merhaba benim kızımda 6 buçuk aylık bizim programı yazayım sana canım örnek olarak.
sabah kahvaltıda yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir yada labne, pekmez, ıhlamur
öğlen sebze çorbası (bi parçada yağsız dana eti atıyorum içine onu çıkartıyorum sonra)bazen de tarhana yada yoğurt çorbası veriyorum
öğleden sonra evde mayaladığım yoğurt
akşam muhallebi yada kaşık maması
öğün arasında da meyve suyu yada püresi
sebze çorbası ve yoğurt için sitede tarifler var, ben mamadan yapıyorum yoğurdunu.
aralarda ve gece istedikçe biberon maması veriyorum.
öğünler yediği kadar fazla yemiyor benim kızım çok iştahsız.
böle bir özet yaptım ama sormak istediklerin olursa yardımcı olmaya çalışırım
benim doktorumda yumurta sarısı ile peyniri bazen değiştir dedi, peynrde ve yumurtada proteinli olduğundan ağır gelebilirmiş
birde sabah kahvaltısına cici bebe katıyorum
arkadaşlar hepiniz çok sağolun. Çok sabır isteyen bir iş hakılısınız helede benim kızım gibi yemeyen bi kızınız varsa işler daha da zor((
Peki miktarlar bir kase dolusu olmalı mı? Mesela benim kızım iki çay kaşığı bilemedin üç çay kaşığı yiyip bırakıyo sonrada saatlerce birşey yediremiyorum su bile içiremiyorum?* Su içiriyor musunuz peki??
valla canım, hiç öyle sabit bir menüm yok
bir defa hergün kızım yoğurt, sebze püresi, çorba, meyva ve kahvaltıdan oluşan bir gıdayla besleniyor
şu an 10 aylık rahatlıkla etleride vermeye başladım;
sabah 3-4 tane cici bebe, bir yumurta sarısı, çok az peynir, 1 tatlı kaşığıda pekmez katıyorum, yumurtanın beyazınıda ayrıca veriyorum;
saat 11 gibi meyvalı yoğurt veriyorum; saat 2-3 gbi çorba yapıyorum ve içine kavrulmuş un ve kıyma katıyorum. saat 4-5 gibi biraz meyva suyu ve saat akşam 7 de sebze püresi var, onu çok seviyor... bazen 4-5 gibi az bir kaşıkmamasıda verebiliyorum (acıktığını hissedersem) kesinlikle yaptığım yemeklerin lezzetli olmasına dikkat ediyorum, bazen bakıyorum kedi maması gibi olunca zaten yemiyor.son 2-3 haftadır sebze püresinin hemen peşinden balık, köfte yada ciğer veriyorum. yatmadan önce saat 11 de kaşık maması, gecede bir kez biberon maması; benim ütümaz olduğundan ara ara tatlı niyetinede beni emiyor.. yani günde enfazla 2 kez kaşık maması, bir kezde biberon maması veriyorum
.... benimki bu, bilmem yeterli oldumu; şu an 10 aylık, 10.5 kilo
valla canım, hiç öyle sabit bir menüm yok
bir defa hergün kızım yoğurt, sebze püresi, çorba, meyva ve kahvaltıdan oluşan bir gıdayla besleniyor
şu an 10 aylık rahatlıkla etleride vermeye başladım;
sabah 3-4 tane cici bebe, bir yumurta sarısı, çok az peynir, 1 tatlı kaşığıda pekmez katıyorum, yumurtanın beyazınıda ayrıca veriyorum;
saat 11 gibi meyvalı yoğurt veriyorum; saat 2-3 gbi çorba yapıyorum ve içine kavrulmuş un ve kıyma katıyorum. saat 4-5 gibi biraz meyva suyu ve saat akşam 7 de sebze püresi var, onu çok seviyor... bazen 4-5 gibi az bir kaşıkmamasıda verebiliyorum (acıktığını hissedersem) kesinlikle yaptığım yemeklerin lezzetli olmasına dikkat ediyorum, bazen bakıyorum kedi maması gibi olunca zaten yemiyor.son 2-3 haftadır sebze püresinin hemen peşinden balık, köfte yada ciğer veriyorum. yatmadan önce saat 11 de kaşık maması, gecede bir kez biberon maması; benim ütümaz olduğundan ara ara tatlı niyetinede beni emiyor.. yani günde enfazla 2 kez kaşık maması, bir kezde biberon maması veriyorum
.... benimki bu, bilmem yeterli oldumu; şu an 10 aylık, 10.5 kilo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?