• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylik bebegim sınırda çıkan hipermetrop

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Merhaba evet bu da benim derdim
Allah dermansız dert vermesin yine de
Bebeğinde hipermetrop olup da geçen var mı? 6aylkk kontrolünde değerleri sınırda cıktı Dr geçebilir her bebek hipermetrop doğuyor dedi artmazsa gözlüğe gerek yok 1yasinda tekrar gelin dedi böyle bir durum yaşayan var mı?

Bebeğinde hipermetrop olup da geçen var mı? 6aylkk kontrolünde değerleri sınırda cıktı Dr geçebilir her bebek hipermetrop doğuyor dedi artmazsa gözlüğe gerek yok 1yasinda tekrar gelin dedi böyle bir durum yaşayan var mı?
Üç buçuk yaşında ki oğlum yedi buçuk aylık bebek iken kullanmaya başladı gözlüğü. Onunda gözü hipermetrop. Gözü ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şuan tek sıkıntımız son bir aydır gözlüğü reddediyor.

Benim kızım 6 aylıkken 3.5 derece hipermetrop idi.
Her 6 ayda bir kontrole gittik.
Doktor bize miyop olsa idi gözlük şart olurdu ama hipermetrop için kafatası ve gözleri geliştikçe derece düşecek dedi ve düştü de.
Şuan 13 yaşında zıpkın gibi.
Odaklanma sorunu da yoktu.
Bebek cizdiginde kaşı gözü gayet yerinde olurdu

Benim kızım 6 aylıkken 3.5 derece hipermetrop idi.
Her 6 ayda bir kontrole gittik.
Doktor bize miyop olsa idi gözlük şart olurdu ama hipermetrop için kafatası ve gözleri geliştikçe derece düşecek dedi ve düştü de.
Şuan 13 yaşında zıpkın gibi.
Odaklanma sorunu da yoktu.
Bebek cizdiginde kaşı gözü gayet yerinde olurdu
Ama zaten bebeklerde bir yaşına kadar dört numara hipermetrop olur. Benim minnoşun gözleri altı numaraydı.

Icimi rahatlattiniz çok teşekkür ederim
Bizim dr seviyesini söylemedi sadece sınırda dedi
Inşallah 1 yaşında tekrar gittiğimizde düşmüş olur🙏

Üç buçuk yaşında ki oğlum yedi buçuk aylık bebek iken kullanmaya başladı gözlüğü. Onunda gözü hipermetrop. Gözü ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şuan tek sıkıntımız son bir aydır gözlüğü reddediyor.
Gözde herhangi bir kayma vs oluyor muydu nasıl farkettiniz?
Sadece kontrolünde mı öğrendiniz?

Cocugunuzun gozu nasl.oldu?
1 yasında tekrar göz muayenemiz vardı ve dr umuz gözlüğe gerek olmadığını ama 1bucuk yaşında tekrar göz muayenesine gelip kontrol ettirmemiz gerektiğini söyledi. Çünkü bebeğimde herhangi bir göz kayması vs yoktu. Şimdilik bu şekilde ilerliyoruz ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum.

1 yasında tekrar göz muayenemiz vardı ve dr umuz gözlüğe gerek olmadığını ama 1bucuk yaşında tekrar göz muayenesine gelip kontrol ettirmemiz gerektiğini söyledi. Çünkü bebeğimde herhangi bir göz kayması vs yoktu. Şimdilik bu şekilde ilerliyoruz ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum.
Tesekkur ederim insallah gerek kalmz sevndm szn adiniza💕

Merhaba son durumunuz nedir

Back
X