Bebek Beslenmesi 6 aylık kızım yeterli besleniyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

biiirrrr

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
2.841
1.246
398
merhaba hanımlar

30 temmuz doğumlu bir kızım var, 2 haftadır anne sütü haricinde bir şeyler vermeye başladım. Bu zamana kadar anne sütü ile besledim üstelik bebeğim son 4 aydır beni emmiyor sağıp veriyorum sadece geceleri emiyor 2 haftadır verdiğim şeyler yoğurtla başladım şuan verdiklerimi söylim size

-sabah pek erken kalkmaz 10-11 gibi kalkarız bu saate kadar uykuda beni emer. 11 de kalktık diyelim kalktığımızda 2 yemek kaşığı kadar yoğurt veriyorum ama hepsini yemez üstünede süt sağıyorum 90 cc ama 50 cc içer
-yaklaşık 2-2.5 saat sonra süt sağarım 90 cc zor zahmet içiririm
-3,5-4 gibiküçük bir küp balkabağı ve patates haşlarım kendi sütümlen yada yoğurtlan karıştırıp yediririm
-bir dilim elma rendelerim veririm üstüne 40-50 cc sütümden içer
-akşam da milupanın 7 tahıllı mamasını aldım 130 cc su ile hazırlanıyor ama hepsini yemiyor
-sonra uyuyor zaten gene sabaha kadar kaktıkça beni emer bazen 3 saat bazen 1.5 saatte bir kalkar

yeterlimi sizce beslenmesi kilosunu şuan bilmiyorum yarın kontrolümüz var en son 1.5 ay önce 6.650 ydi emmediği için az alıyordu ayda 400-600 arası değişyordu aldığı kilo boyumuz falan maşallah uzun hareketleri de iyi yanlız henüz dönmüyoruz popomuzu sürükleyerek etrafında 360 derece döner

Son düzenleme:
yumurtanın sarısına başlamalısınız,içine az çekilmiş ceviz de eklersiniz miniğe faydalı olur.Çorbasını zenginleştirebilirsiniz.Az mercimek,bulgur konulabilir.Ispanak,pazı,havuç eklenebilir.Kıyma verebilirsiniz azar azar,alışsın.Yemezse çorbalarına katabilirsiniz.Bu şekliyle yetersiz sanki.

teşekkür edrim ebemizde öyle dedi bebe tarhanası verebilirsin dedi bakalım menüyü zenginleştirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…