Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek kahvaltısı ve öğünleri..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mjesecina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
468
186
103
merhaba,
bebeğim 6 aylık olacak 12 haziranda. ona kahvaltıda ve öğünlerde ne vermeliyim. internette yazılanlar kafamı karıştırıyor. yumurta az pişmiş mi çok pişmiş mi olmalı? nasıl verilmeli? kahvaltı maması nasıl hazırlanmalı? cicibebe zararlı mı?
tecrübeli anneler yardım lütfen :(

*Peynir olarak kahvaltılarında labne peyniri kullanabilirsin ben hep onu kullandım ..
1 yaşına kadar inek sütü ve bal yasak..
*bir tatlı kaşığı labne peyniri bir tane ceviz cam rendede rendelenmiş
* bebe bisküvisi 3 -4 adet ezersin elinle
*yumurtayı haşla cıvık olmasın onu da ezip verebilirsin

içine evde oldukça badem fındık katabilirsin

çok teşekkür ederim :)
Ne demek :)
domatesi verme asitli olduğu için pişik yapar yazıyor..
salatalıkda rendeleyebilirsin cam rende kullan ama ..
meyveleride yavaş yavaş rendeleyerek veririsin .
birde eti cici bebe nin ekmeği vardı omdanda katabilirsin kahvaltısına

hepsini not alıyorum :) peki mesela ekmek bisküvi veya salatalık rendesi az birşey pütürlü katı olacak. kızımın boğazında kalmaz dimi :( yutabilir heralde. birde başlangıçta ne kadar yer bunlardan kaşık hesabıyla?

hepsini not alıyorum :) peki mesela ekmek bisküvi veya salatalık rendesi az birşey pütürlü katı olacak. kızımın boğazında kalmaz dimi :KK43: yutabilir heralde. birde başlangıçta ne kadar yer bunlardan kaşık hesabıyla?
küçük tatlı kasesi ile yapabilirsin ..kaşık olarak bilemedim :)
tamamen rendele küçük olduğu için bozgazına takılmasın ..
bisküvi zaten ezilir.

küçük tatlı kasesi ile yapabilirsin ..kaşık olarak bilemedim :)
tamamen rendele küçük olduğu için bozgazına takılmasın ..
bisküvi zaten ezilir.

çok teşekkür ederim tekrar yavaş yavaş başlayacağım. çalışan anneyim. şuanda da işyerindeyim anneme tek tek anlatmalıyım bunları :)

Biz 6 aylıkken kahvaltı yaptırmıyorduk. Yanlış hatırlamıyorsam 8 aydan sonra yumurtanın sarısı iyi pişmiş ve 20 gr labne peyniri ister haşlanmış yumurtayı ezip ister omlet olarak (sadece sarısı) vermeye başladım. Yanında da evde yaptığım yulaf unlu kurabiyeleri 30 ml formul süt içerisinde ezip bazen kuru üzüm bazen ceviz rendeleyip karıştırıp yanında yedirdim.

Kurabiye tarifini instagramdan arınlıhayat cici bebe diye aratırsan bulabilirsin. Buğday unu yerine sadece yulaf unu koyarak yapıyorum.

merhaba,
bebeğim 6 aylık olacak 12 haziranda. ona kahvaltıda ve öğünlerde ne vermeliyim. internette yazılanlar kafamı karıştırıyor. yumurta az pişmiş mi çok pişmiş mi olmalı? nasıl verilmeli? kahvaltı maması nasıl hazırlanmalı? cicibebe zararlı mı?
tecrübeli anneler yardım lütfen :KK43:

Merhaba benimde bebeğim 15 inde 6 ayını dolduruyor benim merak ettiğim günde kaç öğün ek gıda kaö öğün anne sütü vermeliyim bu aralar yoğurt ve sebze püresi tattırıyorum acıktığında şimdiden teşekkürler

Arkadaşlar ek gıdaya geçerken sadece tadımlık başlanır. Çocuğa haldur huldur yemekler dayanmaz. Kahvaltıya biz 8. Ayda başladık mesela. 1 yaşına kadar ana ogun anne sutudur. Diğer gıdalar sadece tanıştırmak amaclidir. Yumurta falan denmiş. Mesela 1 yaşına kadar sadece sarısı verilir alerjik olduğu için. Bence kafanıza göre değil bir doktora danışarak ek gıda olayını devam ettirin. Bu yüzden çocuğunuzun doktorunun yönlendirmesi en iyisidir. Ayrıca bence bulamaç yapmak yerine ayrı ayrı yedirmek en iyisi ( tabi ki ayına uygun gıdalar seçerek). Herşeyin tadına alışması açısından en iyisi bu bence. Bisküvi muhallebi gibi şeyleri de pek vermeyin bence. Hiç bir faydası yok çünkü sadece boş kalori.

Kahvaltı 7 aylık başlıyor. Labnenin içinde ne var tam olarak bilinmiyormus. Ben ekici peyniri tuzu gitsin diye kaynar suda beklettim kibrit kutusu kadar yediriyorum ondan. 1 çay kaşığı tereyağ beyin gelişimi için çok önemliymiş. Yumurta 8 aylıkken başlanıyor çok az sarısından yedirerek başlıyorsun. Zeytini kaynar suda bekletip parçalayıp verebilirsin bebeğine. Bu kahvaltı

Ilerleyen zamanlarda bebegine omlet yaparsın gurme bebek sitesinden bakiyorum ben çok faydalı bi site ilk omletim gurme bebek yazinca çıkıyor.
Öğlen yemeğinde sebze mesela önce yarim patatesi haşla onu tattir 3 gün bekle alerji olmazsa bu sefer 1 patates 1 havuç hasla alerji olmazsa içine mercimek katarsin soğan katarsin kabak katarsın şehriye katarsın. Tüm bunların içine tereyağ tafsiye ederim hatta ben biraz peynir karıştırıyorum bazen

Akşam meyve meyveli yoğurt verebilirsin yoğurdu hemen hemen her gün yemeli bence yemek istemezse içine meyve katarsin bebekler genelde elmayi sever ilk meyve olmaya uygun alerjik değil kayısı çok faydalı çünkü ek gıdaya başlayınca kabızlık olabiliyor kabiz olursa 3 kayısı yedir hemen yapar diskisini. Zeytinyağı da verebilirsin kabiz yaparsa. ek gıda dedigin bu kadar. Çorba olarakta bizim yedigimiz corbalari tuzsuz salcasiz yapiyosun. Bi yere gidince ek gıda veremezsem diye yanıma kaşık mamaları alıyorum milupa organik hero baby bebelac. Zaten 1 yaşına kadar ana besin anne sütü her şeyden tadacak bide bi süre sonra anne sütü yetmiyor hem anne sütü alacak hem bunlardan yiyecek karnı doyacak

Back
X