• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 günlük bebeğim sarılık 8 çıktı şekerli su ver diyolar

Fatosss_mustafa

hoşgeldin Melisa'm 🍼 2022
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2020
1.806
752
73
dün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına

Çok yüksek değil 8 bildiğim kadarıyla. Bol bol emzirmeye çalışın. Şekerli su falan da vermeyin bağırsakları nasıl sindirsin şekeri.

Ben o şekerli su ve diyenleri o şekerli suda bi boğarım dünya kaç bucak görürler . Arkadaşım yapman gereken çok kolay gece gündüz saat başı emzir durmadan Böyle yap bebek gece uyanmasa bile sen kaldır emzir . Sütün yeterli mi tabi bir de o sorun var. Eğer yetersizse emzir ve mama ver .

6 aydan kucuk bebege su dahil anne sutu ve formul mama disinda hiçbir sey verilmez.

6 aylik bebege sekerli su verilmez
6 aylik bebege tuzlu su verilemez
6 aylik bebege sekerli tuzlu su verilmez.

Bol bol emzirin. Emmiyorsa saatlerine dikkat ederek formul mama verin
6 ay olsa daha iyi, 6 günlük bebeye şekerli su verecekler 😱

hemde nasıl ya bide ben vermek istemiyorum diye resmen kötü anne ilan edicekler az kaldı
Kimseye kulak verme lütfen. O senin bebeğin onu en iyi sen anlarsın,en iyi sen beslersin.. bana da mama veriyorum diye çok yuklendiler.
Eee bebek sütümü tutmuyor napim mama vermeyip yoğun bakımlık mı edim..
Bir kaç gün aç bırak mecbur memeyi tutcak dediler. Asla dinlemedim,bir yandan süt sağıp bir yandan mama veriyodum. İyi ki de vermişim.. bırak en kötü anne ilan etsinler,kendileri cahil haberleri yok

dün acile gittik pazartesi doğdu bebeğim şükürler olsun ... 2 gün sonra sarardı ve dün acile ölçtürdüğümüz de 8 çıktı sarılığı. şekerli su bir diyen de var geçene kadar şekerli tuzlu suyu bir diyen de böyle bişey deneyen varmı Allah aşkına

Bazı doktorlar süre ve sarılık durumu hakkında yorumlama yapıp yüksek bulabilir. Acile değil normal çocuk doktoruna ve doğum yaptığınız hastahanedeki emzirme konusunda yardımcı olan hemşireye gidin. Şırınga ile mama takviyesi yapabilirsiniz cisli bez miktarini takip edin gerekirse sutu sagip siringa ile verin mama zehir değil ama asla asla asla şekerli su vermeyin.

Sakın öyle bişey yapmayın yüksek değil benim kızın 21di eğer sütünüz az geliyorsa destekleyin derdim ama sıklıkla emzirin düşer o sarılık. Geçmiş olsun

Sarılık hemen hemen her bebekte oluyor . 8 değeri çok yüksek değil . Panik yapmayın bol bol emzirin ya da mama verin . Bekledikçe daha kolay atar üzerinden .

Yeni doğum yapan annelerin en büyük sorunu bu sanırım. Herkes bilir kişi kesilip fikir beyan ediyor. Lütfen doktorunuz dışında kimseyi dinlemeyin. Amaçları size ve bebeğinize yardımcı olmak olsa da, zarar bile verebilirler.

Saçmalamasınlar yahu deli mi ne millet. Emiyor mu mama mı içiyor? Sütünüz yeterli gelmiyorsa mama takviyesi yapabilirsiniz. Ama 8 yüksek değil ki. Sarılığı atmanın tek yolu bol bol beslemek ki idrarla atsın

Lütfen sadece düzenli ve yeterli besleyin. Gerekirse zaten hastane de müdahale ediyor. O küccük minnoş o seker direkt verilmez bence.

Ben bebegime cok sica aylarda dogmustu 1 haftadan sonra bir cay kasigi bazen normal yani kaynatilmis sogutulmus su veriyordum.Annem agzinda kuruma yapisma olmasin demisti.Birseycik de olmadi ama seker falan katmadik.

Ayrica doktorlar onay vermiyor ama evet ben de buyuklerimizden verdiklerini duymustum sekerli suyu. Biz doktora uyalim bence cunku belki de eskiler bunu yaparak bazi bilmeden sorunlara sebep oluyordu bebeklerde.

Sakın o etrafınızdaki cahilleri dinlemeyin. 3 günde bir bebeğinizin sarılığını ölçtürmek için hastaneye kontrole gidin bu 1 ikincisi evet emzirmek çok çok önemli sık sık emzirmeye çalışın ki sık idrarını yapsın idrar ile sarılığını atsın emmiyorsa diğer arkadaşların da dediği gibi formül mama verin. Fakat sarılık sadece beslenmediğinden yükselmez bilginiz olsun bazen emzirseniz de sık sık besleseniz de sarılık gitmeyebilir hatta daha da çoğalabilir altında başka sebepler olabilir. Ben ilk bebeğimde 3. gün sarılıktan doktora götürdüğümde değeri 13'tü 15 olduğunda zaten mavi ışık altında yatırmak için yatış veriyorlar fakat emzirince geçer dediler ve tecrübesizliğimden dolayı da tekrar nasılsa emziriyorum geçecek diye doktora tekrar götürmedim bebeğimi halâ çok kızarım kendime bu konu için. Sonrasında bebeğim 30 günlük oldu fakat sarılığı geçmedi hatta çoğaldı doktora gittik ve değeri 18 olmuştu acil yatış verdiler 15 gün hastanede yattık sarılık sebebi de vücutta doğuştan enzim eksikliği ve idrar da enfeksiyon varmış. 10 gün boyunca mavi ışık altında kaldı çocuğum ve antibiyotik verdiler 1 hafta sonrasında iyileşti çok şükür. Üstelik çokta güzel emiyordu ama bazen sarılık emzirmekle geçmiyormuş işte böyle öğrenmiş oldum maalesef aklınızda olsun takip edin ve mutlaka 3 günde bir ölçtürün kontrole götürünü. Allah şifa versin.

Benim kızım doğduktan bir kaç gün sonra sarılık olmuştu çok oldu tâbi büyüdü artık ama yazayım dedim. Doktor bol bol sıvı yani bol bol anne sütü demişti.Sık sık emzirin dışında bir tavsiyesi olmamıştı
Şekerli su diyen çevre sanırım.Çocuk büyütürken kulakları tıkayın.Bilim ne diyorsa doğru olan odur

Bizim de deger 15 ti. Mavi ışık tedavisi aldi bi gece. Sütünüz varsa bol bol emzirin. Hatta manuel de olsa sagma makinesi ile sütü sağın o sekil de verin. Mama dan korkmayın sarılıgi gecene kadar şırınga ile takviyede bulunun. Bol bol dus aldırın.

Benim bebeğimin de 12 de kaldı haftalarca. Ve saat başı emen,süt fazlasıyla yeten,kilo alımı çok fazla olan bir bebekti fakat 2 ay sonra sarılığı anca geçti. Yükselme olmadığı için de hep bekledik yatış yapmadılar. Anne sütü sarılığı diye bir şey de varmış beslenme ile alakalı olmayan. Biz onu yaşadık aklınızda bulunsun. Ayrıca 8 çok yüksek bir değer değil.

Son düzenleme:
Back
X