Kızlar merhaba, uzun zamandır siteyi takipteyim kararsızdım fakat üye olup sorunumu sizlerle paylaşmak, fikirlerinizi almak istedim. 6 yılı aşkın süredir birlikteyim nişanlımla ve geçen sene nişanlandık. Siz sormadan söyleyeyim ben 23, nişanlım 24 yaşında. Seneye evlenmeyi planlıyoruz fakat benim kafam çok karışık. Nişanlım açısından bir sorun yok o bir an önce evlenmek istiyor benimse tereddütlerim var. Ben 4 yıldır başka bir şehirdeydim üniversite okuduğum için oda lise mezunu çalışıyor. şuan aynı şehirdeyiz. Genel olarak bir sevgili olarak ondan memnunum arada öküzlüğünüde yapar ama anlayışlı, sevecen ve sadık. ee sorun ne diyeceksiniz. Hayata, olaylara ve geleceğe olan bakış açılarımızdaki farklılıklar. Kızlar ben çok emek vererek üniversiteye gittim çalıştım çabaladım hırslı bir yapım var. Nişanlımda benim tam tersim bişeyleri istese bile olmayınca vazgeçip napayım diyenlerden. Ben mesleğimi elimi alıp daha iyi yerlere gelmek, kültür seviyesi açısından daha iyi bir çevre içinde olmak istiyorum. Onun şuanki arkadaş çevresi ise bundan çok uzak tabiki o da öyle onun çevresinde kendimi yabancı gibi hissedip sus pus kalıyorum. birlikte bir yere gittiğimizde bile bazı hareklerinden aşırı rahatsız oluyorum. Telefonu çalıyor mesela yüksek sesle konuşuyor dikkatini çekiyor etrafın, dışarda yiyoruz mesela oturusuna dikkat etmiyor vb. ve tabiki kafa yapısı olarakda ayrılıyoruz. Ben ondan kedini geliştirmesini bekliyorum o da kabulleniyor ama bir çaba göstermiyor. kendi arkadaşlarımla onu tanıştırırken çok çekiniyorum.ben onu gerçekten çok seviyorum bu 6 yılda çok şey paylaştık beraber ama evlenince nasıl olacak kafama çok takılıyor. o asgari ücretle çalışıyor bende çalışıp para kazanınca cevremiz, arkadaşlarımız farklı olunca nasıl olacak. Ve bazı konularda sorumsuz ve duyarsız davranıyor. Evlilik hazırlığı yapmamız lazım mesala şuan fakat herşeyi ben düşünüp, ben çabalıyorum. o da arkadaşlarıyla kendi hobilerinin peşinde. söyleyince haklısın diyor biraz uğraşıyor sonra eski tas eski hamam. Kızlar ben bütün bunları ve daha yazamadıklarımı kabullensemde böyle huzurlu bir evlilik yaşayabilirmiyiz? Ayrılmak inanın istemiyorum ortada çok emek, çok yaşanmışlık var. ayrılırsam kendimi toparlayabileceğimi sanmıyorum onada çok zarar vermiş olacağım. Ama bu tavırları, hareketleride hoşuma gitmiyor. Daha önce çok konuştuk fakat bunlar değişmiyor. biliyorum evlenirsekte değişmicek. Bu arada ailesi kendi ailem gibi iyiler bana, benimkilerde onu çok seviyor. Uzun oldu biraz, şimdiden teşekkürler.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
6 yıldan sonra karar vermek..
- Konu Sahibi nazus24
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Ağustos 2012
- 49.916
- 1
- 231.710
- 798
- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.122
- 248
Ben ondan kedini geliştirmesini bekliyorum o da kabulleniyor ama bir çaba göstermiyor. kendi arkadaşlarımla onu tanıştırırken çok çekiniyorum.ben onu gerçekten çok seviyorum bu 6 yılda çok şey paylaştık beraber ama evlenince nasıl olacak kafama çok takılıyor. o asgari ücretle çalışıyor bende çalışıp para kazanınca cevremiz, arkadaşlarımız farklı olunca nasıl olacak.
Şu durum gerçekten çok önemli. Ailelerin anlaşması, para, evlilik hazırlığı vs. herşeyin üstesinden gelinir ama şunun üstesinden gelinmesi bir anda olabilecek bir şey değil ve çok daha sorun yaratabilecek bir şey. Her daim onu savunma veya onu çevrenize kabul ettirme yükünün altına girmek kolay değil, ancak onun bu konuda içinden gelerek çabalaması lazım ve yapmak istemezse de zorla olmasını istemek hiç olmaz. Beni böyle sevdin böyle de kabul et demeye sonuna kadar hakkı var çünkü.
Son düzenleme:
- 20 Mart 2012
- 337
- 68
- 323
- 35
Yapılarınız çok farklı gibi, evlenmeden düzelmesini sağlamalısınız. Yoksa evlenmeyin derim ben.. Eşlerin birbirinden utanmaması lazım göğsünüzü gere gere arkadaşlarınızla tanıştırmanız lazım. Yada bir yerde yemek yerken ondan utanmamanız lazım... Bunlar ufak ama önemli detaylar şuanda bunlara bu kadar takılıyorsanız evlenince daha fazla takarsınız çünkü...
- 15 Temmuz 2014
- 1.199
- 963
- 158
- 16 Şubat 2013
- 8.646
- 3.016
- 178
- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
6 yıl uzun bir süre ve bir şeyin alışkanlığa dönüşmesi için tam da uygun süre aslında. Yani ilişkiye başladığınız yaşların 17-18 olduğunu düşünürsek, resmen birlikte büyümüşsünüz, belki o zaman aşıktınız, çok heyecanlıydınız ve daha benzerdiniz. Zamanla birbirinize bağlandınız, alıştınız ama birey olarak farklılaşmaya başladınız. O baştaki heyecan da yerini sevgiye, alışkanlığa bıraktı muhtemelen, yani birbiriniz için çok alışkın olduğunuz, aileden biri gibi oldunuz. Dolayısıyla şu an ne senle ne sensiz noktasına gelmişsiniz. Ben açıkçası alışkanlığa bağlı bir sevgi dışında, nişanlına bir karşı cins olarak çok yoğun duygular hissettiğini düşünmüyorum çünkü bu saydığın farklılıkları görebilmek, hatta onlardan rahatsız olmak demek mantığının duygularından ağır basmaya başlaması demek bence. Mantık ağır basmaya başlamışsa da aşktan söz edilemez.
Ayrıl ya da devam et demek doğru değildir, sen içinden ne geliyorsa onu yapmalısın ama şunu unutma; insan çok da iyi olmayan ama alıştığı seçenekten zor vazgeçer, değişim her zaman korkutucudur ama bir ömür boyu da sorunlu, memnuniyetsiz bir insan ve eş olmak ister misin? Yoksa cesaret edip, bir adım atıp, belki bir süre üzülüp ama sonra yeniden aşık olup, bambaşka bir hayat mı yaşamak istersin? Hiçbir seçeneğin mutluluk garantisi yok ama bunları iyice bir düşün derim:)
Ayrıl ya da devam et demek doğru değildir, sen içinden ne geliyorsa onu yapmalısın ama şunu unutma; insan çok da iyi olmayan ama alıştığı seçenekten zor vazgeçer, değişim her zaman korkutucudur ama bir ömür boyu da sorunlu, memnuniyetsiz bir insan ve eş olmak ister misin? Yoksa cesaret edip, bir adım atıp, belki bir süre üzülüp ama sonra yeniden aşık olup, bambaşka bir hayat mı yaşamak istersin? Hiçbir seçeneğin mutluluk garantisi yok ama bunları iyice bir düşün derim:)
Son düzenleme:
- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.627
- 448
Sana ayak uydurmak için neden çaba sarfetmedi, aslında sorun burda. Çünkü değişmek istemiyor. Çünkü o kendinden memnun. Suçlayamazsın da bunun için. O böyle ve sen onu böyle sevdin. Uzun ilişkilerde önemli olan bir konu var, birlikte evrilmek, değişmek, gelişmek. Ne yazık ki sizin olgunlaşmanız, büyümeniz birbirinizden bağımsız gerçekleşmiş. Hayatın çok farklı noktalarında olduğunuzu düşündüm yazdıklarından dolayı.
- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.585
- 798
Universite okumussuniz, cevreniz degismis artik kendinize uygun görmüyorsunuz.
Evlilik sürecinde size uygun olmayan hal ve hareketlerini surekli elestirecekseniz, gözünüze batacaksa simdidrn ayrilin. Nisanlinizada yazik. Devamli rlestirilmek kötü olsa gerek.
Bagirarak tlf.konusmasindan utanmayin. Herkesin bir huyu var, degisemezsiniz. Uyardiysaniz, yapamiyorsa aliskanlik olmus.
Cevrede ne utanilasi seyler var bunkardan utanmayin.
Gercekten seviyirsaniz sahiplenirsiniz herseyini. Gozunuze batmaya basladigi an kirilma noktalari olusmus demektir.
Evlilik sürecinde size uygun olmayan hal ve hareketlerini surekli elestirecekseniz, gözünüze batacaksa simdidrn ayrilin. Nisanlinizada yazik. Devamli rlestirilmek kötü olsa gerek.
Bagirarak tlf.konusmasindan utanmayin. Herkesin bir huyu var, degisemezsiniz. Uyardiysaniz, yapamiyorsa aliskanlik olmus.
Cevrede ne utanilasi seyler var bunkardan utanmayin.
Gercekten seviyirsaniz sahiplenirsiniz herseyini. Gozunuze batmaya basladigi an kirilma noktalari olusmus demektir.
- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
- 598
- 10 Ekim 2014
- 31.832
- 142.536
- 798