- 3 Kasım 2020
- 22
- 27
Allah sabır versin, diş çıkarma gibi duruyor. Maalesef bazı bebeklerde çok huzursuzluk yapıyor. Benim bebeğim 7 aylık, 3 aydır diş çıkarmaya çalışıyor. Tetagil, dentinox falan kullanıyorum. Kaşıması için silikon kaşıklarını veriyorum eline ısırıyor. Ara ara parmağımla azı dişlerinin olduğu yerleri diş fırçalar gibi kaşıyorum, tırnaklarıma dikkat ederek tabi. Bazı geceler ise çok ağlıyorsa Parasetamol içeren şuruptan yarım ölçek veriyorum. (Doktorum tavsiye etmişti, kafama göre almadım) Uykusuz kalırsa daha da ağlıyor,kısır döngüye giriyoruz, onu kırmak için mecburen kullandım. Zamanla ağlaması huzursuzluğu azaldı. 4 aylıkken hiç durduramıyordum, memede sakinleşirse ancak öyle uyuyordu, otomatik salıncakta sallanınca da en fazla 1 saate yakın uyutabiliyordum. Alerjik bebeğiz, sürekli diyet yapıyordum. Hep yediklerime dikkat edemedim galiba diye kendimi suçluyordum. Diş çıkarma aklıma gelmemişti. Sonradan anlayınca bunları yaptım, şimdi rahatız. Otizm falan düşünmeyin, sizin gibi zorlanan çok anne var, kendinizi yalnız hissetmeyin, az da olsa kendiniz için vakit ayırın. Ben babasına emanet edip yarım saat markette boş boş dolanıyordum. Bazen de kafede bir Türk kahvesi içip geliyordum. Kısa mesafelerle başlayıp bebişi arabasında gezdiriyordum. Özellikle araçların geçtiği gürültülü yollarda, sakin parkta çok ağlardı benim ki:) Çok uykusuz olsanız da alın bebişinizi yürüyüş yapın, inanın açık havaya çıkmak evde ağlayan bebekle mücadele etmekten daha iyi gelecektir.