Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım benim bu işin tecrübeyle bilgiyle ne alakası var
yemeyen cocuk avudada kalksan yemez benim halamın oglu
cocugu ister sev ister döv parcala yinede yemıyordu 3 yasında
hala yemıyor ayrıccada blendırdan gecırmessende kusuyo
daha ne cocuklar var böyle...
hiç birimiz anne karnında ögrenmedik ki cocuga nasıl bakılır ne yedırılır ne içirilir
ben dogum yaptım hergün ailemden birini arardım napcam nası yapcam
sen gerekli herseyi yapıyosun ama işdahsız bi bebek yemek istemıyor ...
bence senin sorman ve arasdırman gereken bu cocugun işdahını nasıl acarım
yemekleri nasıl sevdiririm böyle bi konu ac cünkü artık neyi nası yapcam kacda yedircen herseyi ögrendın
yapıyosun yemıyo ama sakin yemiyo diye ihmal etme sen hergün hepsını yap zaman kacık sayıları cogalacak
yemesi artacakdır eger yemıyo diye bırakırsan cok zorlanırsın ..
bide sen sabah kahvaltı meyve corba yapıyosun yogurt ve muhallebide var hepsinide saatıne uydur
yedigi kadar yesın tadına baksın biraz zorla bakdın hiç yiyecek gibi deil bırak yemesın..
bence hergün her ögununü hazırla ver bı yandanda iştahını acmak için napcan onu arasdır

Canim bak sen git bir eczaneye multivitamin al cocuguna ac karnina ver bak görücen nasil istahi artacak haaa olmadi hic degilse vitamin takviyesi yapmis olursun zarari olmaz.Sana hayran oldum biliyormusun hic degile elinden geleni yapiyorsun ugrasiyorsun didiniyorsun burada bir arkadsin dedigi gibi hazir corba veren annelerde var.
Banada millet takiliyor iyice kafayi yemisim yok o yasak bu yasak vermem tattirmayin filan diyormusum elestiriler cok fazla banada.Ya akil var mantik var BAL yasak deniyor ben cocuguma nasil vereyim biri gecmis karsima cocuk oksuruyor biraz ay bal serbeti ver sifadi yok dedim yasak basladi saymaya sen takintilisinda bilmemnede.HERKEZIN ANNELIGI KENDINE.ben guzumdan sorumluyum..

İŞTAH AÇMANIN YOLLARI :

Çocukların her yaşta yemeleri gereken belirli bir miktar vardır. Fakat çoğu zaman çocuklara yemek yedirmek sanıldığı kadar kolay olmaz. Uzmanlar, çocukların iştahını açmanın farklı yolları olduğunu ve bunları deneyerek yemek saati işkencesinden kurtulabileceğinizi söylüyor.

Yemek resmi gösterin: İngiltere’de yapılan bir araştırma çocuğunuza yedirmek istediğiniz şeyin fotoğrafını göstermenin faydalı olduğunu ortaya koydu. İngiltere’deki Reading Üniversitesi psikologları, düzenli olarak sebze ve meyve resimleri gösterilen bir yaşındaki bebeklerin, normal diyetlerinin bir parçası olmayan bu besinleri tatmaya daha istekli olduklarını saptadı.

Seçenekleri arttırın: Yemek hazırladığınızda çocuğunuzun sevdiği birkaç çeşit yemeği sofraya koyun. Sadece tek bir seçenek olduğunda çocuğunuz huysuzlanabilir. Fakat başka seçeneği olduğunda yemesi daha kolay olacak.

Sofra düzeni kurun: Çocuğunuz için sofra düzeni çok önemli. Özellikle görüntüsü güzel olan yiyecekleri yedirmenin daha kolay olduğunu unutmayın. Yiyeceklerin sunumunda renk, koku ve görünüme özen gösterin.

Bırakın kendisi yesin: Çocukların en sevdiği şey büyükler gibi davranmak. Eğer yemek yerken kendisi kaşık, çatal kullanmak istiyorsa bırakın kullansın. Etraf kirlenecek diye üzülmekten vazgeçin ve döke saça yemesine izin verin.

Abur cuburu engelleyin: İngiltere’de Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, abur cuburun beslenmeyi olumsuz yönde etkilemenin dışında çocukların öğrenme zorluğu ve davranış sorunları yaşamasına da yol açtığını da ortaya koydu.

Diğer çocuklarla kıyaslamayın: İştah konusunda çocuklar farklılık gösterir. Bazı çocukların iştahı açıkken, bazılarında durum tam tersidir. Bu nedenle çocuğunuzu diğer çocuklarla kıyaslamayın.

Acıkmadan yedirmeyin: Yemek saati geldi diye daha acıkmadan çocuğunuza yemek yedirmeye çalışmak boşa kürek çekmektir. Bunun yerine yemekten önce enerji harcamasını sağlayabilirsiniz.

Dış uyaranlara dikkat: Çocuğunuz yemek yerken etrafta dikkatini dağıtacak şeyler olmamalı. Olduğu takdirde yemeğe konsantre olamaz ve dikkati dağılır. Etrafta televizyon varsa kapatın, dikkatini çekecek eşyaları ortadan kaldırın.

Hastalık ihtimalini düşünün: Bazen iştahsızlığın sebebi hastalık da olabilir. Yüksek ateş, kulak ağrısı, boğaz ağrısı, nefes almayı güçleştiren nezle ve grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonları, çocuğun iştahının kesilmesine neden olur.

Evdeki ortamı rahatlatın: Evde yaşayan gergin bir hava, tartışma ortamı çocukların iştahlarının kesilmesine neden olabilir. Bazen çocukluk kıskançlıkları da iştahı olumsuz olarak etkileyebilir.

bak benım tanıdıklarım danone meyveli yogurtlar var ya
onlarla yediriyodu 1 kasık danone 1 kasık corba cocuk danone diye agzını acıyo
corba tıkıyosun :))

evet arkadaşın dediği gibi benim kızımda 6.5 aylık isteksiz yiyor bayıla bayıla yemiyor ama bir şekilde tıkıyoruz ağzına öğlen sebze çorbasının yanında yoğurt verdim ağzını açıyor bayılıyor yoğurda tam o sırada çorbayı veriyorum yada bazen daha hiç yemeden ağzına kaşığı değdiriyorum açmıyor kilitliyor ağzını parmağımla açıp tıkıyorum kaşığı tadını alınca kendisi yada güldürüyoruz tam ağzını açınca hoop kaşık içeriye böyle böyle yiyor seni anlıyorum çok zor yemeyen çocuk inan yarım saat veya bir saat sürüyor yemek yedirmek bide bıkmadan sevdiği şeyleri bulabilirsen en azından onları yedirirdin.

bu öneriler güzel ama sanırım biraz daha büyük bebekler için belki de çocuklar için faydalı olacaktır. Umarım büyüyünce ihtiyacım olmaz ama olursa iyi öneriler var denenebilir.
bu multivitamin nasıl birşey damla mı şurup mu? Adı var mı yoksa multivitamin diye mi geçiyor* yarın bi eczaneye gideyim sorayım en iyisi.
şu sevdiği şeyle kandırmak iyi bir fikir o zaman önce seveceği birşey bulmalıyım yani hevesle ağzını açacağı bir şey. sonrada diğer şeyleri bunun yardımıyla yedirebilirim belki...

peki canım ağlamıyo mu istemeyince. Benimki hemen ağlıyo hatta öyle bir huy geliştirdi ki mama sandalyesini öğrendi 1 haftada onu görür görmez oturmak istemiyo başlıyo ağlamaya....

Canim bak ismini vereyim ben sana kullaniyorum cokta memnunum MINADEX multivitamin syrup ben portakalli kullaniyorum izmirden almistim eczaci bir arkadasim var o önermisti bagisikligi desdekleyici ac karnina icirirsen istah yapiyor tok karnina icirirsende vitamin aliyor ben önce harnup pekmezi arkadanda surubu veriyorum en az 15 dakika bekliyorum sutlu bir gida almamasi icin sonucta keciboynuzu pekmezinde cok kalsiyum ve demir var

Birde sana tavsiyem su marketlerde satilan meyve fileleri varya onu al canim icine elma koy eline ver ben sirasiyla su meyveleri koyuyorum benimki cildiriyo kendi basina onu kemirirken elinden asla alamiyorum okadar yani Elma,armut,kuru incir,hurma,kuru kayisi hatta muz bile koyuyorum güvenli bir sekilde kendi basina meyvesini püre haline getire getire yiyor hele tadini alipda o fileyi taniyinca elinde görür görmez el cirpmaya basliyor..

bulamadım bu şurubu ( Daha büyük bir yere gittiğimde sorcam mutlaka ama...

canım bu günü yine çorbanın yanında yoğurt getirdim önce yoğurt verdim hemen açtı ağzını bekliyor ben hemen çorbayı veriyorum ağzına kahvaltıda da aynı karışık sevmedi bende ayrı ayrı veriyorum cicibebe yi devam mamasıyla ıslatıyorum bi tabakta yumurta sarısı bi tabakta peynir bir tabakta pekmez işte ne varsa şimdi yumurta ve peynire bayılıyor onları verirken kandırıp diğerlerini de veriyorum bazen açmıyor ya kilitliyor o zaman güldürüyorum sevdiği reklamlar var onlara falan gülerken ağzını açıyor hemen tıkıyorum ağlama meselesine gelince arada ağladığı oluyor bende zaten çok zorlamıyorum bu defa da yemek fobisi olmasın diye tabakta muhakkak bırakırım illa bitirsin diye uğraşmam hani ne kadar yerse bir kaşık gitse de yeter inan 1 saat sürüyor yemek mesaisi ama ne yapalım her şey onlar için sen şu daninolardan al genelde çocuklar sever onları onunla kandırabilirsin belki 3 ondan 5 ondan bir şeyler gider mideye benim kızımda 6.5 aylık ben sevdiği birşeyler buldum en azından mesela cicibebe ve yoğurt karışımını da seviyor deneyerek bulacaksın benimki bu ara biz yemek yerken ağlıyor masaya gelmek istiyor bizim yemeklere bayılıyor açıyor ağzını hemen vereyim diye tattırıyorum sende bir dene bakalım umarım işe yarar sabırlı ol kendini asla ama asla suçlama sen çoooook iyi bir annesin.

canım bak şimdi muhallebi yedirdim eline bir kaşık verdim plastik bebek kaşıkları var ya bu ara dişleri kaşındığı için her şeyi ağzına götürüyor tam ağzını açıyor onu götürmek için o sırada veriyorum muhallebiyi ondan sıkılınca oyun yapıp güldürdüm öyle öyle yedi biraz senin bebiş oyun falan yapsan gülmez mi hiç gülerken verince de ağlıyor mu yoksa zorlayınca mı ağlıyor?

benimkizda zor yer bir aydir oyunla yediriyorum yaptigim corbalri artik yemiyor bende hazir aliyorum!! dusunun eline sise kapagi kablo yemek kasigi veriyorum
hatta bzen durup gazete resimlerini anlatiyorum kendimce :)

benimkizda zor yer bir aydir oyunla yediriyorum yaptigim corbalri artik yemiyor bende hazir aliyorum!! dusunun eline sise kapagi kablo yemek kasigi veriyorum
hatta bzen durup gazete resimlerini anlatiyorum kendimce :)

şu an için mutfakta 3 koca poşet ıvır zıvır var.dönüşümlü olarak veriyorum hepsini onlarla ilgilenirken yediriyorum.neler yok ki...rujlar,parfümler,kartvizitler,enjektörler..saymam imkansız,hiç akla hayale gelmeyecek şeyler.her birine bir kere bakıp yere fırlatıyor,o arada 2 kaşık yedirebilirsem ne mutlu.yemek bittiğinde mutfak halısı resmen kaplanmış oluyor,tek tek toplayıp bir sonraki öğüne hazırlıyorum:))
yeter jki yesin,nazını çekerim:)

Son düzenleme:
ya çıldırcam gerçekten çok az kaldı bu gün yaptıklarım şöyle yanlış birşey varsa söyleyin lütfen...

sabah uyandı acıksın diye bekledim sonra şu kahvaltı karışımı pekmez yumurta sarısı vs. varya onu yaptım iki kaşık aldı bıraktı

öğlen uykuda biberon vereyim dedim tık yok

öğleden sonra et suyuna havuç patates karnıbahar azıcık da pırasa yaptım haşladım blenderden geçirdim 1 çay bardağı yedi

sonra uyudu biberon almadı yine

akşama doğru danino verdim yedi hepsini

şimdidde hipp in iyi geceler kaşık mamasını yaptım ondan da 3- 4 kaşık yedi

arada meyve deneyecektim ama yemez de iyice harap olurum diye bıraktım böyle işte sorun nerde sizceee???

öle deme daninonun hepsını yemiş ama :))
yaa sende sorun yok yemeyen cocuk yemıyor

öle deme daninonun hepsını yemiş ama :))
yaa sende sorun yok yemeyen cocuk yemıyor

vallahi bende şaşırdım danino zararlı diyorlar ama yemeyen çocuk için işte yeter ki yesin de ne yersin mantığında olduğumuz için denedim allah yardımcım olsun ya rabbi...

of of yemeyen cocuk...cok zor cok

öyle vallahi bu sabah tan itibaren yedirdiklerimi yazayım

bebelac sütlü pirinçli kaşıkmaması yaptım 3 mama kaşığı başkada birşey yok sabahtan bu yana şimdide uyuyo biberon yaptım yüzüne bile bakmadı.... ((

canım senin ki baya zor benim kız da yemiyor fakat oyunla kandırıyoruz güldürüyoruz eline bir şeyler veriyoruz öyle böyle derken ağzını açıyor yediriyoruz hiç mi kanmıyor senin ki oyunla televizyonla mesela güldürünce falan ay nebilim hani çözüm olsun diye soruyorum canım bu kadar az yemesine hareketleri falan nasıl emeklemeye başladı mı örneğin dişleri falan çıkmaya başladı mı kilosu dışında gelişimi nasıl bunlar bari iyiyse okadar sıkma canını sağlığı yerinde olsun o da yeter.

benil,
canım öyle karnıbahar pırasa falan uğraşmasan da bir tarhana,mercimek,yayla çorbası versen evde kendinize yaptıklarından nasıl olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…