• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğimin beslenme düzeni...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mery_nilay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
25
0
36
İstanbul
merhaba yeniyim aranızda ....

Takip ediyordum bazen ama üye değildim şuan sizinleyim güzel anne ve anne adayları. Bende 6 aylık bir erkek çocuğa sahibim vee inananın benimde bitmek bilmeyen sorularım var :)) umarım cevaplarda yardımcı olursunuz..

Son düzenleyen: Moderatör:
6 aylık olucak bebeğim bu ayın 16.sında bende artık ek gıdalara başladım ve bu konuda ne kadar da doktor desteğide olsa bilinçsizim ve araştırıyorum bana bu konuda yardımcı olucak deneyimli anneleri bekliyorum.. 2 hafatadır elma püresine başladık günde 1 tatlı kaşığı veriyorum. İlk hafta 3 gün verdim alerjisi olup olmadığını anlayabilmek için sonra ara verdim bu hafta yeniden başladım. Geçen hafta patates , kabak , havuç , 1 tatlı kaşığı zeytinyağ , irmikli sebze çorbası verdim yine 3 gün. Bu hafta bu malzemelere ek olarak kabak çıkardım yaz meyvesi olduğu için ıspanak ve maydanoz ekledim bunları ezip elekten geçirerek veriyorum bunuda bu hafta 3 gün vericem.

Acaba yalnış yaptıgım bi şey varmı yada bana yeni vericeğiniz öneriler sütünde biraz azalma var dondurucumda stok yaptıklarımda tükendi sayılır yani ek gıdaları o yüzden 6 ay dolmadan vermeye başladım.. lütfennnn bilgi verinn :)) teşekkürler

canım çok doğru yapıyorsun.sebze çorbasına aralıklarla mevsim sebzelerinden katabilirsin.benimde oğlum 5 ay 4 günlük.patates,havuç,pirinç,bal kabağı,brokoliden oluşan sebze çorbası yiyor.1 hafta bu şekilde haftaya çorbasına ek olarak kerevizde katıcam. önemli not: çorbadan sonra su vermeyi sakın ihmal etme.

canım çok doğru yapıyorsun.sebze çorbasına aralıklarla mevsim sebzelerinden katabilirsin.benimde oğlum 5 ay 4 günlük.patates,havuç,pirinç,bal kabağı,brokoliden oluşan sebze çorbası yiyor.1 hafta bu şekilde haftaya çorbasına ek olarak kerevizde katıcam. önemli not: çorbadan sonra su vermeyi sakın ihmal etme.

pirinç , bal kabağı ve brokoliyi denemedim sanırım bende haftaya onları koyabilirim.. ne kadar koyuyorsunuz bunlardan çorba için !! evet su veriyorum ama kaşıkla fazla içmiyor nedense

pirinç , bal kabağı ve brokoliyi denemedim sanırım bende haftaya onları koyabilirim.. ne kadar koyuyorsunuz bunlardan çorba için !! evet su veriyorum ama kaşıkla fazla içmiyor nedense

2 dilim bal kabağı,elimle bir tutam pirinç,brokoli ise orta boy parça koyuyorum.ama hepsini aynı anda koyma.mesela bugün bal kabağı verdin 3 4 gün sonra brokoliyi koy.suyu kaşıkla vermene gerek yok biberonla da verebilirsin.

bu hafta ıspanak verdim.. haftaya bal kabağına başlıyıcam içine ek olarak pirinç koymamıstım irmik koyuyordum bu sefer irmik yerine pirinç koyucam.. bakalım beğenicekmi ...:))

bu hafta ıspanak verdim.. haftaya bal kabağına başlıyıcam içine ek olarak pirinç koymamıstım irmik koyuyordum bu sefer irmik yerine pirinç koyucam.. bakalım beğenicekmi ...:))

sebze çorbasına ıspanak koyduğun zaman hemen tükettir bebeğine ve sakın artan çorbayı ısıtma.ıspanağın içinde nitrat olduğu için doktorlar sakın ısıtıp artan çorbayı vermeyin diyorlar.Pirinç ya da irmik farketmez bende önce irmik koymuştum şimdi pirinç koyuyorum.

zaten bütün yaptığım yemeklerini o gün için yaptım hiç ertesi güne bırakmadım.ama buarada sütüm gercekten azalmaya başladı..... bir an önce periyodik olarak gıdaları vermem lazım. dün armut veriyim dedim pek sevedi armutu. bugün muz verdim biraz ama parmagımda ezerek bu aylarda verebilirim sanırım muz'u. sebze çorbalarını 3 tatlı kasıgı veriyordum haftaya artırabilirmiyim!!

ayni artık bu aylarda neler verebilirsem öğrenmem lazım :))

muzu çok fazla verme haftada 1 ya da 2 kez ver derim çünkü kabızlık yapar.sebze çorbasını arttırabilirsin.benim bebiş küçük bir kase yiyor öğlen öğününde.bu hafta sebze çorbasına kereviz katıcam bakalım sevicek mi :56:

çokkk teşekkür ederim valla beni bir sen dinliyorsun koca sitede :))) bu arada muz'un sakın cası olmadıgına sevindim çünkü oğluma bir gün verdim çook sevdi.. inşallah senin oğlunda kerevizi sever canım.. bende pazartezi bal kabağı vericem hadi haberleşiriz ozaman :))

zaten bütün yaptığım yemeklerini o gün için yaptım hiç ertesi güne bırakmadım.ama buarada sütüm gercekten azalmaya başladı..... bir an önce periyodik olarak gıdaları vermem lazım. dün armut veriyim dedim pek sevedi armutu. bugün muz verdim biraz ama parmagımda ezerek bu aylarda verebilirim sanırım muz'u. sebze çorbalarını 3 tatlı kasıgı veriyordum haftaya artırabilirmiyim!!

ayni artık bu aylarda neler verebilirsem öğrenmem lazım :))

bence ek gıdaları en az 1 ay tam alışıncaya kadar 3-4 kaşık ver iyice alışsın 21 günde alıştığı için yeni tadlara benim durumuma düşmeni istemem ben çorbayı ve meyveyi küçük 1 kase verdim bıktı şuan yediremiyorum ek gıdayı çok az ancak verebiliyorum 7 aylık ama malesef tam geçemedim başlangıçta çok yedirip bıktırdım sanırım :(((((((

bence ek gıdaları en az 1 ay tam alışıncaya kadar 3-4 kaşık ver iyice alışsın 21 günde alıştığı için yeni tadlara benim durumuma düşmeni istemem ben çorbayı ve meyveyi küçük 1 kase verdim bıktı şuan yediremiyorum ek gıdayı çok az ancak verebiliyorum 7 aylık ama malesef tam geçemedim başlangıçta çok yedirip bıktırdım sanırım :(((((((

evet ben pazartesi - salı - çarşamba haftada 3 gün veriyorum sebze corbasını ve 3 tatlı kaşıgı veriyorum. sonraki hafta yeni bişey ekliyorum corbaya ama arada ara veriyorum ki alerji durumu yapıcakmı diye.. sadece meyve püresini 2 kaşık veriyorudum onu yarımkaseye gectim seviyor cünkü.... muhallebiye geçmek istiyorum acaba yapan var mı! su - pirinç unu ile yapıp ılıyınca mama koyuyorlamıs fakat ben hiç mama vermedim vermekte istemiyorum... nasıl yapabilirim acaba yardımcı olunursa sevinirim :))

evet ben pazartesi - salı - çarşamba haftada 3 gün veriyorum sebze corbasını ve 3 tatlı kaşıgı veriyorum. sonraki hafta yeni bişey ekliyorum corbaya ama arada ara veriyorum ki alerji durumu yapıcakmı diye.. sadece meyve püresini 2 kaşık veriyorudum onu yarımkaseye gectim seviyor cünkü.... muhallebiye geçmek istiyorum acaba yapan var mı! su - pirinç unu ile yapıp ılıyınca mama koyuyorlamıs fakat ben hiç mama vermedim vermekte istemiyorum... nasıl yapabilirim acaba yardımcı olunursa sevinirim :))

bebekler için pirinçunu var canım kendinden şekerli olan.onu yaparsan içine mama atmana gerek kalmaz ben bazen öyle yapıyorum

merhaba arkadaşlar
benim oğlumda 5 aylık oldu artık ek gıdalara başlamak istiyorum 3 gündür evde mayaladığım yoğurttan veriyorum bir tatlı kaşığı kadar ama çok tiksiniyor
sadece yoğurttan değil herşeyden bazen yemeklerin suyundan falan ağzına değiriyorum onlardanda tiksiniyor tatlıdan tuzludan hiçbişeyi beyenmiyor anlıcanız napıcam bilmiyorum alışırmı dersiniz
biberon emzik emmiyor sadece beni emiyor mamada sevmiyor napıcam bilmiyorum

benımde en cok zorlandıgım donemdı sanırım ek gıdaya gectıgımız donem.. ben 5. ayın sonunda muhallebıyle baslayıp yogurt sebze ve meyveyle devam ettım.. aynı gun bırkac sebze karıstırmadan tek tek denedım.. olurda alerjısı olursa hangısının yaptıgını anlayabılmek ıcın.. tam anlamıyla ogun olarak ek gıdaya gecmemız 7. ayın sonunu buldu.. her ne kadar herkez erken baslasın tatlara alıssın vs seklınde telkınlerde bulunsada hıc kulak asmadan doktorumuzun talımatlarıyla devam ettım hep. ılerıde yasanılan mıgde problemlerının %60ı ek gıda donemınde ve oncesınde yanlıs beslenme yuzunden olusuyormus.

ıspanak mesela ben 8. ayını bıtırene kadar vermedm. baklagıllerde aynı sekılde.. daha cok mevsım sebze ve meyvelerını tercıh ettım.. sonra tavuk et ve en son balıga basladım.. yanı bır anda degılde yavas yavas sındırım sıstemıne zarar vermeden.

muz bu aylarda cok faydalı olmasına karsın malesef kabızlık yapıyor. bunun ıcınde muzu vermeden ortadan ıkıye ayırıp ortasındakı kahverengı kısmı alırsanız bu problem ortadan kalkıyor..

bırde ne kadar stress yaparsanız o kadar zorlanılıyor.. ne guzel anne sutu alıyor.. benım kızım ek gıdaya baslar baslamaz memeyı bıraktı.. anne sutude aldıktan sonra 8. ayın sonuna kadar aslında ne yedıgının cok onemı yok amac onu farklı gıdalara alıstırmak...

kolay gelsın

Back