- 8 Ekim 2016
- 349
- 447
-
- Konu Sahibi sabirli ol
2.5 yaşından beri kreşe gidiyor zaten çok faydasını gördük
İnşallah teşekkür ederimherşey zamanını bekler, elinizden geleni yapmışsınız, belki 1.sınıfa başlayıp okumayı sökunce çok daha duzgun konuşacak, öyle de olabiliyor. inşallah yakın zamanda kurtulun stresinizden.
Benim tanıdığım var. 6 yaşına kadar hiç yardım almamıştı çocuk. 6 yaşında bir dil terapistine gitti ve her seans bir harfi halletti adam resmen şoktayız. İşinin ehliymiş gerçekten. Tabii çocuktaki durum da 40 dakikada halledilecek bir şeymiş demek ki. Herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Aileye o hafta yaptıracakları egzersizleri mail atıyordu. Dediğim kişi Adana’da ve zaten tek dil terapistiymiş. Dediğim gibi herkeste öğrenme hızı, kasların hazır olma durumu farklıdırMerhabalar herkese,oğlum biraz geç konuştu,ilk başlarda otizm olduğunu düşünerek psikayatra başvurdum fakat otizm değil artikülasyon bozukluğu,fenolojik bozukluk(sesleri ayrıştırmada sorun telaffuzları tam olarak söyleyememe)
Kısacası dil ve konuşma bozukluğumuz var.
3.5 yaşında dil terapisine başladık ama hala tam bir düzelme olmadı.
Mesela k harfini kalın ve kaba söylüyor,ş yi tam bastırmıyor genelde s olarak söylüyor r yi hiç söyleyemiyor.Bu arada 4 yaşında geniz eti ameliyatı geçirdi ve konuşmasında büyük katkısı oldu. Söyleyemediği sesler,12 harften 4 harfe düştü.
Bir de zaman kavramı hala oturmadı,haftalar önce olmuş bişeye az önce diyor,ya da bir gün önceden gittiğimiz bi yere,dün yerine hani geçen gitmiştik ya diyor.Bu durumdan dolayı disleksiden şüpheleniyorum ama okula başlamadan anlaşılması biraz zor olurmuş.
Sormak istediğim çocuklarınızda ya da etrafınızda böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?varsa tam düzelme ne zaman olur bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor.Bu sene ilkokula başlayacaz acaba okulda sorun olur mu...uzun cümleler kurduğunda hemen dili dolaşıyor anlaşılmaz bir şekilde konuşuyor
Teşekkür ederimMerhaba sınıf öğretmeniyim
11 yıldır görev yapıyorum
Öncelikle tedirginliğinizi çok iyi anlıyorum.
Okuma yazma öğretimi sürecinde minik sorunlar yaşayacaktır.Önemli olan çok sakin olup, kriz anlarını iyi yönetmek
Çocuğunuz zorlandıkça mutlaka sizi de zorlayacaktır
Çıkaramadığı sesler için önce o sesi sonunda bulunduran kelimeleri birlikte söylemeye çalışın
Mesela ses r sesi ise
Kadar,zar,Ebrar vb gibi
Sesi sonunda bulunduran
Sonra sesi ortasında bulunduran kelimelere geçin
Kura,taraf vb gibi
Sonra başında bulunduran
Roka,Rize vb
Kelimeleri siz söyleyin
O tekrar etsin
Siz söylerken ağız ve dil hareketlerini bastırarak yapın
Sesleri söylemeyen birçok öğrenci oluyor
Okudukça düzeliyor. Severek kitap okuması İçin güzel etkinlikler planlayın
Kolay gelsin sevgilerle
Hepsi geçecek annesi
Yeter ki sen yanında ol
Erteleyebiliyorsaniz birinci sınıfa bir yil geç vermenizi tavsiye ederim.bircok kavramı karıştırırken okul süreci zorlayabilir.okuma yazma öğrendiğinde hangi harfleri ne şekilde söyMerhabalar herkese,oğlum biraz geç konuştu,ilk başlarda otizm olduğunu düşünerek psikayatra başvurdum fakat otizm değil artikülasyon bozukluğu,fenolojik bozukluk(sesleri ayrıştırmada sorun telaffuzları tam olarak söyleyememe)
Kısacası dil ve konuşma bozukluğumuz var.
3.5 yaşında dil terapisine başladık ama hala tam bir düzelme olmadı.
Mesela k harfini kalın ve kaba söylüyor,ş yi tam bastırmıyor genelde s olarak söylüyor r yi hiç söyleyemiyor.Bu arada 4 yaşında geniz eti ameliyatı geçirdi ve konuşmasında büyük katkısı oldu. Söyleyemediği sesler,12 harften 4 harfe düştü.
Bir de zaman kavramı hala oturmadı,haftalar önce olmuş bişeye az önce diyor,ya da bir gün önceden gittiğimiz bi yere,dün yerine hani geçen gitmiştik ya diyor.Bu durumdan dolayı disleksiden şüpheleniyorum ama okula başlamadan anlaşılması biraz zor olurmuş.
Sormak istediğim çocuklarınızda ya da etrafınızda böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?varsa tam düzelme ne zaman olur bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor.Bu sene ilkokula başlayacaz acaba okulda sorun olur mu...uzun cümleler kurduğunda hemen dili dolaşıyor anlaşılmaz bir şekilde konuşuyor
Acelede etmeyin benim kızımda aynıydı ve zamanla düzeldi konismasi ve ifafesi.bazen akranlarına bakıp kiyaskiyoruz benim cocugumda bir rahatsizlikmi var gibi düşünceler oluyor ama zamanla bakiyorsunuzki herşey yoluna giriyor.bazi çocukların dil kavram ifade yetenekleri daha geç olgunlasiyorErteleyebiliyorsaniz birinci sınıfa bir yil geç vermenizi tavsiye ederim.bircok kavramı karıştırırken okul süreci zorlayabilir.okuma yazma öğrendiğinde hangi harfleri ne şekilde söy
Benim oğlumun da o yOğlum tam 4 olmak üzere.
Alfabenin yarısı yok neredeyse.
ç, ş, r, s, l, p, f, z gibi birçok sesi çıkaramıyor.
Lamba derken sorun yok ama kalem derken kayeem diye telaffuz ediyor.
Kimse söylesem ‘normal’ diyor, doktor gördüğünde ‘normal’ diyor.
Kardeşi var 1 yaş küçük, o daha iyi konuşuyor.
Ben takıntı yaptığımı düşünmüştüm şimdi sizin konunuzu okuyunca kesinlikle korona sonrası terapiye götüreceğim.
Benim oğlum kendini yormayacak kolay sesleri çıkarırdı b d y gibi sert sesleri p,ç,t asla söyleyemezdi.k ve s için nerdeyse 2 sene uğraştık.Oğlum tam 4 olmak üzere.
Alfabenin yarısı yok neredeyse.
ç, ş, r, s, l, p, f, z gibi birçok sesi çıkaramıyor.
Lamba derken sorun yok ama kalem derken kayeem diye telaffuz ediyor.
Kimse söylesem ‘normal’ diyor, doktor gördüğünde ‘normal’ diyor.
Kardeşi var 1 yaş küçük, o daha iyi konuşuyor.
Ben takıntı yaptığımı düşünmüştüm şimdi sizin konunuzu okuyunca kesinlikle korona sonrası terapiye götüreceğim.