• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6 aylık bebişlerimiz veaylık kontrollerimiz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
41
İstanbul
kızlar dün aylık konrtolümüz vardı.doktorumuz kızıımın baş çevresinin bu ay hızlı arttığını söyledi ve US rontgen yaptırmamı söyledi.geçen ay 43 bu ay 45 cm olmuş. boyumuz 68 cm 4 cm uzamış fakat kilomuz bu ay yarı yarıya azalmış yani 500 gr az almış. sizde durum nedir. sizin değerler ne durumda. bu baş çevresi beni çok düşündürüyor. yarın randevum var hastanede. idrar yolları iltihabı tekrar etti yine. kültürde kötü çıktı. yarın bu US rontgenide çektiriyim diyorum. herkes normal diyor ama benim içime kuşku düştü. offff

Canım,ben oğlumu perşembe götürmüştüm doktora..6 ay 6 günlüktü..kilosu 9400,boyu 69 cm..baş çevreside 42,3 cmdi..Benim oğluşumda normalde 800-1000 gram arası alırken bu ay 400 gram almış..sağlıklı olsunlarda..Canım rontgenide eğer doktorun çektir dediyse ve içininde rahatlaması açısından çektir.herşey normaldir ben eminim ama için rahatlasın...sevgiler.

Benim kizimin da dün kontrolü vardi.Asimizi olduk,kilosu 8500,boyu 68 cm,bas cevresi de43,4 cikti.Doktorumuz hersey cok iyi dedi.Sende üzülme munise19 her zaman tetbirli olmak daha iyidir bana da hamileyken bebek cok büyük sizde kesin Hamilelik sekeri var dediler bir sürü kontrol oldum Allah a sükür birsey cikmadi.Icini ferah tut ama kontrolsüz de birakma.

arkadaşım içini ferah tut.ben 5 ay bu sıkıntıyla yaşadım.2.ayda baş çevresi 3 cm birden arttı.o kadar çok korkuttularki usg tomografi felan felan.başka dr daha gittim oda genetik olabileceğini sadece takip önerdi bence senin kafa ölçüsü normal geliyo bana.içim rahat olsun dersen çektir.kendinizle kıyasla anne babanın kafası nasıl.bebeğin motor gelişiminde problem yoksa tahat ol bence

kızlar kızımın başının röntgenini çektirdim Allaha şükür bişey çıkmadı herşey normal dedi. fakat idrar yolları enfeksiyonu kültürde yine tekrar çıktı o kadar iğne vurunduk boşa gitti. 10 tane daha iğne vurunuyouz hemde zinnat verdi bu sefer. mikrop çok fazlaymış.sondayla aldı doktor idrarı. iğnelere rağmen geçmeyince iğneyi ve ilacı değiştirdi.böbreklerine de röntgenle bakıldı böbrekleride temiz çıktı. inşallah bu sefer idrarında mikrop yoktur.kızım çok ağlıyo iğneden dolayı.

kızlar kızımın başının röntgenini çektirdim Allaha şükür bişey çıkmadı herşey normal dedi. fakat idrar yolları enfeksiyonu kültürde yine tekrar çıktı o kadar iğne vurunduk boşa gitti. 10 tane daha iğne vurunuyouz hemde zinnat verdi bu sefer. mikrop çok fazlaymış.sondayla aldı doktor idrarı. iğnelere rağmen geçmeyince iğneyi ve ilacı değiştirdi.böbreklerine de röntgenle bakıldı böbrekleride temiz çıktı. inşallah bu sefer idrarında mikrop yoktur.kızım çok ağlıyo iğneden dolayı.

Canım,röntgenin iyi çıkmasına çok sevindim..çok geçmiş olsun..inşallah bu iğnelerden sonra idrar yolları enfeksiyonuda geçer.kıyamam ben ona..

ne kadar güzel tombiş tombiş bebekleriniz var.biz erken doğduk boy , baş çevresi normal.66 cm boy 43 cm baş çevresi ama kilomuz az :( 6.800 gram.ne yapsam kilo almıyor.önerileriniz varsa alabilirim.

ne kadar güzel tombiş tombiş bebekleriniz var.biz erken doğduk boy , baş çevresi normal.66 cm boy 43 cm baş çevresi ama kilomuz az :( 6.800 gram.ne yapsam kilo almıyor.önerileriniz varsa alabilirim.

canım ben 6 aya kadar bişey vermedim.anne sütü verdim hep. bazen 6 aya girmeden biz sofradayken ağzına 1 kaşık falan yemeklerden tattırdım ama öyle çok vermedim.ama şimdi ek gıdaya başladık.artık hergün meyve püresi (elma,armut şeftali ve muzu karıştırıyorum) veriyorum.tadını çok seviyor.günde 2 kere yapıyorum bu püreden ve 1 küçük kase yediriyorum fazla vermiyorum çünkü kusmaya çalışıyor fazla istemiyor. çorba olarak yoğurt çorbası veriyorum ev yapımı ( yoğurt 1 yumurta 2 kaşık unu karıştırıp haşlanmış tavuk suyuyla pişiriyorum bide sadece bu çorbayı içiyor. gece yatırmadan öncede arı mama varya pirinç unu şekerli ondan 2 çorba kaşığı veriyorum. rahar uyuyor.ve kilosuda bayağı arttı.sadece sütüm yetmiyordu çünkü çok hareketli.az kilo alıyordu. gün içindede eline bebe bisküvisi veriyorum onu etrafa saçarak yiyo.yesinde saçsın mühim değil. ama her gıdanın arkasından yemekte yese anne sütünü istiyo.yani memeden vazgeçmiyo.emince çok sakin oluyor.uykuya çabuk dalıyo.kakasıda eskiden anne sütü aldığı için cıvık oluyordu.artık ek gıdada verince katı yapmaya başladı buna ben çok sevindim.çünkü beline kadar kaka oluyordu. canımcım işte ben bunları yapıyorum.dene istersen.kilosu artar belki.bazı hareketli bebekler az kilo alıyor.canını sıkma.

canım yaa kıyamam ben ona inşallah bu sefer iyileşir de bir daha iğne olmak zorunda kalmaz kuzucuk

Back