• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6 aylık kızım yürüyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
maşallah beişine diyelimde nazar değmesin niye öyle diyoki kayınvaliden hayret bişey yaa insan torununa öyle dermi hiç neyse sen onun sözüne bakıpda üzme kendini kendi küçükken nasıldı acaba :)) doğum günün kutlu olsun bu arada benimde yarın :)) mutlu yıllar

yok canım ben kafayı takmıyorum ona ama benim kinimi kazanıyo boş yere gerçi gerektiğinde de veriyorum cevabını. gerek ben gerekse eşim sağolsun. ya bitek o olsa annem bugün aramış diyo doktora sor bu çocuk şimdiden sürünerek ilerliyo normalmi diye. dedim diyimde doktorda beni kapıdışarı etsin :) bebeğimle bugün doktor muaynesine gittik demir ilacıyla d vitamininide tekrar sormak istedim. tombalak olduğu için sen demir vitaminini ver sütünden yeterli alamaz dedi. d vitamininide ihmal etme dedi. 5 aylık iki dişi çıktı dedim nette flor kullanılması gerek yoksa çürür yazıyo oda bana asıl kullanırsan çürür dedi. egzama zannettiğimiz şeylere aile hekimi locoid diye bi krem vermişti onuda götürdüm doktor bu krem çok ağır sakın çocuğuna ilaç kullanma bu önemli bişey değil her bebekte zaman zaman olabilecek kadar var dedi. içim çok rahatladı. eve gelirkende netten araştırdığım kadarıyla eczaneden nemlendiricili temizleme sütü aldım. papatya ve yulaf özlü 2 kez temizledim yüzünü boynunu yüzü düzeldi yarında uyanınca böyle olursa demekki kuruluktanmış. sağolsun daha okadar çok şey sordumki adamcağız hiç sıkılmadan cevap verdi.

çok mutluyumm çok.

allah herkesin yavrusunu korusun inşallah

Selam kızlar,
Benim kızım 6 aylık ama malesef tam Garfield.Sadece yan dönüyor yandan yüz üstüne bile itmeden dönmüyor:(Sizce sadece temellikten ve tombiklikten mi:)Boyu 68cm kilosu 8 civarında:)
Buarada aranızda bebeğinde pigment eksiliği olan var mı soracaklarım var onlara:)?

angelic umarım hatırlarsın benı öncekı forumlardan bebeğin hayırlı olsun sağlıkla kalın:10:

aayyyy hatırladım canım hatırlamammı çookk mutlu oldum yaa eski günlerimiz aklıma geldi bak olcakmı olcakmı derken bak bebişlerimiz büyüdü bile dimi aramızda çok fazla yok sanırım benimki 14 eylül doğumlu umarım iyidir bebişin çook öpüyorum onu canım.. bebek olduktan sonra pek giremedin forma kim napıyor bakamadım aklıma bişey takıldımı bir bakıyorum sadece okadar :))

Selam kızlar,
Benim kızım 6 aylık ama malesef tam Garfield.Sadece yan dönüyor yandan yüz üstüne bile itmeden dönmüyor:(Sizce sadece temellikten ve tombiklikten mi:)Boyu 68cm kilosu 8 civarında:)
Buarada aranızda bebeğinde pigment eksiliği olan var mı soracaklarım var onlara:)?

tembellikle ya da tombişlikle alakası yok, benim kızım da dönmüyor, 7. ayını dolduracak, sadece yüzüstüyken sıkılınca yüzüstüne dönüyor o da birkaç defa oldu, çok da zayıf, sadece istemiyordur merak etme...

bir bebeğin bedeninin -yürüyebilmek için- gelişimini 8 ayda tamamladığını bilmiyor musunuz! gelişmemiş kemik ve kaslara, o kadar vücut ağırlığı binerse,
nelere yol açabilir bir düşünün!!! çocuklarınıza eziyet ettiğinizi düşünüyorum. yazık vallahi...

bir bebeğin bedeninin -yürüyebilmek için- gelişimini 8 ayda tamamladığını bilmiyor musunuz! gelişmemiş kemik ve kaslara, o kadar vücut ağırlığı binerse,
nelere yol açabilir bir düşünün!!! çocuklarınıza eziyet ettiğinizi düşünüyorum. yazık vallahi...

canım aynısı senin başında olmadan anlayamazsın. ayağı yere basmadan durmayan ağlayan bir çocık kucak bile istemez. yere basınca gülücükler saçıyo. öle o yorulup acıkıncaya kadar dimdik tutuyodum. kimse bu bel ağrısına keyfi için katlanmaz. tabi her bebekte olan bi durum değil görenlerde şaşırıyodu. şimdi şükür sürünerek ilerliyoda oyun falan yapabiliyorum.

bu arada sağlıklı bir çocuk için bu kemiği eğilir falan ben hiç inanmıyorum. gerçi yinede dikkat ediyoruz son pişmanlık fayda etmez diye. ama bize yıllarca çocuk 6 ay dolmadan oturtulmaz diye öğretildi fakat normal doğum esnasında bebeği bel ve boynuna olan baskı kat ve kat fazla olduğunu söylüyo doktorlar. tabi oturtmuyoruz yiinede bi korku salınmış içimize.

sen kafanı yorma hem herkes kendi çocuğuna nasıl davranacağını bilir

Back