• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaşındaki kızım bile beni takmıyor

Anneliginize laf eden kim? Çözüm odaklı değilsiniz hep takacak birşey var kafanızda. Bu olabilir. Çocuklar çok acaip ortamın kokusunu alıyor. O da dalgacı bir kimlikle sizin takıntılı ruh halinizi ekarte ediyor.
Kınamayın siz gormeseniz yakınız görür ancak yaşamanız lazım.konu babası değil kizim

Kınamayın siz gormeseniz yakınız görür ancak yaşamanız lazım.konu babası değil kizim
Neyi kinadim ki? Durum tespiti yaptım. Çok zorsunuz zor. Herşeyi objektif görmek yerine kendi kafanızda arabesk bir versiyonla yorumluyorsunuz. Yine konu açıp vah tüh moduna geçecektiniz. Hakaret içermeyen farklı bir görüş gelince kınamayın bilmem ne.

Neyi kinadim ki? Durum tespiti yaptım. Çok zorsunuz zor. Herşeyi objektif görmek yerine kendi kafanızda arabesk bir versiyonla yorumluyorsunuz. Yine konu açıp vah tüh moduna geçecektiniz. Hakaret içermeyen farklı bir görüş gelince kınamayın bilmem ne.
Lütfen yorum yazmayın .
Benle tartışinca ne gecicek elinize.
Kızım için burdayım şuan kirletmeyin

Lütfen yorum yazmayın .
Benle tartışinca ne gecicek elinize.
Kızım için burdayım şuan kirletmeyin
Son yorumum. Benim de size ayıracak zamanım yok. Çünkü çözüm için yazmamissiniz. Yardım eden yorum yazıyorum. Gerçekle yuzlesin istiyorum. Ama anlamak işinize gelmiyor. Tam tersine aydınlatıyorum yazdiklarimda kirli hicbir şey yoktu. Soylediklerimiz sadece karşımızdakilerin anlamak istediği kadar. Önce anneligime laf etmeyin ağıdı, sonra minik dozajli kinadigini yaşarsın klişesi, en son kirletiyorsun ithamı. Sizin gibilerden çok var. Hadi iyi avuntular.

Son yorumum. Benim de size ayıracak zamanım yok. Çünkü çözüm için yazmamissiniz. Yardım eden yorum yazıyorum. Gerçekle yuzlesin istiyorum. Ama anlamak işinize gelmiyor. Tam tersine aydınlatıyorum yazdiklarimda kirli hicbir şey yoktu. Soylediklerimiz sadece karşımızdakilerin anlamak istediği kadar. Önce anneligime laf etmeyin ağıdı, sonra minik dozajli kinadigini yaşarsın klişesi, en son kirletiyorsun ithamı. Sizin gibilerden çok var. Hadi iyi avuntular.
Sizin gibi lerden de çok var siz aydinlanin da çevreniz kusur kalsın.
Teşekkür ederim

Ben yapmıyorum kızım bana yapıyor..
Bugün az önce dışarda yine yalti ceza verdim eve geldik.1 hafta park yok tablet yok TV yok istedigi bir oyuncak vardı o yok bilmiyorum çok mu oldu ama sabrımı taşırdı gerçekten
Yoksun bırakmada ilk dakikada “bir hafta” çok olmamış mı sence de. Bir gün olmalıydı devam ederse önceden belirttiğin gibi iki güne çıkmalı

Birde nedense ben eşiniz yüzünden çocuğunuzun da süze böyle davrandığını düşünüyorum
Ondan görüp öğreniyor olmalı

Ben yapmıyorum kızım bana yapıyor..
Bugün az önce dışarda yine yalti ceza verdim eve geldik.1 hafta park yok tablet yok TV yok istedigi bir oyuncak vardı o yok bilmiyorum çok mu oldu ama sabrımı taşırdı gerçekten
Ebevyn olunca bir tane bile mi kitap okumadıniz? Sayfalarını da mı cevirmediniz ya hu bas bas bağırıyor çocuk psikiyatristleri çocuklara ceza vermeyin hiçbir işe yaramaz sadece kendilerini suçlu hissederler.
Belki bunu bir oyun gibi görüyor . Genel olarak sözünü dinlemiyorsa güvenli bağlanma da sıkıntıları olabilir . Adem Güneş i muhakkak dinleyin . Evliliğinizde sıkıntı var diye hatırlıyorum çocuğa yansımış olabilr

Kızım 8 yaşında, sanırım okulda öğrenmiş benzeri bir ses çıkarıyordu. Özellikle istemediği bir şey yapmasını söylersem. Hadi uyku vakti, şimdi yemek ye gibi.

En başta güzelce konuştum, bu sesten rahatsız olduğumu söyledim ne yalan söyleyim en son kızdım. İstediği bir oyuncak vardı sepete eklemiştim sildim almadım vazgeçti.

Bende üç bebe var.(ikizler 5 yaş erkek) Diğerlerine bulaşmadan engel olmak zorundaydım. Sizde tek çocuk benden daha sakin olmanızı bekliyorum 😆

Uyardım güzelce konuştum anlamadı ne onerirsiniz
Çocuklardaki davranış bozukluklarının nedeni nerdeyse her zaman ailesel ya da çevreseldir.
Çocuklar bilinçli olarak karşısındakini kızdırmak, üzmek, yormak istemez, bunu düşünemez çocuk zihni.

Çocuğunuzu değil kendinizi ya da aile dinamiklerinizi sorgulamanızı tavsiye ederim.
Bir uzmandan destek alın.

Basit istenmeyen davranışları söndürmenin en kolay yolu görmezden gelmektir.
Olumsuzu duyma-görme,
olumlu davranışı fark et, takdir et’ tekrarı için teşvik et bizim erken çocukluk döneminde tercih ettiğimiz yaklaşımdır.

Kızınızda durum biraz daha farklı.
İstenmeyen davranış yerleşmiş ve sık tekrarlanıyor.
O yüzden uzman desteği şart.

Eşiniz ceza verirken yanınızda size destek olsun ağız birliği yapın. Ve ceza süresini 1 hafta gibi çok uzun bir süre yapmayın 3 gün sonra bozarsanız o da sizi ciddiye almaz.

6 yaş kızım da aynı.

Dönemsel olduğunu düşünüyorum. Erken ergenlik diyorlar ya bu yaş grubuna. Acayip doğru.

Ortada çocuk ile ilgili bir durum varsa konu her zaman anne ve babadır konu sahibi . Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekir . Mükemmel ebeveyn olmak evet imkansız ama çocukla ilgili temel bilgilere sahip olmak lazım . Lütfen Adem Güneş in you tube kanalına bakın Pedegoloji Okulu adında bir seri var o seride güvenli bağlanma kısmını anlatmış emin olun çok şeyin çözümünü goreceksiniz

Back