• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğim püreyi yutarken boğulacaktı az kalsın :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar 4,5 aylıkken başladım ek gıdalara. her zaman suyunu vermedim arada püre yapıyodum ama biraz sulu yapıyodum yine. bugün elmayı sadece rendeledim verdim. biraz yedi sonra nerdeyse boğulacaktı zor öğürdü çıkarttı. ödüm koptu. nasıl alıştırabilirim katı yemeye? birde artık bugün çok korktum, vermeye daha çok korkarım birdaha aynısı olacak diye..

elmanın püresini yutması zordur ben bile çiğnemeden yutmaya çalışınca midem bulanıyor hele ki bebekleri düşünemiyorum.benim kızım püre şeklinde meyveyi az yedi sonra isemedi şimdi hep suyunu içiyor.ama biraz büyüyünce başlıyorlar katı gıdaya tabi bazıları zorlanıyor. ben elimle yediklerimizden az az verdim öyle başladı tabi daha tam anlamıyla pütürlü yiyor değil.ama tavuğu elimle parçalayıp veriyorum ya da köfteyi.çorbasını kıymalı biraz pütürlü yapıyorum.öyle öyle alışıyor.
sen de mesala tel şehriye çorbasını dene.yutması kolaydır hem de yavaş yavaş alışmış olur pütürlüye.
elma püresini bizimki de yemiyor.

elmanın püresini yutması zordur ben bile çiğnemeden yutmaya çalışınca midem bulanıyor hele ki bebekleri düşünemiyorum.benim kızım püre şeklinde meyveyi az yedi sonra isemedi şimdi hep suyunu içiyor.ama biraz büyüyünce başlıyorlar katı gıdaya tabi bazıları zorlanıyor. ben elimle yediklerimizden az az verdim öyle başladı tabi daha tam anlamıyla pütürlü yiyor değil.ama tavuğu elimle parçalayıp veriyorum ya da köfteyi.çorbasını kıymalı biraz pütürlü yapıyorum.öyle öyle alışıyor.
sen de mesala tel şehriye çorbasını dene.yutması kolaydır hem de yavaş yavaş alışmış olur pütürlüye.
elma püresini bizimki de yemiyor.

seninkisi kaç aylık? tel şehriye çorbasını yaptım ama ezip öyle vermiştim.ezmeden deneyeyim bide.. bazı küçük bebeklerin eline ekmek veriyolar hiçte bişey olmuyor. öyle öyle alışıyor ama böyle kötü bir tecrübe yaşayınca insan korkuyor bişey olacak diye..sebzeyide püre olarak denesemmi acaba? çorbadan daha koyu kıvamda veriyorum ama daha mı koyu olması lazım kıvamının..

cnm püre derken elmayı rendelemekten bahsediyorsun sanırım...
yapacağın bütün rendeleri cam rende kullanarak yapman gerek.
hem cam rende vitaminini muhafaza ediyor hem de muhallebi kıvamında oluyor daha kolay yutuyor.
biz de 5 aylık olduk ve 2 gün cam rendede yaptığım elmayı tülbentten süzmeden verdim ve 3 gündür kabız yavrum :(((

cnm püre derken elmayı rendelemekten bahsediyorsun sanırım...
yapacağın bütün rendeleri cam rende kullanarak yapman gerek.
hem cam rende vitaminini muhafaza ediyor hem de muhallebi kıvamında oluyor daha kolay yutuyor.
biz de 5 aylık olduk ve 2 gün cam rendede yaptığım elmayı tülbentten süzmeden verdim ve 3 gündür kabız yavrum :(((

bende öyle yapıyorum zaten. püre halinde oluyor. cam rendede rendeleyip tülbentten süzmeden verdim. muhallebi kıvamında ama biraz yedi. sonra takıldı boğazına. uzun süre çıkartamadı ters çevirdim falan öyle kıpkırmızı oldu. şimdi korkuyorum katı bişey yedirmeye. onunla bir olanlar var bisküvi, ekmek ellerinde nasıl alıştırdılar anlamadım.

üzülme arkadasım benım kızım aynı duruma tükürüğüyle geldi, ne oldugunu anlamadım bıle . uyuyordu. tesaduf odaya gırmıstım, arkamı bi döndüm çırpınıyor yatakta, aglamaya calısıyor uyku sersemı, sesı cıkmıyo gerı tıkanıyor, aklım basımdan gitti, normalde sakinimdir ama ne yaptıysam olmadı 30 sanıye sonra elım ayagım tıtremeye basladı en sonunda bir çığlıkla nefes aldı ama 5 dakıka kendıme gelemedım. su falan getırdıler , oturttular ama nafile, düşününce hala kalbim daralıyor. hadi ben odaya gırmseydım, allah korusun bize bağışlasın yavrularımızı. olacak olan her türlü oluyor. eline bişey verdıgınde takıp et büyük koparırsa al hemen agzından. dişleri çıkınca daha zor, herseyı koparmaya baslıyorlar. ona göre bı duzen tutturuyosun zamanla.

kızlar 4,5 aylıkken başladım ek gıdalara. her zaman suyunu vermedim arada püre yapıyodum ama biraz sulu yapıyodum yine. bugün elmayı sadece rendeledim verdim. biraz yedi sonra nerdeyse boğulacaktı zor öğürdü çıkarttı. ödüm koptu. nasıl alıştırabilirim katı yemeye? birde artık bugün çok korktum, vermeye daha çok korkarım birdaha aynısı olacak diye..
elma püresi sabıkalı gıdalardan.geçen yıllarda bir hemşire hanımın 9 aylık kızına yedirdiği elma püresi bebeğin soluk borusuna kaçmıştı.üniversite hastanesine kaldırmışlardı ama kurtaramamışlar.
elma ,ayva gibi bizim bile zor yuttuğumuz katı gıdalarla şaka olmaz,suyunu verin.pütürlüye alıştırmak için şehriyeli çorbalar ve muz daha iyi bir fikir,bunlar soluk borusuna kaçsa bile yumuşak olduğu için soluk borusunu tam tıkama riski çok az..ayrıca pütürlü gıdaya alıştırmak için uygun zamanın 8-9 aylar ve sonrası olduğunu düşünüyorum.
öte yandan hep sıvı verilip 18.ayda hala pütürlü alamayan bebekler de var.
sağlıkla büyütün bebeğinizi..

ayrıca bu durumda yapacağımız tek şey bebeği baş aşağı çevirip sırtına vurmak.önemli nokta; sırta vurduğunuzda bebek oturur pozisyondaysa gıda soluk borusunda daha da aşağı kaçacaktır.bebeği tümüyle baş aşağı yani ters çevirip sırtına vurun.böylece gıda yerçekimi etkisiyle aşağı doğru yani ağızdan dışarı çakacaktır.zaten sıkıntıda olan bebek de öksürerek size yardım edecektir.bebek ilk yardımda en sık bu manevra kullanılıyor.sevgiler...

ayrıca bu durumda yapacağımız tek şey bebeği baş aşağı çevirip sırtına vurmak.önemli nokta; sırta vurduğunuzda bebek oturur pozisyondaysa gıda soluk borusunda daha da aşağı kaçacaktır.bebeği tümüyle baş aşağı yani ters çevirip sırtına vurun.böylece gıda yerçekimi etkisiyle aşağı doğru yani ağızdan dışarı çakacaktır.zaten sıkıntıda olan bebek de öksürerek size yardım edecektir.bebek ilk yardımda en sık bu manevra kullanılıyor.sevgiler...

tşkrler. bende aynen öyle ters çevirdim ama insan çok panik oluyor o an.. yedirirken artık çok korkarak yediriyorum herşeyi..

Ben de cam renede elma armut havuç hazırlıyorum. vermeye yeni başladım. Muhallebi gibi oluyo. çok rahat alıyo bebek. çok az miktarlarda veriyorum ama...

Back