hmmmm bakın şimdi burda kimsenin bilmediği,bileninde dikkat etmediği bi husus var,bazı insanların dudak ile burun arasındaki payı dar olur,benimde öyle mesela,o mesafeyi açmak mümkün değil cunku elinizle septumun başlangıc noktasına bastırırsanız orda sbit duran bi kemik oldugunu göreceksınız o kemiği kırıp yukarı almak gibi bişey sözkonusu olamıyor tıbben
doktorların en fazla yapabilecegı şey burun ucunu yukarı alır bu şekilde o alanın daha az gölgelenmesini o alanın aydınlık kalarak daha genişmiş gibi gorunmesini sağlayabilirler,
bende ameliyattan cıktım burnum agzıma gırıcek gibiydi moralim bozuldu kalkık olmamıs filan diye dusundum ama burnun ucumu elimle yukarı kaldırıyorum kalkmıyo fazla sonra anladımki kaldırabilecegı kadar kaldırmıs zaten doktorum ama benim dudak payım dar olduğu için öyle görünüyormuş yapacak bişey yok bu duruma,konu sahibi arkadaşında öyle bi durumu var,ve bu tip insanlarda septum sarkık kalıyor suan benım septumumda sarkık kaldı mesela 1 cm daha alınsaydı nasıl olurdu dıye dusunmuyor degılım acıkcası,
ebru_ebru mesela seninde septumun sarkık aynı sorundan sende şikayetçisin sanırımn ayrıca örnek vermek için söledim canım sakın yanlış anlama,örnekleri çoğaltıyorum yani ama bunu ben doktoruma sorucam anlatıcam o septumun biraz daha alınması mümkün olabiliyormuymus acaba,ama suda var sımdı ben zuhtu beye bidaha ameliyat olcam dersem adam mesleği bırakır 1 tanesini yaparken depresyon geçircekti 2.sinde kesin emekli olur artık :)