6 aylık gebeler buraya 2016

Bbkgzl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
38
21
3
35
Merhaba arkadaşlar.. Kasim 2015 te gebe oldugumu ogrendim su anda 22 haftalik gebeyim benim gbi hamileleri konusmak ve paylasmak icin buraya bekliyorum sorulariniz ve sorunlariniz varsa konusabiliriz..

Selamınaleyküm. Bizde 24 haftalık olduk. Çok yiyorm ama ben kilo alamyrm ve ikinci hamileliğim. Yatana kadar yiyorm diyeblirm. Hatta g2c2nn 2 sinde kalkıp patates kızartıp puding yapıp tek basıma o tencernn yarısnı yediğimi biliyrm ama kilo alamıyrm :( ve sorn kabzlık :( sizde nasıl durmlar kabızlk oluyo mu oluyosa çözümünz ney. Bide bnm ilk doğumumdan makatta çatlak var hala tam iyileşmedi. Doğmfan korkmuyorm ama şmdi doğm yapnca yine aynısı olucak biliyrm bundn korkuyrm. Uzun oldu helal edin hakkınızı nolur. Hepnze hayrlı sağlklı doğumlar inşaAllah

Selamınaleyküm. Bizde 24 haftalık olduk. Çok yiyorm ama ben kilo alamyrm ve ikinci hamileliğim. Yatana kadar yiyorm diyeblirm. Hatta g2c2nn 2 sinde kalkıp patates kızartıp puding yapıp tek basıma o tencernn yarısnı yediğimi biliyrm ama kilo alamıyrm :KK43: ve sorn kabzlık :KK43: sizde nasıl durmlar kabızlk oluyo mu oluyosa çözümünz ney. Bide bnm ilk doğumumdan makatta çatlak var hala tam iyileşmedi. Doğmfan korkmuyorm ama şmdi doğm yapnca yine aynısı olucak biliyrm bundn korkuyrm. Uzun oldu helal edin hakkınızı nolur. Hepnze hayrlı sağlklı doğumlar inşaAllah
bende tam tersi yemeyip kilo alanlardanım ne şanslısın kabızlığı kan ilacı kullanırken yaşadım ilk aylarda ama onu sabahları kuru kayısı yiyerek çözdüm halada bi sabah yemesem mahvoluyorum alışkanlık edindim yiyorum hergün bu arada 28 jaftalık hamileyim ben

Ben de 22 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse oğlum olacak. Şimdiden 7-8 kilo aldım :( iştahım inanılmaz açık. Nasıl engel olucam bilmiyorum. Bu arada geçen hafta ayrıntılı ultrasona gittim. Bebeğim yüzünü dönmediği için yüzünü göremedik ama herşeyin yolunda olduğunu öğrendik çok şükür. Kan ilacı tam olarak kabızlık yapmasa da tuvalet düzenimi bozdu benim de.

merhaba kızlar bende 26 haftalık hamileyim kasım sonu öğrenmiştim
hikayem uzun baya yazmıstım ögrendiğimde , takip eden arkadaslar bilir

bende kabızlık yok, olmaması için cok ugrasıyorum :) bol su içiyorum ve hergün mutlaka sebze yemegi ve kivi tüketiyorum

kan ilacı da alıyorum ama beslenmene dikkat edersen düzenin bozulmaz demişti doktorum
gercektende bozulmadı

26.haftadayız ve toplamda 3.5 kilo aldım
ama ben 165 cm boyda ve 80 kilo ile basladım hamileliğe insallah 90 olmadan bitiririm

26 haftada 3,5 kilo tebrik ediyorum seni. Nasıl başardın arkadaşım bunu? Ben zayıf başladım biraz hamileliğe ama çok hızlı kilo alıyorum sanki :( ne yapacağımı da bilemedeim.

Peki sizde 24 haftada acı oldumu. Yani şöyle. Sanki karnıma cimcik atıyo birisi doktora söyledm böyle oluyo diye belki cimcikliyodur dedi güldü. Bide çocuk aşşagıda dedi bana kasıklardaymış. Ben hissedyrm zaten. Hep kasıklarmda agrı var az bi yürüyeyim agrıyo nefes nefese kalıyorm. Karnmda çok cıkmadı hani ağrlaştm desem. Cok agem oluyo bölenadet agrısı gbi oluyo bazen. Normal mi sizce bu. Bide bu hafta seker yüklemsi dedi doktr yaptrmalym. İlk hamileliğimde yaptrdm ama smdi nedense endişe düştü içime okudugm bazı seyler yüzünden. Yaptrmasn doğmda zararı olur mu acaba

Merhabalar bende geldim aranıza. Merak ettiğim birşey var şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bnde onu merk edyrm açıkcası. Yaptrmm gerk bu hfta ama kimileri zararlı dyo. İlk hamilelğmde yaptrdm bi srun yasamdm ama bnda kafm karstı açıkcası .

Merhaba ben de 24. Haftamdayim, şeker yüklemesini haftaya yaptircam. Bende sizin gibi okuduğum şeylerden endişe duyuyorum. Ama bizim ailede şeker hastalığı genetik olduğu için kesinlikle yapmalıyız dedi doktorum. Normalde 50 gram yapılıyor, bana 75 gram yapacak :KK43:insallah bebeklerimizi hayırlısıyla kucagimiza alırız.

cheetoosHaftamdayim6139913 .!.:
Ben de 22 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse oğlum olacak. Şimdiden 7-8 kilo aldım :KK43: iştahım inanılmaz açık. Nasıl engel olucam bilmiyorum. Bu arada geçen hafta ayrıntılı ultrasona gittim. Bebeğim yüzünü dönmediği için yüzünü göremedik ama herşeyin yolunda olduğunu öğrendik çok şükür. Kan ilacı tam olarak kabızlık yapmasa da tuvalet düzenimi bozdu benim de.
Merhaba ben 24. Haftamdayim şimdiye kadar 4 kilo aldım. Eski beslenme aliskanliklarimi tamamen terk ettim yoksa simdiye kadar 90 ı bulurdum:)) Abur cuburu hayatımdan tamamen çıkardım. Bol bol sebze süt et tüketmeye çalışıyorum. Günlük 2-3 litre su içiyorum. Bebegimin zihinsel gelişimi için günde 2-3 ceviz ve 1 avuç kadar badem ve findik yiyorum. Daha önceleri haftada 3-4kez 45 dakika yuruyordum, havalar ısınınca bunu her güne çıkardım. Bol bol su icerseniz hem kabızlık probleminiz azalir hem bebegin sıvısı normal seyrinde olur hem de karninizda çok fazla çatlak olmaz. Umarım sağlıkla kucaginiza alırsınız yavrunuzu :)

Bn hiç durmadn yiyrm ama kilo alamyrm malesef 2 kilo almşm sadece. Suyuda çok içiyrm ama bu sefr midem bulanıyo agzma kadr geliyo su.

Selam arkadaslar.. Bende sizin gbi kasimda hamile kaldim. Simdi 6 aylik oldum bi hafta kaldi 24. Haftama .. Bebisimiz coktan tekmelemeye basladi her gun duzenli.olarak onu icimde hissetmek kadar guzel bir sey olamaz.. Onunla konusuyorum oda beni duyuyor . her tekmelediginde gozume yas doluyo . masallah hepimizin bebislerine .. Umarim sag salim sorunsuz aliriz kucagimiza.. Benim de seker yuklemesi.ile alakali bir cok tereddutum var .. Galiba yaptirmayacagim.. Cunku bi anda 50 ya da 100 gramlik seker yuklemesinin o anda bebegin ve benim kan sekerimi ne kadar yukselttigini ve bi anda ne kadar dustugunu dusunursek bayilan kadinlar duydum bebek nasil oluyodur kimbilir.. Bence hamur islerine basit sekerlere cikolataya dondurmaya ekmege yuklenmemek ve saglikli beslenmekle asilabilir ya da onlenebilir seker sorunu o yuzden yaptirmadan once yeniden dusunun derim.. Eskiden bole seyler mi varmis dikkat ettikten sonra hocbisey olmaz..

Bnde öyle diyodm ama eskifen öle şeyler mi var diye ama çevrmde bana bunu diyenlern bebekleri dgdklarnda hep hastanelerde durmşlar. Tabi Allahn takdri bu. Bnde terddttydm ama yaptrdm. Eşimn annesi başta olmak üzere halası onn kızları ve amcasınn karısı falan hep şeker hastası. Çekndm açkçası ondn yaptrdm. İlk kızımdada yaptrdm smdi oğlmdada yaptrdm.

Bn hiç durmadn yiyrm ama kilo alamyrm malesef 2 kilo almşm sadece. Suyuda çok içiyrm ama bu sefr midem bulanıyo agzma kadr geliyo su.

Doktoruna da sorarak balik yagi hapi kullanabilirsin canim .. Senin kilo almanin bebegin kilo almasiyla alakasi yok bu arada icini ferah tutm. Saglikli beslendikten onun ihtiyaci olan mineralleri ve vitaminleri yeteri kadar aldiktan sonra hic bi sorun olmaz.. Ama su cok onemli ozellikle sicak yaz gunlerinde .. Diger gunlerde de onemli zaten .. Gunde 3 litre icmelisin en az.. Bebeginin icinde bulundugu amniyon sivisi uc saatte bi senin vucudundaki.suyla yenileniyor dusun .. Bide surekli.tuvalete gidiyosun su kaybediyosun .. Mutlaka su ic..

Merhaba bayanlar ben de 22 haftalık hamileyim ama kilo alanlardanım maalesef almanak için uğraşıyorum ama benim bebişim hala cinsiyeti ni göstermedi ne yapacağım bilmiyorum hala hic bir şey alamadım bebişime.. 2 hafta sonra beni de seker için çağırdı ama seker yüklemesi bana agir geldiği için açlık ve tokluk bakacak dr um bence siz de öyle yaptırabilirsiniz

Bnde onu merk edyrm açıkcası. Yaptrmm gerk bu hfta ama kimileri zararlı dyo. İlk hamilelğmde yaptrdm bi srun yasamdm ama bnda kafm karstı açıkcası .
Ben yaptırdım ilk hamileliğim zararlı diyorlar ama içim rahat etmedi ikincisi olsa yaptırmayabilirdim açıkcası

24+1 günlük hamileyim bende bu benim ikinci gebeliğin ilkinde 8 kilo almıştım ama bunda yeme düzenim istahim yüksek açlık tokluk şekerine sağlık ocagi bile bakıyor bayanlar dilerseniz gidip bakırın Herkese hayırlı hamislik ler

Back
X