Bebek Beslenmesi 6 aylık bebekte ek besine geçiş nasıl olmalı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yasitek

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2010
85
1
296
bebeğim 15 gün sonra 6.ayını dolduracak inş.bu zamana kadar emzirdim(ne kadar dirensede emmem diye:) zorla verdim )
şimdi ne yapacağımı nasıl başlayacağımı bilmiyorum
ilk hangi besinle başlamalıyım?
sıralama nasıl olmalı?
yoğurt verecekmiyim?
suya da başlayayım diorum bu günlerde
hem emzirip,hem mama hem çorba flan mı vereceğim????? o kadar çok soru var ki aklımda bana yardımcı olursanız sevinirim deneyimli annelerden öneri bekliyorum

Benim oğlum 7ayını bitirmek üzere .. 5. Ayını biritmeye doğru meyve püreleri yoğurt tattırmaya başladım.. Bence şöyle yap ilk olarak mevsim meyvelerini cam rendede rendeleyerk 1-2 çay kaşığı kadar tattır.sonrasında nohut büyüklüüğünde yumurta sarısı (köy yumurtası) 1 bebe bisküvisi bir çaykaşığı labne peyniri sıcak su veya formül devam sütü ile ıslat ezerek ver. ısrarcı olma.. Ilk çorban patates havuç. Haşlaması olsun haşla süzgeçten geçir bir kere kaynak salça tuz yok... Bir sonrakinde içine bir çay kaşığı irmik at. Hergün değişik sebzeler koy ıspanak maydanoz .. Zaten yemiyolar bir iki kaşık yerse sevinmelisin. Yoğurdu kendin yap. Bulabilirsen açık süle. Formül devam sütüyle yapanlar var ama ben dışardan sütçüden aldığım sütün bir kısmını kendimiz için bir kısmıylda küçük kavanozlara 7 kavaoz küçük küçük mayalıyorum yediyini yiyor yemediğini bizim yoğurda katıyorum. Meyve olara armut elma...zamanla kivi muz verebilkirsin ben muz vermiyorum verdim kabız yaptı.. Bu arada en önemlisi her verdiğin şeyi izlemek . Alerji yapıyormu diye. Bugün yumurta verdiysen başka bişey verme. Ben şu an sabah bir yumurta sarısına başladım 1 ayda... Armut elma rendesi bazen içine bir bebe bisküvisi. Yoğurt çorba ...akşamda sütlü bizküvili aptamil mama bitince sütlü pirinçliyi deniycem. çorba olarak brokoli karnabahar havuç ıspanak patatesi haçlıyorum süzgeç sonraalrı blendera geçtim. Tarhan verdim bu hafta kıyma ile... Kıyma iki kere çekilmiş yağsız olacak... Kaşık büyüklüğünde ayırarak buzluğa attım yapacağım zaman çıkarıyorum çözülünce çok az zeytinyağında ezip konserve yaptığım domatesten bir kaşık koyup çorbalarımı yapıyorum şehriye çorbası yapabilirsin.. Biraz karışık oldu. Galiba bu konuda mayıs anneleri başlığı altında çok güzel değinilmiş. Bir üye çok güzel çok güzel tarifler vedrmiş hatta. Başarılar. Suyu şişe suyu kaynat ver ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…