• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yaşındaki kızım bile beni takmıyor

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
6 yaşındaki kızım bnei sinir hastasi edicek diye korkuyorum.
Yaklaşık 1 yıldır sürekli benim ağzımin taklidini yapıyor .
Hani altdudagi ısırıp vvvvvvvvvvv diye ses çıkar ya o şekilde bir şey söyleyeyim vvvvvv bir şey rica ediyorum vvvvvvvv yemek saati diyorum vvvvvvvv insanların yanında akrabaların yanında her yerde artık ciddi anlamda sinirim bozuldu herşeye vvvvvv demseinden bilmiyorum belki abartıyorum ama çok sinir oluyorum.ve çok uzun süredir uyarıyorum yapmaya dewam ediyor.artik babası bile sinir olmaya başladı madem bu kadar söylüyorsun niye dikkate almıyor diye.abartma diyenleriniz olacaktır belki ama gerçekten küçükcuk çocuğa birşey soyluyememek herşey vvvvvv denmesi beni sinir ediyor 😭😭😭 ne yapabilirim bu asamada

Hani altdudagi ısırıp vvvvvvvvvvv diye ses çıkar ya o şekilde bir şey söyleyeyim vvvvvv bir şey rica ediyorum vvvvvvvv yemek saati diyorum vvvvvvvv insanların yanında akrabaların yanında her yerde artık ciddi anlamda sinirim bozuldu herşeye vvvvvv demseinden bilmiyorum belki abartıyorum ama çok sinir oluyorum.ve çok uzun süredir uyarıyorum yapmaya dewam ediyor.artik babası bile sinir olmaya başladı madem bu kadar söylüyorsun niye dikkate almıyor diye.abartma diyenleriniz olacaktır belki ama gerçekten küçükcuk çocuğa birşey soyluyememek herşey vvvvvv denmesi beni sinir ediyor 😭😭😭 ne yapabilirim bu asamada
Böyle gıcık bir hareketi siz niye yapıyorsunuz ki ? Ben ceza vermenizden yanayım

Bilmiyorum abartimi ama uzuyorum işte bana saygı duymamasina
6 yaşındaki çocuk saygıdan anlamaz bence o hosuna gitmiş taklit ediyor diye düşünüyorum. Bence yapma etme demeyi bırakın bir süre sonra kendi vazgeçer, siz yapma dedikçe yapıyor olması muhtemel

Benim kızım da o yaşlarda yapma dediğim herşeyi sonsuz uzatırdı.
Dikkatinizi çekmeye, sınırlarınızı keşfetmeye çalışıyor.
Ben direkt görmezden gelerek çözüyordum sorunu. Dikkat çekemeyince bırakıyorlar.

Fakat ceza olarak herşeyi almanız iyi olmamış.
Sabah bi daha yapsa elinden ne alacaksınız?

Onuda denedim.bkr süre hiç uyarmadjm iyice zivanadan çıktı
6 yaşındaki çocuk dur anneme saygısizlik yapayım demez yani saygı ve saygısizlik kavramını bilmez diye düşünüyorum. O oyun yapıyor bence o şekilde eğleniyor. Hiç ama hiç umursamayin o yaptigini. İlla ki birsure sonra yapmayacaktir
En olmadı bir pedagoga danisirsiniz. Çözülür sakinliginizi koruyun☺️

Benim kızım da o yaşlarda yapma dediğim herşeyi sonsuz uzatırdı.
Dikkatinizi çekmeye, sınırlarınızı keşfetmeye çalışıyor.
Ben direkt görmezden gelerek çözüyordum sorunu. Dikkat çekemeyince bırakıyorlar.

Fakat ceza olarak herşeyi almanız iyi olmamış.
Sabah bi daha yapsa elinden ne alacaksınız?
Ben uzun bir süre gormezden de geldim iyice zivanadan çıktı.
Her şeyi almadım kutslarina devam edicek .Gezmeye gidicez vb

Nasıl yani ne savunma mekanizması yemek hazır diyorum vvvvv diyor arkadaşınla niye kavga ediyorsun diyorum vvvvv diyor ne savunmasi
Siz herşeye çok takılan bir tipsiniz. Haftalık bir konunuz kesin var. Çocuğa karşı da bu kadar takiksaniz kendini korumaya almıştır.

Bu hareketi unutturacak ilgi alanlarına yoğunlaşın. Mesela ne yapmayı seviyorsa o sevdiği şeyle ilgili geliştirici aktiviteler yapın. Boya yapmayı mı seviyor beyaz tahta ve bir sürü kalemler alın birlikte çizimler boyamalar yapın. Neyi seviyorsa ona odaklanın ki bu hareketi unutsun.

6 yaşındaki çocuk dur anneme saygısizlik yapayım demez yani saygı ve saygısizlik kavramını bilmez diye düşünüyorum. O oyun yapıyor bence o şekilde eğleniyor. Hiç ama hiç umursamayin o yaptigini. İlla ki birsure sonra yapmayacaktir
En olmadı bir pedagoga danisirsiniz. Çözülür sakinliginizi koruyun☺️
Evet biliyorum çok haklısınız ama gerçekten çok zorladı artık görmezden geldim aynı uyardım aynı sesimi yukselttim aynı artık 3.kisilerin yanında onua konusmaya çekinir oldum yaa şaka gibi ağzını açıyorum vvvvv vvvv

Bugün az önce dışarda yine yalti ceza verdim eve geldik.1 hafta park yok tablet yok TV yok istedigi bir oyuncak vardı o yok bilmiyorum çok mu oldu ama sabrımı taşırdı gerçekten
Ceza işe yaramıyorsa, yapmadığı anları överek deneyebilirsiniz.
"Ay harika cevap verdin soruma, hiç vvvv yapmadın afferim güzel kızım" gibi... Hatta küçük ödüller koyabilirsiniz, "güzel konuştuğun zamanlarda sana minik hediyeler alalım" diye. (Vvvv'ları da tamamen görmezden gelin, cezalandırmayın.)
Yani her düzgün konuşmada ödül, her vvv ignore.

Bu hareketi unutturacak ilgi alanlarına yoğunlaşın. Mesela ne yapmayı seviyorsa o sevdiği şeyle ilgili geliştirici aktiviteler yapın. Boya yapmayı mı seviyor beyaz tahta ve bir sürü kalemler alın birlikte çizimler boyamalar yapın. Neyi seviyorsa ona odaklanın ki bu hareketi unutsun.
Zaten o kadar aktif bir çocuk ki yüzme buz pateni basket her gün bir aktivite feyiz zaten extra dan resim yaparız beraber ama ne yaptimsa unutturamadim

Ceza işe yaramıyorsa, yapmadığı anları överek deneyebilirsiniz.
"Ay harika cevap verdin soruma, hiç vvvv yapmadın afferim güzel kızım" gibi... Hatta küçük ödüller koyabilirsiniz, "güzel konuştuğun zamanlarda sana minik hediyeler alalım" diye. (Vvvv'ları da tamamen görmezden gelin, cezalandırmayın.)
Yani her düzgün konuşmada ödül, her vvv ignore.
İlk defa ceza yöntemi deniyoruz.6 yaşında ilk cezası olumlu sonuç alicagima inanıyorum

Eşim proplem li ve pislik bir insan olduğu için ben sıkıntılı gibi görünüyorum olsun .ama anneligime laf ettirmem
Anneliginize laf eden kim? Çözüm odaklı değilsiniz hep takacak birşey var kafanızda. Bu olabilir. Çocuklar çok acaip ortamın kokusunu alıyor. O da dalgacı bir kimlikle sizin takıntılı ruh halinizi ekarte ediyor.

Back