• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaşındaki kızım bile beni takmıyor

Çok teşekkür ederim.ama adem güneşin doğan Cüceloğlu
Ortada çocuk ile ilgili bir durum varsa konu her zaman anne ve babadır konu sahibi . Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekir . Mükemmel ebeveyn olmak evet imkansız ama çocukla ilgili temel bilgilere sahip olmak lazım . Lütfen Adem Güneş in you tube kanalına bakın Pedegoloji Okulu adında bir seri var o seride güvenli bağlanma kısmını anlatmış emin olun çok şeyin çözümünü goreceksini bkr cok kitabı ni okudum.

Ortada çocuk ile ilgili bir durum varsa konu her zaman anne ve babadır konu sahibi . Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekir . Mükemmel ebeveyn olmak evet imkansız ama çocukla ilgili temel bilgilere sahip olmak lazım . Lütfen Adem Güneş in you tube kanalına bakın Pedegoloji Okulu adında bir seri var o seride güvenli bağlanma kısmını anlatmış emin olun çok şeyin çözümünü goreceksiniz
Doğrudur ama ben babasının işin içine dahil olmasını istemiyorum adamın kendine hayrı yılki bize olsun.

Adem güneşin de doğan Cüceloğlu bunda bir çok kitabını okudum dediğiniz gibi YouTube dan da takip ederim. Ve başka bir sürü hoca aynı zamanda bende çocuk gelişimi okudum ama gerçek den o kadar çok uzun süre inat ettki sabır kalmadı.bir yıldır bununla uğraşıyorum yaomayavrum etme yavrum üzülüyorum yavrum akıllı kızım.bir süre duymazdan geldim kendimce her yolu denedim son çare ceza ve buraya yazdım

Çocuklardaki davranış bozukluklarının nedeni nerdeyse her zaman ailesel ya da çevreseldir.
Çocuklar bilinçli olarak karşısındakini kızdırmak, üzmek, yormak istemez, bunu düşünemez çocuk zihni.

Çocuğunuzu değil kendinizi ya da aile dinamiklerinizi sorgulamanızı tavsiye ederim.
Bir uzmandan destek alın.

Basit istenmeyen davranışları söndürmenin en kolay yolu görmezden gelmektir.
Olumsuzu duyma-görme,
olumlu davranışı fark et, takdir et’ tekrarı için teşvik et bizim erken çocukluk döneminde tercih ettiğimiz yaklaşımdır.

Kızınızda durum biraz daha farklı.
İstenmeyen davranış yerleşmiş ve sık tekrarlanıyor.
O yüzden uzman desteği şart.
Bunun farkındayım ama babası bunu anliyacak kapasitede değil .abartma her çocuk aynıdır der ve o kadar kötü bir baba ki çocugum onun yüzünden bu halde.o yüzden onunla ilgili yorumlara tahammül edemiyorum.

Teşekkür ederim uzmana basvurucam

Doğrudur ama ben babasının işin içine dahil olmasını istemiyorum adamın kendine hayrı yılki bize olsun.

Adem güneşin de doğan Cüceloğlu bunda bir çok kitabını okudum dediğiniz gibi YouTube dan da takip ederim. Ve başka bir sürü hoca aynı zamanda bende çocuk gelişimi okudum ama gerçek den o kadar çok uzun süre inat ettki sabır kalmadı.bir yıldır bununla uğraşıyorum yaomayavrum etme yavrum üzülüyorum yavrum akıllı kızım.bir süre duymazdan geldim kendimce her yolu denedim son çare ceza ve buraya yazdım
Anlıyorum emin olun ki çok iyi anlıyorum daha on aylık kızımla baş ederken çok zorlanıyorum . Ama size anlatmak istediğim bu cocuk bir yıldır sürekli inatlasiyorsa zaten temelde güvenli bağlanma ile ilgili bir sıkıntı olabilir . Çocuklar aileleriyle sürekli çatışma halindeyse orda bir sikinti vardır belli ki . Yani konunun baba olmasinin temel sebebi inanın sizin aranizdaki ilişkiden düşündüğünüzden çok etkileniyorlar. Sorunun kaynağını bulursanız bu inatlaşma da son bulacaktır.

çocuklar çok kırılgan canlılardır. Kendilerini suçlamaya yatkin doğaları ceza verdikçe bilinçaltına kendinin suçlu olduğu algısını yerleştirmiş oluyoruz. Evet bazen çok zorlayıcı oluyor ama neyi neden yaptığını çözdüğünüz zaman bu kadar sinirlerinize dokunmaz. Çocuğunuza yaklaşım tarzınız ilerde nasıl bir insanla birlikte olacağını belirleyecek. Çiçeğin bile bakım eğitimi var lütfen sürekli okumayı ihmal etmeyin .

Anlıyorum emin olun ki çok iyi anlıyorum daha on aylık kızımla baş ederken çok zorlanıyorum . Ama size anlatmak istediğim bu cocuk bir yıldır sürekli inatlasiyorsa zaten temelde güvenli bağlanma ile ilgili bir sıkıntı olabilir . Çocuklar aileleriyle sürekli çatışma halindeyse orda bir sikinti vardır belli ki . Yani konunun baba olmasinin temel sebebi inanın sizin aranizdaki ilişkiden düşündüğünüzden çok etkileniyorlar. Sorunun kaynağını bulursanız bu inatlaşma da son bulacaktır.

çocuklar çok kırılgan canlılardır. Kendilerini suçlamaya yatkin doğaları ceza verdikçe bilinçaltına kendinin suçlu olduğu algısını yerleştirmiş oluyoruz. Evet bazen çok zorlayıcı oluyor ama neyi neden yaptığını çözdüğünüz zaman bu kadar sinirlerinize dokunmaz. Çocuğunuza yaklaşım tarzınız ilerde nasıl bir insanla birlikte olacağını belirleyecek. Çiçeğin bile bakım eğitimi var lütfen sürekli okumayı ihmal etmeyin .
Teşekkür ederim.okuyorum en sevdiğim ve elimden gelen tek şey o zaten

Ödül ceza yöntemi uzun vadeli çözüm için işe yaramaz. Yaptığı davranışın sizi ne kadar üzdüğünü, kızdırdığını sebepleri ile birlikte anlatmaya çalışın. 6 yaşında olduğuna göre duygularınızı tam olarak anlamasa da bir nebze farkındalık oluşabilir. Özgür Bolat ın Beni Ödülle Cezalandırma kitabını okumanızı tavsiye ederim.

6 yaşındaki çocuk saygıdan anlamaz bence o hosuna gitmiş taklit ediyor diye düşünüyorum. Bence yapma etme demeyi bırakın bir süre sonra kendi vazgeçer, siz yapma dedikçe yapıyor olması muhtemel
6 yaşındaki çocuk bal gibi de saygıdan anlar. Bence sizde onun taklidini yapın eğlenceli olsun en azından 😂

Onuda denedim.bkr süre hiç uyarmadjm iyice zivanadan çıktı

Uyardım güzelce konuştum anlamadı ne onerirsiniz
Benim büyük kızım da bir ara "orman"a takmıştı. Ne desek cevap orman. Nereye gittin? Ormana gittim.
Ne yiyeceksin -Orman yiyeceğim. Önce gülüyorduk. Sonra kızdık. En son tamamen tepkisiz kaldık. Uzun sürdü ama azalarak bitti.

Küçük kızım da "baklava"ya takmıştı. Ne yiyeceksin? -Baklava çorbası.
Ne yapıyorsun? Cevap baklava.

Önce güldük, sonra kızdık. O da azalarak bitti.

Her şey azalarak bitiyor. Sakin kalın. Yapsın. Soruya cevap vermezse siz kendi bildiğinizi yapın. İnanın çocukların dünyasını unuttuğumuz için sinirleniyoruz ama onlar dünyayı bu kadar ciddi yaşamıyor.

Çok zor biliyorum ama uzun bir süre hiç tepki vermemeniz gerekiyor. Ceza da işe yaramıyor.

Son yorumum. Benim de size ayıracak zamanım yok. Çünkü çözüm için yazmamissiniz. Yardım eden yorum yazıyorum. Gerçekle yuzlesin istiyorum. Ama anlamak işinize gelmiyor. Tam tersine aydınlatıyorum yazdiklarimda kirli hicbir şey yoktu. Soylediklerimiz sadece karşımızdakilerin anlamak istediği kadar. Önce anneligime laf etmeyin ağıdı, sonra minik dozajli kinadigini yaşarsın klişesi, en son kirletiyorsun ithamı. Sizin gibilerden çok var. Hadi iyi avuntular.
Sizi üzdüysem kirdiysam afedersiniz.Gercekten kötü bir evlilik pislik bir koca ile uğraşıyorum bosanicam dedim diye sırt dönen kaoat telefonu otur evinde diyen bir ailenin ile uğraşıyorum ve bu şartlar altında kız çocuk yetiştirme ye çalışıyorum inanın ben takinliysam da kendimden olmadım eşim tam bir pislik keşke 24 saat onunla kalabilsenizde anlasniz.
Burada kızım için varım konu dönüp dolaşıp ona gelsin istemiyorum

Monopoly, kocanın nasıl kendine hayrı yok? Cidden kim bilir buradaki halin evde eşine ve çocuğa nasıldır. Sürekli hiçbir şeyden memmun olmayan bir anne, sürekli kocasıyla huzursuz. Defalarca açılan boşanma konusunu bu çocukta mutlaka duymuştur.

Koskoca bir sene boyunca çocukta bir sorun var, ve sorun sadece senin bu yapılana sinirlenmen mi? Hiç mi aklına "niye yapıyor, ne derdi var, ne sıkıntısı var" diye düşünmek gelmiyor?

Çözüm cezalandırıp bu davranışı kesmesini sağlamak mı? Yoksa çocuğun bunun neden yaptığını anlayıp, temeldeki sorunu çözmek mi? İyiki sinirden son noktaya gelmişsin, yoksa herhalde bu konuyu dikkate almayacaktın.

Şimdi bi şey diyeceğim ama lütfen kötü anlamayın.
Benim eşimle sıkıntılarım vardı ve eşim ben bunları her dile getirdiğimde ruh hastası deli manyak der evi birbirine katar beni bastırir susturur du
Bu sizin sorunuzdan bir kesit. Eşinizin ne gibi bi adam olduğunu üzülerek hepimiz görüyoruz biliyoruz. Adam evde sizi dinlemiyor, bir sorununuz olduğunda sizi anlamak yerine size ruh hastası deyip susturuyor. E o evde 2 kişi değilsiniz, bunların hepsini çocuğunuz da görüyor. Dolayısıyla siz yapma dediğinizde (yaşının da getirdiği bi inatçılık da var o ayrı) örnek aldığı bi babası var maalesef. Bence destek alın eşiniz de yanaşırsa, koca olamıyor en azından baba olmayı öğrensin

Bilmiyorum abartimi ama uzuyorum işte bana saygı duymamasina
Bir de çocukların yaptıklarını benliğinize saldırı olarak görmeyin. Gerçekten öyle değil. Sizinle derdi yok. Çocukluğundan yapıyor. Ergen de ergenliğinden yapıyor. Engel olamıyor. Yoksa anneme hiç saygım yok, o bunu hak etti gibi düşünmüyor.

Sorunu çözmek için bu durumu neden size saygı duymuyor olarak yorumladığınızı bulursanız daha rahat yol alırsınız. Önce olayları algılayış biçimimizi ve verdiğimiz tepkilerin nedenini keşfetmemiz lazım.

Bu sizin sorunuzdan bir kesit. Eşinizin ne gibi bi adam olduğunu üzülerek hepimiz görüyoruz biliyoruz. Adam evde sizi dinlemiyor, bir sorununuz olduğunda sizi anlamak yerine size ruh hastası deyip susturuyor. E o evde 2 kişi değilsiniz, bunların hepsini çocuğunuz da görüyor. Dolayısıyla siz yapma dediğinizde (yaşının da getirdiği bi inatçılık da var o ayrı) örnek aldığı bi babası var maalesef. Bence destek alın eşiniz de yanaşırsa, koca olamıyor en azından baba olmayı öğrensin
Yanaşmıyor zor bela Sean ayarladım bir kere gitti sadece.

Monopoly, kocanın nasıl kendine hayrı yok? Cidden kim bilir buradaki halin evde eşine ve çocuğa nasıldır. Sürekli hiçbir şeyden memmun olmayan bir anne, sürekli kocasıyla huzursuz. Defalarca açılan boşanma konusunu bu çocukta mutlaka duymuştur.

Koskoca bir sene boyunca çocukta bir sorun var, ve sorun sadece senin bu yapılana sinirlenmen mi? Hiç mi aklına "niye yapıyor, ne derdi var, ne sıkıntısı var" diye düşünmek gelmiyor?

Çözüm cezalandırıp bu davranışı kesmesini sağlamak mı? Yoksa çocuğun bunun neden yaptığını anlayıp, temeldeki sorunu çözmek mi? İyiki sinirden son noktaya gelmişsin, yoksa herhalde bu konuyu dikkate almayacaktın.
Yok değil aslında sadece kendine hayrı var.heo kendi haklı heo kendi doğru bir ara ben dört dörtlük biriyim diyip duruyor du..
Böyle bir adamla uğraşıyor ike nasil huzuru olabilirim ki nasıl

Şu an bir ihtimal oluştu kafamda. Çocuk babasını kaybedeceğinden korkuyor belki. Annesini daha garanti görüyor o konuda rahat. Ne yapsa annesi onu bırakmaz. Babasına yaranmak için anneyi harcıyor. Babasının davrandığı gibi davranıyor annesine. Babasından güçsüzü, naifi, sesi çıkmayanı ezmeyi de öğrenmiş.

Şu an bir ihtimal oluştu kafamda. Çocuk babasını kaybedeceğinden korkuyor belki. Annesini daha garanti görüyor o konuda rahat. Ne yapsa annesi onu bırakmaz. Babasına yaranmak için anneyi harcıyor. Babasının davrandığı gibi davranıyor annesine. Babasından güçsüzü, naifi, sesi çıkmayanı ezmeyi de öğrenmiş.
Olabilir evet, babam her şeyi yapıyor annem affediyor, demek ki anneme ne yapsam affeder diye düşünüyordur

6 yaşındaki çocuk dur anneme saygısizlik yapayım demez yani saygı ve saygısizlik kavramını bilmez diye düşünüyorum. O oyun yapıyor bence o şekilde eğleniyor. Hiç ama hiç umursamayin o yaptigini. İlla ki birsure sonra yapmayacaktir
En olmadı bir pedagoga danisirsiniz. Çözülür sakinliginizi koruyun☺️
yok gayet de sınırları, neyin yanlış olduğunu, saygıyı biliyorlar hem de daha küçük yaşlarda bile biliyorlar.
Konu sahibi tatlı sert değil bence. Yani bir şeyi defalarca söylüyor yaptırana kadar sanırım. Ama çocuk kurala uymayınca yine de yaptırımı olmamış. O da annesini takmamaya başlamış

Ben makul her şeye izin veren ve tehlikeli ya da rahatsız edici şeyler dışında çocuğa alan sağlayan bir tavıra sahibim. Bu yüzden kızım için benim hayır cevabım gerçek bir hayırdır. 1 kere söylerim ve dediğimden taviz vermem çünkü
Ama babası böyle değil. Hayır diyip arkasından dayanamayıp yapıyor, ya da yemeğini ye kızım diyor on kere. Çocuk da ona dil çıkarıyor, emreder gibi konuşuyor. Çoğu zaman eşim 4,5 yaşında çocuğun parmağında oynuyor ve neden bu çocuk bana böyle yapıyor diyor.

ceza olarak elindekileri alacaksınız sürdürebilir olsun mesela 1 hafta gerçekten vermeyecek misiniz yasakladığınız şeyleri. Eğer bunu yapamaz da yarıda bırakırsanız o çocuğun gözündeki etkiniz sıfır olacak.

6 yaşındaki kızım bnei sinir hastasi edicek diye korkuyorum.
Yaklaşık 1 yıldır sürekli benim ağzımin taklidini yapıyor .
Hani altdudagi ısırıp vvvvvvvvvvv diye ses çıkar ya o şekilde bir şey söyleyeyim vvvvvv bir şey rica ediyorum vvvvvvvv yemek saati diyorum vvvvvvvv insanların yanında akrabaların yanında her yerde artık ciddi anlamda sinirim bozuldu herşeye vvvvvv demseinden bilmiyorum belki abartıyorum ama çok sinir oluyorum.ve çok uzun süredir uyarıyorum yapmaya dewam ediyor.artik babası bile sinir olmaya başladı madem bu kadar söylüyorsun niye dikkate almıyor diye.abartma diyenleriniz olacaktır belki ama gerçekten küçükcuk çocuğa birşey soyluyememek herşey vvvvvv denmesi beni sinir ediyor 😭😭😭 ne yapabilirim bu asamada
Ağzına bitane patlatsaniz bidaha yapamaz,🙈 çocuğa şiddete karşıyım ama ne yazikki sizinki biraz bunu istiyor🤷

Yok değil aslında sadece kendine hayrı var.heo kendi haklı heo kendi doğru bir ara ben dört dörtlük biriyim diyip duruyor du..
Böyle bir adamla uğraşıyor ike nasil huzuru olabilirim ki nasıl

Peki sen ne yapıyorsun? Yaklaşık 10 senelik evlisiniz, evliliğin ilk zamanlarında durduk yere adama kıskançlıktan neler yaptığını, ne kavgalar ettiğini kendin yazmışsın. En başında huzursuz bir iletişim başlatmışsın. Sonra kocan da bu huzursuzluğa tepki verip o da senin gibi davranmaya başlamış. Sonuç olarak bugün ikinizde, çok yanlış iletişim kuruyorsunuz.

Sen bizim buraya "vah vah kocan ne kadar saygısız birisi" yazmamızı bekliyorsun. Ama senin de hatan var. Kocan sana nasıl saygısızlık yapıyorsa sen de ona yapıyorsun.

Bir senedir bu çocuğun davranışında sorun var. Ve sen bunu artık sinirden bitip tükenince dert ediyorsun. Kocana olan nefretinden gözün hiçbir şey görmüyor. Kocanın ağzından her cümleyi buraya yazıp, dert edineceğine çocuğunun ağzından çıkanları dert etmelisin.

Ben daha önceki konuna yazdım, sana ya da kocana yazık değil. Bu çocuğa yazık. Öyle haftanın her günü ayrı kursa götürerek olmaz. Bu çocuğun ihtiyacı kavgasız ev.

Sizi üzdüysem kirdiysam afedersiniz.Gercekten kötü bir evlilik pislik bir koca ile uğraşıyorum bosanicam dedim diye sırt dönen kaoat telefonu otur evinde diyen bir ailenin ile uğraşıyorum ve bu şartlar altında kız çocuk yetiştirme ye çalışıyorum inanın ben takinliysam da kendimden olmadım eşim tam bir pislik keşke 24 saat onunla kalabilsenizde anlasniz.
Burada kızım için varım konu dönüp dolaşıp ona gelsin istemiyorum
Yok be ne kirilacagim. Ben biraz sert yazıyorum bazen. Daha doğrusu sonda yazılacağı başta yazıyorum. Zaten siz kotusunuz demedim. Kendim de tecrübe ediyorum. Benim zaaflarim, takıntılarım çocuğu çok degistiriyor. Cocuk acaip birşey. Hicbirimiz mükemmel anne değiliz. Yaptığım hataları, zaaflarim saysam oooo.
Kurtulun o adamdan. Ya da kendinizi korumayı öğrenin. İnanın es ailesi de benim dengemi bozuyordu. Görüşmüyorum. Yoksa tüm dengem, huzurum kaçıyordu.
Pedagog yolunuzu aydinlatabilir. Sadece cocugunkini değil sizinkini de. En azından çocuk sizi ve eşinizi kafasında nasıl kodlamis onu gorursunuz.

Back