6 yaşında ki Gizem'den haber alınamıyor

ayyyy adana'nın her yerine asmışlar yavrucagın resmini elden dağıtıyolar bizde aldık dağıtabildiğimiz kadar dağıttık astık her yere
Allah'ım sen yardım et tez zamanda sağ salim ailesine kavuştur yavrumuzuu

ne kadar çok çocuk kayıpları var.inşallah sağ salim bulunur minik kız

Genelikle öyle anneler söyle düsünüyor "eh benim kiz kaç sefer yalniz basina gitti parka hiç birsey olmadi" Ki mantik ne kadar yalnis.
Birsey 100 defa olmazsa, 101inci defa olabilir.

Tamam acili anneye yüklenilmez fakat ben çok kiziyorum! Sorun sadece o çoçugun yalniz basina parka gitmesi degil. Anne bile kizi evde yalniz birakiyor pazara gitmek için. Yani en cahil kadin bile bunu yapmaz. Bu sorumsuzluktan baska birsey degil!

Ayrica o kizin okula gitmesi gerekmiyormuydu?

Öyle düşünmemek gerekiyor işte(
Benim kızımda sokakta oynadı, oynamadı dersem yalan olur ama nasıl oynadı? Ben başındaydım, işim bile olsa işimi bırakıp başında durdum, zaman kötü çünkü kimden ne zarar geleceğini kestiremiyor insan.

Birde maalesef Türkiye'de bu tip olaylar çoğaldı, hergün 7 çocuk kayboluyormuş, bu az bir sayı değil, kaybolan bu çocuklarla ilgili hergün bir haber yapılıyor, hadi eskiden tv yaygın değildi ülkemizde, özel kanallar, internet yoktu, o zamanlar kayıp vakalarını bu kadar çabuk duyamıyorduk lakin artık hiçbirşey yapmasak haberleri seyretsek haberdar oluyoruz.

Anneler çocuklarını tek başına sokağa salmasınlar, etrafta minicik bedenlerden faydalanmak isteyenler kol geziyor

Bende anlamıyorum küçücük çocukları evde nasıl tek başına bırakıyorlar,biz de 2 kardeşiz annem hiçbir zaman bizi evde yalnız bırakmadı nereye gitse peşinde götürürdü yada sokakta-parkta oyun oynamak isteseydik peşimizden gelirdi yalnız bırakmazdı başımızda otururdu,inşallah bulunur küçük kız,kız okula gidiyor muydu bilmiyorum ama gidiyorsa gittigi okul tatil olabilir pazartesi ve salı günü yani bugün sınavlar var o yüzden gitmemiş olabilir.

Evet! Bende ilerde öyle yapmak istiyorum. Cocuklarim sokakta oynadiginda yaninda olmak isterim.
Dedigin gibi, etrafta bir sürü sapik var! Yada birak sapikligi, çoçuk akli iste, birden birsey ilgisini çekip kaybolabilir.

Ayrica bu kaybolma/kaçirilma vakalar sadece Türkiyede artmada, avrupadada var. Hatta bundan 10/15 yil çok kötü bir sekilde kaç kiz kaçirilip öldürülmüstu, hata çok büyük bir mahkeme davasi olmustu (hep ayni kisi o kizlari kaçirip öldürmüstü). O davadan dolayi ben daha çok temkinli davranmaya baslamistim.

Ki yani öyle davalar, haberlerin gelmesine gerek yokki. Bir anne çoçugunu nasil yalniz birakir? Annem bizi mesela asla yalniz birakmazdi. Bu çoçuklara birsey olur diye, en basit tüp ile oynayip açik birakirlar diye,.. Bilemiyorum, bence cahil ile sorumsuz arasinda bir fark var. Bu kadinda sirf sorumsuzluk var bence.

Ben simdi o kadina ne kadar kizsamda yinede basina geldiklerini hak ettigini düsünmem. Ben böyle olayi en büyük dusmanim basina gelmesini istemem

Evet böyle seyleri okudugumda resmen kalbim sikisiyor, çok üzülüyorum. Paranoyak olmamak sarti ile bende çoçugumu daima korurdum. Dedigin gibi, yalniz birakmazdim. Gerçekten baze annelerin davranislari aklim almiyor. Simdi kadin bin pismandir fakat geç kaldi bunun için. Eger o kiz bulunsa bile artik ömür boyu nasil bir psikoloji ile yasar diye düsünüyorum. Böyle bir olayi asla atlatamaz.

Avrupa'da da seri katil haberleri çok, doğru diyorsun(
Yalnız bırakmamak konusunda katılıyorum, insan evdeyken bile çocuğum kaşla göz arasında birşey yapar, başına birşey gelir diye tedirgin oluyor, ben çok uzun süre hep tüpü, doğalgazı vanasından kapardım, mutfakta kızartma yaparken kızımı mutfağa sokmazdım, çocuktur bir anda yaklaşır tavaya elini uzatır kızgın yağ üzerine dökülür diye zira küçük çocukları olan anneler bilir 1-7 yaş grubu çocuklar çok hareketli ve meraklı oluyorlar, bir yere tırmanmaları bile saniyeler sürüyor, yürümeye başladıkları andan itibaren herşeyi merak edip kurcalama dönemine giriyorlar, bu yüzden ekstra dikkat ve özen göstermek lazım.

Yaz gelmeye başladı ya bakalım kaç tane daha ufacık çocuk sokakta oynarken kayboldu haberini okuyacagız..
Kayboldu yerine kaybettik dese ya şu aileler..

Dedigin yas grubu gerçekten çok aktif, dikkat etmesen saniyler içinde dedigin gibi tirmanirlar yada baska bir yere kosmus olurlar,..
Ben bazen yigenim ile yalniz kaldigimda bile çok tedirgin olurum aman düsmesin, aman yola kaçar diye siki elini tutarim,..

Yani birak evde yalniz birakmalilari. Ayrica senin kizina karsi tutumun beni kendi anneme hatirlatiyor Bu yasima gelmisim, annem halen der, kizim ocaga fazla yaklasiyorsun, yakarsin kendini,...
Yani demek istedigim, eminim çok iyi bir annesindir :)

:))) kaç yaşındasın bilmiyorum ama benim kız 19 yaşına girmek üzere, hala elim üstünde
Pazara giderken evde yalnız bıraktığımda bile yüz kere tembihliyorum koca kızı, kapıyı açma, kapıya komşu dahi gelse eve alma diye.
Günümüz şartları biz anneleri biraz evhamlı ve tedirgin yaptı maalesef

Belki abartı gibi geliyor başkalarına ama inan ki sizler kocamanda olsanız anneler yavruları için her zaman endişe edecek birşey bulur, tuhaf bir koruma duygusu gelişiyor anne olununca ve saniyeler içinde bir sürü komplo teorisi üretecek kadar hızlı düşünebiliyor anneler, yanan bir ocakla ilgili bir sürü kaza senaryosu yazabiliyoruz kafamızda ve anında ocağı kapatıp kilitliyoruz ki kafadaki senaryolardan biri gerçekleşmesin

Kibrit çöpü kadar ışık saçmayan insanların , Kendilerini olimpiyat meşalesi gibi görmelerine hayranım!😌😌

Gerçekten ayni benim annem gibi konustun Ben 28 yasindayim ve 1,2 gun benden ses çikmayinca bile annem endiseleniyor. Kizim neredesin, insan korkuyor diye. Bende tabi her zaman ayni cevap "ne korkmasi anne, cep telefonumun bataryasi bitmisti". Sanirim dedigin gibi, anneler binbir tür komplo üretiyorlar kafasinda. Acaba bendemi ilerde sen ve annem gibi olacam diye merak ediyorum

Kesinlikle bizim gibi olursun, cep telefonunun şarjı bitti açıklaması biz annelerce kabul görmez
Şarj etmediğin telefonu cebinde niye taşıyorsun, hadi telefonun kapandı insan biryerden arar anne ben iyiyim merak etme der

Olamaz! Bunlar ayni benim annemin dedikleri! "Kizim beni hiçmi düsünmedin, annem endise eder diye insan sarj eder cep telefonunu".
Hahaha, yani gerçekten, anneler tarafindan böyle bahaneler hiç kabul edilmiyor. Annemde diyor "bu endiseler sana saçma gelebilir ama ancak anne olduktan sonra anlarsin bunlari". Gerçekten çok merak ediyorum o duyguyu. Bazen arkadaslar ile anneler üzerine konusuruz ve hepimiz ayni dertten müzdaripiz Ki tabi buna"dert" denilirse.

Ben 16,17 yasindayken annem her disasariya gittigimde tembihlerdi beni, kapiyi kilitle, anahtari unutma, tanimadigin insanlar ile konusma onlar bilmeden içecegine birseyler katar, yola dikkat et,.. Ve hep derdim, ilerde benim çoçugum oldugunda her defasinda bu kadar siki temibihlemem ki öyle görünüyorki bende tembihliyecem

Son düzenleme:

25 yaşındayım bende üniversitedeyken 1,2 gün değil 1 saat içinde dönmezsem aramasına vay halime günde en az 3 kere arardı Bugünlerde ki ölüm/tecavüz haberlerinden sonra iyice fena oldu babam da şehir dışında ev bahçeli akşam bahçeye bile tek başıma çıkartmıyor, evde yalnız bırakmıyor komşuya gidecekse bile ya benle gidiyor ya da gitmiyor bir şey olmaz desem de ne fayda tabi

Son düzenleme:

Zaten ne desen fayda etmezki, kafalarinda birsey oldumu asla vaz geçmezler Annem bir yere gittigimde mecburen arkadaslarimin cep telefon numaralarinida istiyordu, birsey olur diye Ya benim annem gerçekten bitane yaa

Zaten ne desen fayda etmezki, kafalarinda birsey oldumu asla vaz geçmezler Annem bir yere gittigimde mecburen arkadaslarimin cep telefon numaralarinida istiyordu, birsey olur diye Ya benim annem gerçekten bitane yaa

Benim ki de Nereye gittiğime, kimle görüştüğüme hiç bir şeyime karışmaz sadece bileyim der şimdi erkek kardeşim üniversite de 22 yaşında ona da aynı şekilde anne yüreği işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…