Kızım suan 6 aylık dördüncü bebeğim hep doğduğundan bu yana içine sinmeyen seyler farkettim 4 aylık olana kadar hep uyudu acıkınca aglamazdı göz teması çok azdı oda uyanık olursa. üç dört defa agzından aguya yakın bir ses cıktı.Birde tsh yüksek doğmuştu ama 20 günlük olunca normale döndü ve bir daha da degişmedi normal seviyede kaldı.
Suanda 6. ayını gecti sürekli etraftaki nesnelerle ilgileniyo sürekli birseyleri tutmaya calısıyo agzına götürüyo. Seslendigimiz zaman dönüp bakar ama saniyelik hemen başka seylerle ilgilenir konusmaya devam ederim anlatırım ama yok asla bakmaz .
Yabancı Biri aaaa deyip kızdıgında aglıyo ama yabancılamasıda bir iki kez oldu bir daha olmadı.
Acıktıgında aglamaya başladı ama doydugunda bir tepki vermiyo. mesela biberonu görünce hemen aglar yada mamayı kim yediriyosa onu görünce aglar acıktıgında.
Destekli desteksiz oturamıyo ama oyuncagı almak için biraz sürünerek gidiyo.
ilk defa yürütece koydugumda gitmişti halada koyunca gidiyo ama asla içinde durmaz aglıyo mama sandalyesinde de oturtamıyorum hemen aglıyo. Anne sütü hic almadı asla tutturamadık göğsümü benimle bir bağı hic olusmadı çünkü bu ayda bebekler annesini iyi tanır ama beni tanımıyo ve umursamıyoodadan cıksam aglamaz yada birine versem bana gelmek için aglamaz.
Aynı oyuncakla sürekli agzında oynuyo normalde sıkılıp atması gerekir.
Nolur yardımcı olun otizm olabilir diye korkuyorum psikiyatriye randevu aldım ama daha cok var içim içimi yiyo üzülüyorum cok..
Kızım suan 6 aylık dördüncü bebeğim hep doğduğundan bu yana içine sinmeyen seyler farkettim 4 aylık olana kadar hep uyudu acıkınca aglamazdı göz teması çok azdı oda uyanık olursa. üç dört defa agzından aguya yakın bir ses cıktı.Birde tsh yüksek doğmuştu ama 20 günlük olunca normale döndü ve bir daha da degişmedi normal seviyede kaldı.
Suanda 6. ayını gecti sürekli etraftaki nesnelerle ilgileniyo sürekli birseyleri tutmaya calısıyo agzına götürüyo. Seslendigimiz zaman dönüp bakar ama saniyelik hemen başka seylerle ilgilenir konusmaya devam ederim anlatırım ama yok asla bakmaz .
Yabancı Biri aaaa deyip kızdıgında aglıyo ama yabancılamasıda bir iki kez oldu bir daha olmadı.
Acıktıgında aglamaya başladı ama doydugunda bir tepki vermiyo. mesela biberonu görünce hemen aglar yada mamayı kim yediriyosa onu görünce aglar acıktıgında.
ilk defa yürütece koydugumda gitmişti halada koyunca gidiyo ama asla içinde durmaz aglıyo mama sandalyesinde de oturtamıyorum hemen aglıyo. Anne sütü hic almadı asla tutturamadık göğsümü benimle bir bağı hic olusmadı çünkü bu ayda bebekler annesini iyi tanır ama beni tanımıyo ve umursamıyoodadan cıksam aglamaz yada birine versem bana gelmek için aglamaz.
Nolur yardımcı olun otizm olabilir diye korkuyorum psikiyatriye randevu aldım ama daha cok var içim içimi yiyo üzülüyorum cok..
Merhaba benim bebeğimde aynı sizin durumunuzda doktor doktor geziyoruz ama bi çözüm bulamıyorum şu an kızınız nasıl acabaKızım suan 6 aylık dördüncü bebeğim hep doğduğundan bu yana içine sinmeyen seyler farkettim 4 aylık olana kadar hep uyudu acıkınca aglamazdı göz teması çok azdı oda uyanık olursa. üç dört defa agzından aguya yakın bir ses cıktı.Birde tsh yüksek doğmuştu ama 20 günlük olunca normale döndü ve bir daha da degişmedi normal seviyede kaldı.
Merhaba bende aynı durum Dayım bebeğim 6 aylık doktor doktor geziyoruzMerhaba benim bebeğimde aynı sizin durumunuzda doktor doktor geziyoruz ama bi çözüm bulamıyorum şu an kızınız nasıl acaba
Şu an için bir tanı kondu mu acabaMerhaba bende aynı durum Dayım bebeğim 6 aylık doktor doktor geziyoruz
Maalesef MR giricek bu ayın 25inde özel testler istediler ücretli birde birsürü test yaptılar sonuçları bekliyoruz sizde durumlar nedirŞu an için bir tanı kondu mu acaba
Ram olarak sorun ne göz temasi kurmayip cok uyumasi mi?Maalesef MR giricek bu ayın 25inde özel testler istediler ücretli birde birsürü test yaptılar sonuçları bekliyoruz sizde durumlar nedir
Baş çevresi küçük doğmuştu şimdi geriden geliyor asıl götürme sebeplerimden biride oydu aslında göz temasına gelince bazen bir bakıyorsun çok güzel kuruyor bazen de kurmuyor uyuması da ilk 4 ay hep uyudu şu 2 aydır da normaldi uyku saatleri bazen dik duruyor bazende bi bakıyorsun gün boyunca iki büklüm kucağımda otururken ayına göre geri geliyor yapması gerekenleri yapmıyorRam olarak sorun ne göz temasi kurmayip cok uyumasi mi?
Yapmasi gereken neyi yapmiyor mesela? Oyuncaklara mi uzanmiyor? Basini mi tutamiyor? Ayina gore geri olup olmadigini doktor belirler siz degil. Internetten bakip bay bay yapmiyor falan mi diyeceksiniz yoksa?Baş çevresi küçük doğmuştu şimdi geriden geliyor asıl götürme sebeplerimden biride oydu aslında göz temasına gelince bazen bir bakıyorsun çok güzel kuruyor bazen de kurmuyor uyuması da ilk 4 ay hep uyudu şu 2 aydır da normaldi uyku saatleri bazen dik duruyor bazende bi bakıyorsun gün boyunca iki büklüm kucağımda otururken ayına göre geri geliyor yapması gerekenleri yapmıyor
Evet oyuncaklara uzanmıyor internetten bakmadım tabiki nörolojiye yönlendirdi doktorum başını da çok tutamıyor göz teması çok kurmuyor nörolojide iki şeyden şüphelendi biri nörolojik sorun diğeri ise metabolik bi rahatsızlık olabilir dedi şuan bütün testler yapılıyor emara giricek haftaya pazartesi ben belirlemedim yaniYapmasi gereken neyi yapmiyor mesela? Oyuncaklara mi uzanmiyor? Basini mi tutamiyor? Ayina gore geri olup olmadigini doktor belirler siz degil. Internetten bakip bay bay yapmiyor falan mi diyeceksiniz yoksa?
Kim ister çocuğu hasta olsun doktorumuz kendi yönlendirdi ben de korktuğun için belki aynı olup testlere giren vardır sonuçlar ne çıkıyor diye merak ettiğim için yazdımEvet oyuncaklara uzanmıyor internetten bakmadım tabiki nörolojiye yönlendirdi doktorum başını da çok tutamıyor göz teması çok kurmuyor nörolojide iki şeyden şüphelendi biri nörolojik sorun diğeri ise metabolik bi rahatsızlık olabilir dedi şuan bütün testler yapılıyor emara giricek haftaya pazartesi ben belirlemedim yani
Kusura bakmayin lutfen yapmasi gerekeni yapmiyor deyip cok ayrinti vermeyince yanlis degerlendirmisim. Allah sifa versin yavrunuza insallah hicbir seyi yoktur.Evet oyuncaklara uzanmıyor internetten bakmadım tabiki nörolojiye yönlendirdi doktorum başını da çok tutamıyor göz teması çok kurmuyor nörolojide iki şeyden şüphelendi biri nörolojik sorun diğeri ise metabolik bi rahatsızlık olabilir dedi şuan bütün testler yapılıyor emara giricek haftaya pazartesi ben belirlemedim yani
Amin çok teşekkür ederimKusura bakmayin lutfen yapmasi gerekeni yapmiyor deyip cok ayrinti vermeyince yanlis degerlendirmisim. Allah sifa versin yavrunuza insallah hicbir seyi yoktur.
Anlattıklarınızı şuan bire bir yaşayan bir anneyim. Tiroide kadar. Bebeğiniz şuan ne alemde?Kızım suan 6 aylık dördüncü bebeğim hep doğduğundan bu yana içine sinmeyen seyler farkettim 4 aylık olana kadar hep uyudu acıkınca aglamazdı göz teması çok azdı oda uyanık olursa. üç dört defa agzından aguya yakın bir ses cıktı.Birde tsh yüksek doğmuştu ama 20 günlük olunca normale döndü ve bir daha da degişmedi normal seviyede kaldı.
6 aylık bebeği psikiyatri tanımlamaz yada gerilik var demezKızım suan 6 aylık dördüncü bebeğim hep doğduğundan bu yana içine sinmeyen seyler farkettim 4 aylık olana kadar hep uyudu acıkınca aglamazdı göz teması çok azdı oda uyanık olursa. üç dört defa agzından aguya yakın bir ses cıktı.Birde tsh yüksek doğmuştu ama 20 günlük olunca normale döndü ve bir daha da degişmedi normal seviyede kaldı.