• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebek beslenmesi lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benil

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.718
466
648
41
Ankara
merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin ne yapacağımı şaşırdım artık. 6 buçuk aylık kızım var anne sütü yok maalesef. Günlük menüsü nasıl olmalı neler yedirmem lazım gün içinde. Ne olur yardım edin yaa... Sorup bilgialacağım kimsemde yok. Sağlık ocağına gittim elime liste verdiler yumurta saırısı yoğurt falan diye neyi ne zsaman ve nasıl yedirceğimi bilmiyorum yardım edin siz nasıl yapıyordunuz ne yediriyordunuz...

merhaba benim kızımda 6 buçuk aylık bizim programı yazayım sana canım örnek olarak.
sabah kahvaltıda yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir yada labne, pekmez, ıhlamur
öğlen sebze çorbası (bi parçada yağsız dana eti atıyorum içine onu çıkartıyorum sonra)bazen de tarhana yada yoğurt çorbası veriyorum
öğleden sonra evde mayaladığım yoğurt
akşam muhallebi yada kaşık maması
öğün arasında da meyve suyu yada püresi

sebze çorbası ve yoğurt için sitede tarifler var, ben mamadan yapıyorum yoğurdunu.
aralarda ve gece istedikçe biberon maması veriyorum.
öğünler yediği kadar fazla yemiyor benim kızım çok iştahsız.
böle bir özet yaptım ama sormak istediklerin olursa yardımcı olmaya çalışırım

Son düzenleme:
benim doktorumda yumurta sarısı ile peyniri bazen değiştir dedi, peynrde ve yumurtada proteinli olduğundan ağır gelebilirmiş
birde sabah kahvaltısına cici bebe katıyorum

merhaba benim kızımda 6 buçuk aylık bizim programı yazayım sana canım örnek olarak.
sabah kahvaltıda yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir yada labne, pekmez, ıhlamur
öğlen sebze çorbası (bi parçada yağsız dana eti atıyorum içine onu çıkartıyorum sonra)bazen de tarhana yada yoğurt çorbası veriyorum
öğleden sonra evde mayaladığım yoğurt
akşam muhallebi yada kaşık maması
öğün arasında da meyve suyu yada püresi

sebze çorbası ve yoğurt için sitede tarifler var, ben mamadan yapıyorum yoğurdunu.
aralarda ve gece istedikçe biberon maması veriyorum.
öğünler yediği kadar fazla yemiyor benim kızım çok iştahsız.
böle bir özet yaptım ama sormak istediklerin olursa yardımcı olmaya çalışırım

canım yaa seni allah gönderdi sanırım ama biraz daha açar mıın mesela kahvaltıda yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir yada labne, pekmez, ıhlamur bunları karıştırıy musun. kıvamı nasıl oluyo ??
öğlen sebze çorbası demişsin o nasıl yapıyosun
bide hiç biberon maması vermiyor musun??

yumurta sarısına 1/8 iyle başladım hergün biraz arttırıyorum, 10 dk kaynayıp tam katı olması gerekiyor. ben yumurtayla peyniri ezip biraz ıhlamur ve bi tatlı kaşığı pekmezle bulamaç haline getiriyorum kıvamı tahin gibi oluyor benim kız katı yemeyi sevmediği için.ayrı ayrı vermek için de henüz erken yumurtanın tadı ağır gelebilir. bazı günler tadından sıkılmasın diye bikaç tatlı kaşığıda 7 tahıllı kaşık maması ekliyorum bulamaça, başlarda bende hipp in bebe bisküvisinden koyuyordum içine ama yumurta peynir miktarını arttırdıkça hepsini bitiremez oldu oyüzden vermiyorum artık. aslında zeyno arkadaşımızın dediğide kafama takılıyor başka yerlerde de duydum aynı gün vermeyin diyorlar yumurta ve peyniri ama benim doktorum böle anlatmıştı bi daha gitmemizde bunu sorcam.

sebze çorbasına havuç patates ve kabakla başladım, artık evde ne sebze varsa hepsinden koyuyorum. küçük küçük doğrayıp üstünü örtecek kadar suyla kısık ateşte pişiriyorum, sonra tel süzgeçten geçirip bi çay kaşığı zeytinyağı ekleyip yediriyorum. pütürlü yemeye alışması için çatalla ezmemi tavsiye etti doktor ama kızım o şekilde yemiyor hepsini suratıma püskürtüyor:9:. bu arada blendr lifleri parçaladığı için kullanmamak lazımmış. bugün yaptığım çorbayı yazayım: kabak, patates, havuç, karnıbahar, brokoli, taze fasulye, soğan, domates koydum azar azar, bi parça dana eti, bi tatlı kaşığı bulgurla pişirdim. pişince eti ve soğanları çıkarıp süzdüm, yağ ekledim.

biberon mamasını istedikçe veriyorum, gece de dahil günde 3 kere falan yiyor.

merhabalar.ben de bu ek gıdalar nedeniyle başta kk ya üye olmuştum.buradan çok şey öğrendim.tez yazabilirim sanırım ek gıdalar hakkında.ben de sadece 2,5 ay emzirebilmiştim.ek gıdalara yeni geçtiysen azar azar denemelisin.ve her yeni gıda en az 2-3 gün arayla vermelisin.alerjik bir durum olursa anlayabilmen için.yavaş ilerleyen ve sabır isteyen bir süreç ek gıda.ben de az emzirdiğimden ek gıdalara çok önem vermiştim.gelişimi için anne sütünden alamadığı vitaminleri en azından ek gıda ile sağlamaya çelıştım.biz 6 aylıkken sabah ıhlamur ( 120ml kadar.5 dak ocakta kaynatıp ocağı kapattıktan sonra da 5 dak.demlemeye bıraktıktan sonra) tam tahıllı ekmek kullandım hep.yemesine göre 1-2 dilim.onu pınarın 6-12 aylık bebek sütü ile ıslatıyordum.içine de dövülmüş ceviz bir tatlı kaşığı.1 kutu pınarın bebek peyniri.4-5 tane zeytin.yumurtayı 1/8 oranında sarısı ile başlamıştık.beyazı yaşına kadar yasak.bir hafta sonra 1 tam yumurta sarısı veriyordum.yumurta verdiğimde peynir vermedim.yani bir gün peynir,bir gün yumurta şeklinde.iştahı yerinde olursa domates rendeleyip veriyordum.kahvaltı sabah 08:00 gibi oluyordu.sonra öğleden önce 11 gibi 180 lik mama.14 gibi sebze çorbası (mevsim sebzelerini tercih ettim her zaman.önce kabak ve patates ile başlamıştık.sonra her 3 günde bir brokoli,taze fasulye falan yeni bir sebze ilave etmiştik.bir kase içerdi.17 gibi meyve yiyordu.başta suyunu sıkıp biberonla veriyordum sonra püre halinde verdim.akşam 19 gibi bir nescafe fincanı yoğurt (yoğurdu hala daha kendim mayalıyorum) akşam 20:30 gibi sebze çorbası , istemezse kaşık maması veriyordum ve gece yatmadan yine 180 lik mama,gece uyandığında da 180 lik içiyordu.anne sütü yoksa , normal inek sütü de yasak olduğundan mama kullanmalısın.sevgiler.

hadi şekerler size benden hediye olsun... enteresan bir doktorum var, püf noktalarına kadar anlatayım size
ek gıdalara 4-6 . aylarda başlanır, ortalama 5. ayda
öncelikle meyva suyu ve yoğurtla ; meyva suyunda önemli olan asitli ve ekşi olanları 1/3 oranında sulandırmak, reflüyü engeller
yoğurtta ise doktorum orta yol diye bir tabir kullanıyor; pastörize günlük sütü öneriyor. bebek sütü mamaların tamamen ticari isim olduğunu söylüyor, hatta geçenlerde "bebek sütü ismini nasıl aldılar bir türlü anlayamadım gitti" dedi, yani bunlar mama. Hatta mamaya karşı olan ve anne sütü miktarı çok olanlara biraz kalori takviyesi olsun diye pirinç unu maması + su + süt.. karışımı öneriyor. sonrasında sebze püresi ve meyva püreleri geliyor
meyva ve sebze püresinde cam rende vitaminlerin ölmemesi için önemli; sebze pürelerine çok az tuz, çok az zeytinyağı katabilirsiniz; ayrıca kıvamı artsın diye hafif kavrulmuş un yada irmikte ekleyebilirsiniz. Sonra çorbalar geliyor. Salça bebeklere zararlı olduğundan doktorum domates çorbası önermiyor,
çorbayada az tuz, az zeytinyağı katabilirmişiz
zaten bunlara tamamen alışma 2-3 hafta alır; 6. aydan sonra ise yumurta sarısı, tuzsuz labne peyniri ve cici bebe, biraz pekmez şeklinde kahvaltı ekleniyor...
sonrasını da sonra anlatayım, kapı çalıyor

arkadaşlar hepiniz çok sağolun. Çok sabır isteyen bir iş hakılısınız helede benim kızım gibi yemeyen bi kızınız varsa işler daha da zor :(((

Peki miktarlar bir kase dolusu olmalı mı? Mesela benim kızım iki çay kaşığı bilemedin üç çay kaşığı yiyip bırakıyo sonrada saatlerce birşey yediremiyorum su bile içiremiyorum?* Su içiriyor musunuz peki??

arkadaşlar hepiniz çok sağolun. Çok sabır isteyen bir iş hakılısınız helede benim kızım gibi yemeyen bi kızınız varsa işler daha da zor :(((

Peki miktarlar bir kase dolusu olmalı mı? Mesela benim kızım iki çay kaşığı bilemedin üç çay kaşığı yiyip bırakıyo sonrada saatlerce birşey yediremiyorum su bile içiremiyorum?* Su içiriyor musunuz peki??

merhaba
bazı çocuklarda belli bir dönem iştahsız olarak gittiğinde mide küçülmesi oluyormuş, sonrasında da aynen dediğiniz gibi 3-4 kaşıkla doyuyor bunlar.
Şükür benim bebişte böyle bir problem yok ama kanımca siz de bebeğinize hem kilo aldırabilmek hem de yemekten soğutmamak için böyle yapmalısınız.
Benim abimin kızıda iştahsızdı, annesi o kadar zorluyorduki çocuk annesini yemek tabağıyla görünce kaçacak yer arıyordu.

canım anladığım kadarı ile epey bilgilisin bu konuda..

Mümkünse günlük menünü ve miktarlarını yazabilir misin acaba??

valla canım, hiç öyle sabit bir menüm yok
bir defa hergün kızım yoğurt, sebze püresi, çorba, meyva ve kahvaltıdan oluşan bir gıdayla besleniyor
şu an 10 aylık rahatlıkla etleride vermeye başladım;
sabah 3-4 tane cici bebe, bir yumurta sarısı, çok az peynir, 1 tatlı kaşığıda pekmez katıyorum, yumurtanın beyazınıda ayrıca veriyorum;
saat 11 gibi meyvalı yoğurt veriyorum; saat 2-3 gbi çorba yapıyorum ve içine kavrulmuş un ve kıyma katıyorum. saat 4-5 gibi biraz meyva suyu ve saat akşam 7 de sebze püresi var, onu çok seviyor... bazen 4-5 gibi az bir kaşıkmamasıda verebiliyorum (acıktığını hissedersem) kesinlikle yaptığım yemeklerin lezzetli olmasına dikkat ediyorum, bazen bakıyorum kedi maması gibi olunca zaten yemiyor.son 2-3 haftadır sebze püresinin hemen peşinden balık, köfte yada ciğer veriyorum. yatmadan önce saat 11 de kaşık maması, gecede bir kez biberon maması; benim ütümaz olduğundan ara ara tatlı niyetinede beni emiyor.. yani günde enfazla 2 kez kaşık maması, bir kezde biberon maması veriyorum
.... benimki bu, bilmem yeterli oldumu; şu an 10 aylık, 10.5 kilo

ben bekarım dolayısıyla bebeğim falan da yok ama bir sürü konunuzu okudum sizin buradaki insanlardan beklentiniz nedir ya aklıma birşey geliyor ama söylemek de istemiyorum birisi yazmış zaten sonrada kapatılmış konu. başka bir amacınız var kesinlikle... hatta sosyal yardımlara mı bıraksam falan yazmışsınızki yok artık diyorum.ne bekliyorsunuz bize yolla biz bakalım 7 yaşına gelince alırsın dememizi falan mı

bırakmak mı?? Sosyal hizmetlerden yardım mı alsam demiştim orda... Sadece bebek bakımından hiç anlamıyorum ve acaip yardıma ihtiyacım var bebeğimi yanlız büyütüyorum çünkü hayatta kimsem yok bi telefon edip de ya ben bu bebeğe ne yedireyim diye soracak kimsem bile yok ama yılmayacağım mücadele ediyorum sonuna kadar da edicem. Tuzu kuru tecrübeli her türlü desteği ailesinden görmüş insanların bunu anlamasını beklemiyorum zaten ki anlamıyorlarda hemen saldırı yok bebeği terk edicekmişim de bilmem neymiş de . burda çok iyi insanlar var hem tecrübeli hem bebek bakımını bilen yardım etmeyi seven bildiklerini paylaşan insanlar nasıl besliyor ne yediriyor bir günde neler veriyor öğreniyorum. Deniyorum uğraşıyorum. Onca uğraşmışım 9 ay taşımışım doğurmuşum 7 aylık oldu artık bide size mi bırakacağım daha neler artık.

Yardım eden bilgilerini paylaşmayı esirgemeyen herkese tüm arkadşlarıma sonsuz teşekkürler.

bir defa hergün kızım yoğurt, sebze püresi, çorba, meyva ve kahvaltıdan oluşan bir gıdayla besleniyor
sabah 3-4 tane cici bebe, bir yumurta sarısı, çok az peynir, 1 tatlı kaşığıda pekmez katıyorum, yumurtanın beyazınıda ayrıca veriyorum;
saat 11 gibi meyvalı yoğurt veriyorum; saat 2-3 gbi çorba yapıyorum ve içine kavrulmuş un ve kıyma katıyorum. saat 4-5 gibi biraz meyva suyu ve saat akşam 7 de sebze püresi var, onu çok seviyor... bazen 4-5 gibi az bir kaşıkmamasıda verebiliyorum (acıktığını hissedersem) kesinlikle yaptığım yemeklerin lezzetli olmasına dikkat ediyorum, bazen bakıyorum kedi maması gibi olunca zaten yemiyor.son 2-3 haftadır sebze püresinin hemen peşinden balık, köfte yada ciğer veriyorum. yatmadan önce saat 11 de kaşık maması, gecede bir kez biberon maması; benim ütümaz olduğundan ara ara tatlı niyetinede beni emiyor.. yani günde enfazla 2 kez kaşık maması, bir kezde biberon maması veriyorum

dün markette arımama diye bi muhallebi tarzında birşey gördüm onu denedim ama pek yemedi. siz onu denediniz mi??

lezzetli olmasına dikkat ediyorum demişsin ya nasıl lezzetli yapıyosun, sebze pürenin tarifini verir misin?

Benil beni arkadas listene ekle sana yardimci olacagim ben talep gonderdim sana az evvel kabul et ozel mesajdan konusalim

saol canım eklerim seni arkdaş listesine ama o özel mesaj işini ben bilmiyorum ki canım yaa...

pediatri hocalarımız bal, inek sütü vs. dışında kendi yediğimiz normal yemeklerden verebbileceğimizi söylemişlerdi. tabi tuzlu, yağlı salçalı olmayacak. ve de her yeni besinin arasında 1 hafta filan olmalu, alerjik durum olursa neyden kaynaklandığını anlayabilmek için..

Back