İlköğretim Yorum ve Soruları 6.sınıf öğrenciler

serzan

saracan
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
347
2
6.sınıfa başlayan öğrenci velileri ödevleri,sorunları,kısaca çözümlenmemiş problemlerimizi gelin beraber çözümleyelim.haydi paylaşıma:içelim:

merhaba oğlum 6. sınıfta ilkyarıyı bitirmek üzereyiz ama bizde bittik bıktık bu performans ödevlerinden benim birde 1 buçuk yaşında bir oğlum daha var biryandan onun bakımı bir yandan büyük olanın derslseri dersanesi ödevleri çıldırmak üzereyim acaba herkes benim gibimi merak ediyorum allah hepimize kolaylık versin

merhaba oğlum 6. sınıfta ilkyarıyı bitirmek üzereyiz ama bizde bittik bıktık bu performans ödevlerinden benim birde 1 buçuk yaşında bir oğlum daha var biryandan onun bakımı bir yandan büyük olanın derslseri dersanesi ödevleri çıldırmak üzereyim acaba herkes benim gibimi merak ediyorum allah hepimize kolaylık versin
aynı durumu bende yaşıyorum.fakat bende tek çocuk var.gerçi tek çoçuk daha zor.birde ergenlik dönemi eklenenince resmen çıldırıyorsun:bbo: inan et tek değilsinallah sağlık versin çoğu bitti azı kaldı en azından ben böyle düşünüyorum

benimde kızım 6.sınıfta birde 6,5 aylık bebeğim var.gerçekten çok zor oldu ilk dönem.kızımın notları düştü ilgilenemiyorum.ergenlik sıkıntısı da eklenince evde devamlı bir gerginlik var.kızıyorum sonrada üzülüyorum.bakalım bu sene nasıl bitecek.

evdeki gerginlik malesef hiç bitmiyor aynen kızdıktan sonra ki pişmanlık ta hiç bitmiyor.bu ergenlik dönemini atlatırsak belki daha kolay olur.derslerde ağır.bakalım.allah yardımcımız olsun.

CANIM AYNI DURUMU BİZDE YAŞADIK BENİMDE 6. SINIFA GİDEN KIZIM VAR CANI ÇIKTI YAVRUMUN BİDE 1. SINIFA GİDEN VAR HANGİSİYLE UĞRAŞICAMI BİLMİYORUM.ALLAHTAN BÜYÜK KIZIMIN PERFORMANS ÖDEVLERİ BİTTİ.KURTULDUK YANİ....a.s

Slm kızlar. Benimde altıncı sınıf kızım var,bir de 10 aylık oğlum var.Gerçekten çok zorlanıyorum.Babamızın da hiç yardımı olmuyor.Neyse inşallah hepimizin çocukları çok çok ... başarılı olur.:Saruboceq:

slm kızlar çok şükür ilk dönem bitti.karnemiz iyi.sizin karneler nasıl?malesef şimdi de tatil ödevleri başladı.teknoloji dersinde 2.dönem için ödev verildi.bir şey tasarlanıp yapılacak.ne yapabiliriz fikirlerinizi bekliyorum.

slm benimde 6.sınıf ta birde 7.sınıfta okuyan oğullarım var.İlk dönem de ikisinde de teşekkür var .allah herkesin çocuğuna başarılar annelerine de kolaylıklar versin.ben diyorum ki çocuklarımıza tabi ki yardımcı olucaz ama hep benim dediğim olsun dersek herşeyi biz üstlenirsek çocuğumuzun başarısını kötü etkilemiş oluruz.çocuk kendi sorumluluğunu bilecek ders çalışmanın kendine kazandıracağı şeyleri öğrenecek ki başarılı olsun.ben herzaman çocuklarımla ilgili bi anne oldum ama bir yere kadar.hiç bir zaman için çocuğumun ödevini alıp ben yapmadım .bugüne kadar da hiç zararını görmedim. bütün annelere selamlar

slm toplantı zamanında teknoloji ve tasarım dersinde son yapım aşamasında çocukların hayellerindeki şey gerçeğe dönüştürülemese ekstra birşey yapılabilir bunu marangoz elektrikçi demirci vs gibi meslek gruplarından destek alınabilir diye konuşmuştu. burada sizlere sorma amacım sadece fikir alıp kızımla fikri üzerine tartışıp bu da olabilir demek ,çocuğun ödevini yapmak diil.galiba yanlış anlaşılmış:1rolleyes:

selamalr herkese.. benimde 6 ya giden bir kızım var.. bu yıl bocaladı ..şimdidye kadar karnesinde hiç 4 görmemiştik:KK43:ama bu yıl onuda gördük hem ergenlik hem okul değişkliği hemde derslerin ağırlığı.. ayrıca dersaneyede gidiyor.. teşk . aldı. ama sadece o yetmyor ki artık.. artık okumak ço zor.. çcoukalar resmen bir maratondalar:KK43:(sbs sınavıda var bu dönem.. Allah ayrdımcıalrı oldun.. biz elimziden geleni yapıyoruz.. yardımda ediyoruz.. ilgileniyorz.. ama genede 4 getirdi.. kendien de şok oldu bizde. inş bu dönem daha iyi ourlar.. Rabbim hepsinin yüüznü güldürsün amin..

selamlar.inş herşey gönlünce olur.dersaneye gittiğini yazmışsın daha fazla tekrar daha fazla yardımla umarım notları istediğiniz gibi olur.

a.s.selam arkadaşlar.biz de aynı durumdayız.dersane danışmanımız beni aradı bugün.sbs ye kadar müzik bile dinlemek yok dedi.bu sene okullar 24 eylülde açılacak yazın istediklerini yapsınlar.yeter ki şu sbs yi bir atlatalım dedi.ne yapacağımızı şaşırdık.elbette çok önemli şu sbs ama,çocuklarımızı bu kadar sıkmakla iyi mi yapıyoruz acaba?offf ya ne yapacağız.Allah hepimizin özellikle yavrularımızın yardımcısı olsun.:1no2::uhm:

evet bende üzülüyorum ama ne yapalım yapcak bişide yok malese:KK43:çocukalr yarış atına döndüler resmen.. ama mecburuz:KK43:

İlköğretim Okulunda halen görev yapmakta olan bir öğretmen olarak sizi çok iyi anlıyorum.Benim kızımda 1. sınıfta okuyor.Ben bir öğretmen olarak çocuklarınızın anlamadığı konularda dersaneden önce birebir yardım alması gerektiğini söyleyebilirim.Yeni sistemde maalesef durum bu.Bir öğretmenden veya bir etüt merkezinden etüt almaları onlar için daha verimli oluyor.Benim böyle birebir ders alan çok öğrencim yeni sistemde başarıyı yakalayabildi.Ama dersaneye gidenler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Birebir derslerde öğretmen çocuğun ödevlerinede yardımcı oluyor.Böylece çocuk hem anlayarak ödev yapmış oluyor.Hemde okul sınavlarında başarılı olıuyor.Bütün kuzucuklara başarılar...

Dersanenın etÜtÜnede katılyıor benım kıızım.. Bılmıyorum bakalım sbs de ne yapcaık. ınŞ ıyı olur::KK43:teŞkler ..

X