• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık olduk ne tam oturabiliyoruz ne de yaymak istiyoruz..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

emirkaan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2008
18
0
86
İstanbul
Dün 6 aylık olduk .oğlum oturmaya çok istekli amaoturduğu zaman öne doğru eğiliyor ve oyuncakları yemeye çalışırken bir zahmetteki sormayın.iki büklüm görünce yatırayım diyorum kıyamet kopuyor.lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.siz nasıl oyaladınız bu geçiş döneminde.

yastıklarla destekle biraz.bilmiyorum belki yapıyosundur ama ben öne doğru eğilmesin diye kucağına da küçük bi yastık koyuyodum o zaman oyuncaklarıyla daha rahat oynuyodu eğilip bükülmeden.benim oğlum seviyo oturmayı.şimdi desteksiz de oturuyo biraz biraz..

sırt üstü yerine yan yatırmaya teşvik etmeni öneririm. benim oğlum da henüz oturamıyor. ama kendini belinden kaldırabiliyor, destek olunca oturuyor. kendi haline bırakınce yanlara düşüyor. ancak bu aralar emekleme üzerine çalışmalar yapıyor. tam emekleme pozisyonunda durup ileri geri sallanıyor, kolunun birini öne doğru atınca poposunu indirip sürünüyor.baya da yol katedebiliyor. denemeler yapıyor, çapraz hareket denemeleri yapıyor. oturmak yerine ilerlemeyi tercih ediyor :)
yan yatırmanın dönmeyi ve emeklemeyi teşvik ettiğini okumuştum bi yerde. biz de öyle oldu.

benimki de kucaktan inmiyor , uzun sürelide oturtmak istemediğimden ana kucağ aldım biraz onla oyalanıyor saatlerce diyemiyecem tabiki dakikalarca :) , ben kas yaptm valla

valla ben hiç oturtmaya çalışmadım,kucağımda ayağa kalkıp etrafına bakıyordu filan.6 aylık emekleyen cocuk 7.ayda anca oturmaya heves etti,7,5 ayı geçince desteksiz oturmaya başladı.herşey vakti saati gelince oluuyor rahat bırakın,emeklemeye çalışıyorsa çalışmalara devam etsin,önüne bişeyler koyarak filan motive etmek lazım herhalde.

canım daha yalnız bırakmak için erken düşer benim kızımda öne yana hertarafa dogru yıgılıyor 7 ayı dolunca başlıyorlar kendilerini tutmaya

küçük çamaşır sepetine oturtup yastıklarla desdek yapabilirsiniz,
aman fazla oturtmayın
her bebeğin ayrı gelişim çizgisi var

Back