulmasini, strese girmeni istemem dedi. erkek arkadasima da bu kisiden bahsettim, ve bir ara beraber kahve icmek istedigimizi söyledim. erkek arkadasim hic kiskanclik tepkisi göstermedi. olabilir dedi. insanlar insanlarla görüsürler ne var bunda dedi... ama yinede vicdanim beni rahat birakmiyor, yeni tanistigim kisiyle kahve icmeye gitmeye...

arkadaslar kusurumu bakmayin, biraz uzun oldu. okuyan arkadaslar cok saolun. fikirleriniz benim icin cok degerli. cünkü artik neyapacagimi bilemiyorum. gelecekte ne olacagini bilemeden belli belirsiz bir hayat sürüp gerceklesmesi hemen hemen imkansiz gibi görünen hayallerle yasamakdan cok yoruldum..

hepinize ask hayatinda mutluluklar diliyorum.

sunu da eklemek istiyorum: en az yarim sene daha onunla beraber olmak gibi bir kararim var arkadaslar. bu da ona yeni bir sans vermek degil, yalnizca bu zor dönemi atlatana kadar onun yaninda olmak istedigim icin.

Son düzenleme:

Parayı,pulu,evliliğe hazır olmamasını geçtim de sizi aldatan adamı affetmişsiniz!
İnsanlar çoluk çocuğu olduğu halde arkasına bakmadan çekip gidiyor.
Siz kendinize kıymet vermemişsiniz ki karşınızdaki sizi kıskansın,sahiplensin istiyorsunuz.

Ne güzel 6 yılını seninle geçirmiş boşa geçecek olan zamanlarını seninle değerlendirmiş ohh ne ala memleket! Arada aldatmış ve bunu resmen kabul etmişsin Diyelim ki evlendiniz..Sanıyomusun ki bu adam sana ömür boyu sadık kalacak? Hiç zannetmiyorum.. Flört dönemindeyken bile aldatmaya yeltenen insan evlendiği zaman neler yapmaz! ßana kalırsa yol yakınken bitir derim..Fazlasıyla ezdirmişsin zaten kendini..

söyledigim gibi, onu intihardan bahseder bir ruh hali icinde yalniz birakamadim. cok kötü bir durumdaydi. zannedersem benim yaptigimi bir cok kadin yapardi. nasil insan kendisini alatsa bile sevdigini bu durumda yalniz birakabilir. intihar etmis olsaydi eger ben nasil vicdan azabiyla yasayabilirdim.

İçimden bir ses sizinkinin bir Aşk ilişkisi olmadığını çıkar ilişkisi olduğunu söylüyor nedense..
yanlış anlamayın siz çıkarınız için berabersiniz demiyorum..
Ama erkek arkadaşınız sadece zamanını bi şekilde doldurmuş sizle..
Seviyor olabilir ama bu Aşklı sevgi değil bana kalırsa..
ona bakarsan herkes herkesi sever..ben mesela bizim marketin sahibini seviyorum neden çünkü her daim sebze meyve taze diye..
sucumuzu seviyorum gelen damacanalar hep hijyenik ve su dupduru..
fırının sahibini seviyorum ekmekleri tazecik yumuşacık...
ve bu böyyylleee gider arkadaşım..
verdiğim örneklerden eminim payına düşeni anlaman gerekeni anlamışsındır..
Allah hakkında iyi olan insanlarla karşılaştırsın seni..

niye seni defalarca aldatmış ve sana değer vermeyen bir adamla evlenmek istiyorsun anlamadım

bu duyguya ben 6 yillik iliskimiz icinde cogu kez kapildim. yani sanki benimle sadece cikarlari icin, bu zor günlerde yaninda birisinin olmasi icin birlikte gibi hissettim bir kac kez. ama galiba ben cok zayifim arkadaslar. onun aci cekmesine dayanamadim hic. hele de o intihardan bahsettigi dönem benim icinde cok zor bir dönemdi. bazen acaba cok stresli ve depresyonda oldugu icinmi böyle davraniyor diye... bilemiyorum, yoksa benim böyle düsünmemm yalnizca bir avuntu mu?

niye seni defalarca aldatmış ve sana değer vermeyen bir adamla evlenmek istiyorsun anlamadım

her defasinda bana sözler verdi. ben de inandim. degisecegine inandirmak istedim kendimi. gercekten de biraz degisme oldu onda. ama tamamen degismedi iste. benim icin bir cok seyden vazgecti, ben de onun icin bircok seyden vazgectim. sevmeyen insan bunu yaparmiydi? cok karisik arkadaslar. bilemiyorum ne yapacagimi.

bakın arkadaşım intihar edecek insan zaten kafasına koymuştur yapar..en azından eylemini gerçekleştirir...onun dışındaki ben intihar edicem,bak intihar edicem,şu olmazsa şunu yapıcam veya bu olursa bunu yapıcam gibi kaçamak sözler ancak duygu sömürüsüne girer..ve zaten sizinde ona olan zaafınızın farkındaki duygularınızı sizin haberiniz olmadan sömürmüş..
bende 2004 den beri tanışıyorum eşimle üniden beri ve yaklaşık 2,5 yıllık evliyiz..ama bu süreçte adam benle evlenemicek diye aklı çıktı...tamam her erkek bir değil ama insanda bi sahiplenme güdüsü olur..der ki bu kadın benimle 6 yılını geçirdi..iyi günümde kötü günümde hep yanımdaydı..ailemden önce herşeyime o koştu...sevdim sevildim değer gördüm..aldattım affetti..! ne olursa olsun asla yarı yolda bırakmam dicene okul bitsin şu ülkeye gidicem bu ülkeye gidicem felan sayıklamaya yan çizmeye başlamış bile..planlarının hayallerinin içinde en ufak yeriniz yok..benceböyle psikolojik git-gel ler yaşayan bir erkeği hayatınıza almayı bırakın peşinizden Türkiye ye dahi getirmeyin başınıza bela olur..Ailenize mahçup olursunuz..

canım biraz da senin ona olan bağlılığını kullanmış gibi gözüküyor seninle geleceğe yönelik planlar yapmıyorsa düşüncelerinin içinde sen yoksan bence kendine daha da acı çektirme derim. tabi hayat senin söylemesi kolay karşıdan ama kendini daha fazla ezdirme umarım hakkında en hayırlısı neyse o olur..

seni sevseydi internetten başkalarıyla konuşup buluşmaya gider miydi

ya da ileriye dönük yaptığı planlara seni de dahil etmez miydi.

tek yaptığı kendini acındırmak yok ben fakir ülkenin çocuğuyum yok intihar ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
onun kalbinin icine giremiyorum maalesef, ne hissettigini, nasil bir ruh halinde oldugunu bilememki. galiba ona bagliligimin bir nedeni de buralarda yapayalniz olmam ve nedense sanki bir daha hic kimseyi böyle sevemem gibi hissetmem...

arkadaslar simdi cikmam gerekiyor maalesef. ama yorumlarinizi en gec yarin okuyup cevap yazarim. hepinize cok tesekküler.

Son düzenleme:
canım bence seni seviyo ama fakir bir ülkeden olduğu için sana bağlanmak istememiş seni de terk edememiş bana kalırsa bu çocuktan hayır yok sana, kendine göre haklı da kendi hayatının rayı yokken seni de kendi umutsuzluklarına çekmek istemiyo senin kadar da mücadeleci değil

ben de hep böyle düsünüp ona haksizlik etmek istemedim. ama dedigim gibi maalesef gercekten kalbinden gecenleri bilemiyorum. bir de tabi kendime sormadan edemiyorum, insan hep sevdigiyle beraber olmak istemzmi diye?

Bence sen kendine haksızlık ediyosun sadece sevgi yetmez ki mücadeleci olmak lazım yani sen kız başına mücadele edebiliyosan o da sana ne kadar güçlü olduğunu sana sahip çıkabileceğini göstermeli bence sen kendine nsuz bir hayat kur hayatından çıkarmak istemiyosan hayatının merkezine onu koyma pek sağlam pabuç değil gibi geldi bana beraber olsanzı bile yarın öbür gün çeker gider sonra seni özledim diye geri gelir günahını almayayaım ama senin anlattıklarından öyle birisi olduğunu düşündüm

bende almanyadanim canim

valla kendini harciyorsun, hic degmez birisi gercektende..askin gözü kördür ama bu kadarina da izin verme lütfen. o seni sevmiyor bile, anlattiklarin bunu gösteriyor..sana ve senin nede olsa, ne yaparsan yap yaninda olmana iyce alismis artik istedigini yapiyor cünki hic birakmyicagini biliyor.
ve o seni aldattigi halde ve hala baska kizlarla görüstügü halde hemde kackez af mi ettin?? kendisi baskalariyla seni aldattigi icin görüsmende bi mahzur görmüyor..cünki umrunda bile degilsin.
diyecegim su, kendini deger veriyorsan o insandan kurtul. basina bela, seni kullanyior zor dönemleri atlatmak icin.hele bi iyi döneme girsin, o tansitigi kizlarlan biriyle aldaticak seni...
yalana bak ya, hem kötüym , evlenemem ddiyor bi yandan da ama baska kariya kiza karsi da bos degil

üstelik bunlari gec, adam türk bile degil.irkci degilim ama konu evlilikse, din ve millet ayni olmali. yoksa bu evlilik uzun sürmez...

bu adamla evliligi nasil düsleyebiliyorsun? aldatma aliskanliktir ve bunu dewam ettiren, depresyonda birisiyle...

valla yol yakinken dön derim..sen ona senelerden dolayi alismissin...ask degl bu

kendini yalniz hissettigini demissin...git bi sosyal cevre edin baska arkadaslar bul, sadece bi kisiye bagli kalma! ne demisler:

Agaca yaslanma kurur, insana güvenme ölür

Son düzenleme:

Daha ne desin, ne yapsın adam ki sizinle ilgili hiçbir heyecanı olmadığını belli etsin?

Vallahi "uzun oldu diye kusura bakmayın" demişsiniz de elinize sağlık... Kendi yazdıklarınızı dönüp tekrar okursanız biza laf kalmamış... Ortada "İki sevgili" değil biri kız biri erkek iyi anlaşan, zaman geçirmekten keyif alan ama "ayrı ayrı özel hayatları" olan iki kişi görüyorum... Aksi halde (sevgiliniz olsaydı) ne başka kadınlara mesaj atar, onlarla buluşmaya giderdi ne de hayatınıza girmeye aday biri için "Beraber kahve içelim, olur" derdi...

Siz inanmak istemeseniz de onun için "sadece arkadaş" kategorisindesiniz... Öyle ya, ancak bir (kız) arkadaş sevgili adayınızla oturup kahve içer... İyimserlik yapıp sizi tatmin edemeyeceği için uzak duruyor diye kendinizi kandırmaya devam ederseniz en az 30 yaşınıza kadar iyi niyetinizden faydalanıp size dünyanın farklı yerlerinde buluştuğu kadınlarla kart atar, o kadar yüzgöz olmuşsunuz maalesef... O da bundan gayet memnun, sağlam bir duruşla tavır koysanız, hesap sorsanız arkasına bile bakmadan gideceği her halinden belli...

bazen acaba cok stresli ve depresyonda oldugu icinmi böyle davraniyor diye... bilemiyorum, yoksa benim böyle düsünmemm yalnizca bir avuntu mu?

Evet... Duygular zamanla değişebilir... Hatta "İlişki"niz süresince de başka kadınlarla görüştüğüne göre duyguları değişti mi yoksa başından beri duygusu yok muydu bunu bile bilmiyoruz...

onun kalbinin icine giremiyorum maalesef, ne hissettigini, nasil bir ruh halinde oldugunu bilememki.

Siz duygusallığınızdan, hislerinizden ötürü bilemezsiniz... Oysa kendi yazdığınız cümlelerde her şey ayan beyan ortada... "Kalbinin içine girmeye" gerek de yok tavırlarındaki rahatlık yeterince bilgi veriyor... Bunların az çok farkındasınız ki konu açmışsınız... O nedenle bilinçaltınızdan dökülen kelimelerle yazdığınız ilk mesajı ve dışarıdan objektif bakıyor oluşumuzu dikkate alın derim... Aksi halde "ondan vazgeçemeyişinizi" onun "intihar edeceği endişesi" diye adlandırmaya devam eder, sizi aldatmış biriyle hayaller kurarak ömrünüzü çürütürsünüz...

Seven insanın azıcık kaybetme korkusu olurdu bence bu adam sizi sevseydi aldatamazdı zaten.
Ve gene seven insan, sevdigi olmadan bir gelecek planlayamaz!

canım arkadaşım bence o seni çok yakın arkadaş, kanka gibi falan görüyor. ama sevgili olarak düşününce bilmiyorum aranızda geçenleri ama benim de öyle bir arkadaşım olmuştu türk değildi o da. yabancıların böyle olduğunu düşünüyorum ben çünkü onların ülkesinde çok yakın arkadaş olmak yani sevgili gibi normal. ama türkiye gibi ülkelerde türk milletinde doğal değil o yüzden hemen çıkmak, sevgili olmak boyutuna geldiğimizi düşünüyoruz. o seni sevmiş ama bence aşık olmamış. kendin söylemişsin zayıfım belki diye.. kırılmanı üzülmeni hiç istemem.. ama ben de aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum.. belki sana aşık oldu ama başta, kısa sürdü belki, kişiliğini beğendiği için sana güvendiği için seni bırakamadı. çok yakın arkadaşın olarak kalmanı istedi. yoksa insan istemez mi dini dili ırkı ne olsun insan sonuçta elbet sevdiğini yanında ister. demek ki senin ona karşı hissettiğin derinlikte şeyleri hissedememiş sana karşı. bilmiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…