• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6 aylık kızım yürüyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

zekko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
183
8
46
Kayseri
selam anneler, çok hareketli bıcır bıcır bir kızım var, birkaç gündür adım atmayı öğrendi, bayadır ayakları üstünde durabiliyordu hatta ayakta durmak için ne oturuyor ne yatıyor hep ayakta, bugün yürümeyi iyice hızlandırdı,odanın başından sonuna bir çırpıda gidiyor, daha 6. ayını yeni doldurdu, aranızda böyle bebeği olan var mı ya ben çok şaşırıyorum?

benim kardeşim 9. aya girdiği zaman yürürmeye başladı
şimdi bir genç kız ve hala gezmeyi tozmayı çok sever bazen takılırız çabuk yürüdü hala gezmeyi seviyor diye :9:
şaka bi yana oluyor yani canım
maşallah diyimde kızına nazar değmesin:nazar:

maşallah canım :nazar: 6 aylık yürüyen bebek ilk defa duydum baya hareketli senın bıcırık :emir_bebek:

selam anneler, çok hareketli bıcır bıcır bir kızım var, birkaç gündür adım atmayı öğrendi, bayadır ayakları üstünde durabiliyordu hatta ayakta durmak için ne oturuyor ne yatıyor hep ayakta, bugün yürümeyi iyice hızlandırdı,odanın başından sonuna bir çırpıda gidiyor, daha 6. ayını yeni doldurdu, aranızda böyle bebeği olan var mı ya ben çok şaşırıyorum?

oy maşallah Allah nazarlardan korusun.bende çok şaşırdım valla :16:

Nasıl yani?Destekli mi yürüyor peki?

tabi canım destekli onu demeyi unutmuşum :D ama yani kolundan tutuyorum öyle gidiyor :D ne bileyim bana birden yürümeye başlaması garip geldi daha oturmadan emeklemeden ondan sordum...
bizimki de çok gezenti olacak daha anne karnındayken belliydi bi aşağı bi yukarı :DD okulda hoca arkadaşlarım karşıma geçip karnımı izlerdi :D

canım 6 aylık bebekler adımlarını bilinçsiz atarlar. kollarından tuttuğunda attığı adımlar yürümek için değildir. benim kızımda 5 ay civarı aynı şekilde yere koyunca adım atardı. ya da kucağımdayken üzerime tırmanırdı. doktora sormuştum. bunları söylemişti.

maaşallah :nazar: bence adımlarını bilinçli atıyodur.bilinçsiz atsa bir kaç adım atardı sadece.Benim bir arkadaşımın bebeği 3.ayındayken hem diş çıkardı hemde emeklemeye başladı.Bazı bebişler hareketli oluyor işte :emir_bebek:

ben de kendi yürüyo zannettim şaşırdım. benim oğlum da 5 aylıktan beri ellerinden tutunca yürüyo pıtı pıtı. şimdi 6buçuk sürüne sürüne evi dolaşıyo.:nazar:

canım 6 aylık bebekler adımlarını bilinçsiz atarlar. kollarından tuttuğunda attığı adımlar yürümek için değildir. benim kızımda 5 ay civarı aynı şekilde yere koyunca adım atardı. ya da kucağımdayken üzerime tırmanırdı. doktora sormuştum. bunları söylemişti.

ne bileyim yürümesi için karşısında almak istiyeceği birşey olması gerekiyor, mesela laptopa doğru gidiyor, tv ye doğru gidiyor, gideceği birşey yoksa gitmez durur öyle :) ben de ayakta durduğunu sormuştum doktora da hazır olduğu için duruyordur demişti, bu ayki kontrolünde bunu da sorayım, bugün gezmekte bi teyze "benim torun da (benimkinden 2 gün büyük) adım atıyor böyle" dedi ama görmedim nasıl gidiyor az mı çok mu. şimdiki çocuklara folik asidi mi vitamini mi neyi fazla geliyorsa artık hepsi atom karınca gibiler :)

bende desteksiz yürüyo sandım normal 6 aylıkken adım atması

masallah ..bu olay tam ilgiyle alakali..bide dogustan tabi..cocuk meyilli demekki..benimki ufacik dogmasina ragmen kafasini dimdik tutarak doktorlar sasirtmisti..simdi 3 bucuk aylik kalkmaya calisiyor yatmaktan nefret ediyor..daha iki uc haftalikken ebe gelmisti eve yikamak icin yüzüstü koydu benimkisi ellerini ayaklarini dikti popoyu kaldirdi havadaydi yaa..ebe kaldi öyle:))..benim söylediklerimi söylemeye konusmaya calisiyor..cin gibi yaa..

maşallah :nazar::nazar:
bence fazla etrafta söyleme nazar değer annesi :34:

ne bileyim yürümesi için karşısında almak istiyeceği birşey olması gerekiyor, mesela laptopa doğru gidiyor, tv ye doğru gidiyor, gideceği birşey yoksa gitmez durur öyle :) ben de ayakta durduğunu sormuştum doktora da hazır olduğu için duruyordur demişti, bu ayki kontrolünde bunu da sorayım, bugün gezmekte bi teyze "benim torun da (benimkinden 2 gün büyük) adım atıyor böyle" dedi ama görmedim nasıl gidiyor az mı çok mu. şimdiki çocuklara folik asidi mi vitamini mi neyi fazla geliyorsa artık hepsi atom karınca gibiler :)

canım bilinçli olarak tv ye gidiyorsa ne güzel. maşallah bebişine o zaman. Allah çocuklarımızı korusun.

doktorlar bebeklere yüklüyorlar D vitaminini,demir ilacını bebeklerde de enerji patlaması oluyor.Günümüzde tüm çocuklar bu şekilde hareketli.Bir aile doktorumuz söylemişti bize bebek D vitaminini bolca güneşten alıyor zaten bide üstüne D vitamini içiriliyor.A,D,E,K vitaminleri vücuttan çok zor atılırmış.Demir eksikliğine gelince çocuk doktorları bebek 4.ayını bitirince demir ilacı veriyorlar.Neye dayanarak demir ilacı veriyor anlamıyorum.Tahlil yapmadan demir ilacı yazıyor.Belki bebekte demir eksikliği yok.İşte bu yüzden şimdiki çocuklar hiperaktif yerinde durmuyorlar.Eskiden böylemiymiş?

maşallah kızına cnm. bendeerken yürümüşüm 7 aylıkken kenarlardan tutunarak heryeri geziyormuşum 9 aylık olunca tutunmadan yürümüşüm, konuşmaya başlamışım, çişimi söylemişim v.s. her çocuk bir değil maşallah kızına heryerde söylemede nazar değmesin bıcırığa:)))

bende desteksiz yürüyo sandım normal 6 aylıkken adım atması
kusura bakma vaktini aldım ilk çocuk ya tecrübesizim daha şaşırıyorum böyle şeylere :)

masallah ..bu olay tam ilgiyle alakali..bide dogustan tabi..cocuk meyilli demekki..benimki ufacik dogmasina ragmen kafasini dimdik tutarak doktorlar sasirtmisti..simdi 3 bucuk aylik kalkmaya calisiyor yatmaktan nefret ediyor..daha iki uc haftalikken ebe gelmisti eve yikamak icin yüzüstü koydu benimkisi ellerini ayaklarini dikti popoyu kaldirdi havadaydi yaa..ebe kaldi öyle:))..benim söylediklerimi söylemeye konusmaya calisiyor..cin gibi yaa..

aynen benimki de öyle, galiba zayıf çocuklar daha hareketli oluyor...

maşallah :nazar::nazar:
bence fazla etrafta söyleme nazar değer annesi :34:
teşekkür ederiz, değdi herhalde yaa dün koltuktan düştü...

doktorlar bebeklere yüklüyorlar D vitaminini,demir ilacını bebeklerde de enerji patlaması oluyor.Günümüzde tüm çocuklar bu şekilde hareketli.Bir aile doktorumuz söylemişti bize bebek D vitaminini bolca güneşten alıyor zaten bide üstüne D vitamini içiriliyor.A,D,E,K vitaminleri vücuttan çok zor atılırmış.Demir eksikliğine gelince çocuk doktorları bebek 4.ayını bitirince demir ilacı veriyorlar.Neye dayanarak demir ilacı veriyor anlamıyorum.Tahlil yapmadan demir ilacı yazıyor.Belki bebekte demir eksikliği yok.İşte bu yüzden şimdiki çocuklar hiperaktif yerinde durmuyorlar.Eskiden böylemiymiş?
doğruluk payın olabilir ben de öyle düşünüyorum ama yine de veriyoruz ilaçları hiçbirşeyi eksik kalmasın diye, fazla geleceğini düşünmeden... ben kızımı güneşlendirdiğim günlerde d vit. vermiyorum fazla öyle dengelemeye çalışıyorum...

maşallah kızına cnm. bendeerken yürümüşüm 7 aylıkken kenarlardan tutunarak heryeri geziyormuşum 9 aylık olunca tutunmadan yürümüşüm, konuşmaya başlamışım, çişimi söylemişim v.s. her çocuk bir değil maşallah kızına heryerde söylemede nazar değmesin bıcırığa:)))

evet beni,mki biraz hareketli olucak sanırsam sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)

benim ki de ilk hangi ayda neler yapabileceklerini bildiğim için senin tavrın tuhaf geldi onu belirtim sana bile ayıracak vakti bulurum ben dert etme sen

ben de biliyorum neler yapabildiklerini hiç bir doktor 6 aylıkken adım atar demediği için şaşırdım zaten neyse boşver...

Back