6 Aydan itibaren bebeklerimizle oynayabileceğimiz oyunlar

tel sararı benim annem de yaptırmaya uğraşyor ama henüz erekn tabi dee siizn şu tapşin oyununu anlayamadım ben o nasıl oluyor
 
tapşin tapşin diyerek el çırptırmaya çalışıyor annem.bende fazla bilmşiyorum açıkçası, duymuştum ama nasıl oynanır tam bilmiyorum.
 
tapşin şöyle oluyo :))

tapşini tapşini ta ma ma
kızlar gider ha ma ma
hamamın yolu otludur
Elifin dötü b..ludur

şeklinde şarkı söyleyerek el çırpıyoruz alkisalkisalkis

bir de benimki aynaları çok seviyo, gardrobun kapaklarındaki aynaların karşısından ayrılmak istemiyo bakıp bakıp çırpınıyo
 
Bu bir çocuk eğlendirme oyunudur. Tekerlemesi ile çocuğun ilgisini çekmek, ağlayan çocuğu susturmak veya çocuğun birisine alışmasını sağlamak amaçlanır. Bu aynı zamanda bir bebek oyunudur. Oyunu oynatacak olan büyük, çocuğun bir elini avcunun içine alır. Kendi şehadet parmağını ağzına götürerek aşağıdaki işlemleri yapar ve bunları yaparken de oyunun tekerlemesini söyler:

Çocuğun avucunun içinde parmağını gezdirerek;

- Mini mini havuz, buraya bi kuş kondu... Çocuğun baş parmağını avucunun içine yatırarak; - Bu tuttu... Çocuğun işaret parmağını avucunun içine yatırarak; - Bu kesti... Orta parmağı avucunun içine yatırarak; - Bu pişirdi... Yüzük parmağı avucunun içine yatırarak; - Bu yedi... Serçe parmak yatırılarak; - Bu da Hocadan geldi, “hani bana hani bana” dedi...

Bu tekerlemenin son cümlesi söylenirken çocuğa “bak bak (kuş kuş)” diyerek çocuğun yukarıya bakması sağlanır. Çocuk kuş var diye yukarıya bakınca da oyunu oynayan büyük, çocuğun boynunu gıdıklayarak onu güldürmeye çalışır.
 
Teşekkürler arkadaşlar, güzel oldu böylece bilmediğimiz oyunları oynatabileceğiz:)))))zeka gelişimi için oyun oynamak şart.
 
0-3 Ay Arası:
Okşama, Gıdıklama Oyunu: Bu aylar için en önemli iletişim biçimi ten teması. Bebeğinizi bol bol okşayın, sevgi sözcüklerini sıkça kullanın. Gıdısına, koltuk altına, ayak altına, göbeğine, hafif temaslarda bulunun. Dokunduğunuz vücut bölgelerinin ismini telaffuz edin.
Bisiklet Oyunu
Bebeğinizin bacaklarını bisiklet çevirir gibi döndürün. Bu işlemi tekerleme söyleyerek yapın.
Nesneleri Hareket Ettirme
Eline aldığınız nesneleri, oyuncağı veya çıngırağı. Sağa, sola hareket ettirin. Döndürün. Yaptığınız işlemi anlatın. Beşiğine takacağınız basit bir dönence de aynı işlevi yapacaktır.
Yüz Mimikleri:
Bebekler doğduğu andan itibaren duygusal durumları anlayabilecek kapasitededir. Yüzünüze neşe, hüzün, öfke, acı, korku gibi ifadeler takınıp, yüz ifadenizi anlatın. Dil çıkarın.

3-6 Ay Arası
Meyve, Sebze Koklama Oyunu
Bebeğinizin doğumla gelen en gelişmiş duyusu koklama duyusudur. Bebeğinize doğal ürünleri koklatarak bu duyularını geliştirebilirsiniz. Nane, fesleğen, limon gibi kokuların zihin uyanıklığına yardımcı olduğu, gül, portakal, lavanta, sarı papatya gibi kokuların rahatlık verdiği düşünülmektedir.
Üfleme Oyunu
Bebeğinizi kucaklayın ve vücudunun bir bölümüne üfleyin. “Bu senin kolun” gibi bilgilendirmeler yapın.
Dokunma Oyunu
Bebeğinizin vücudu ile temas eden her şey bir uyarıcıdır. Farklı dokusu olan kumaşları ve değişik yüzeyleri olan materyalleri bebeğinize dokundurarak hakkında bilgi verebilirsiniz.

6-9 Ay Arası
Kerpeten Oyunu
Bebeğinizin baş ve işaret parmağını birleştirerek küçük nesneleri almayı öğretin ve tekrarlaması için teşvik edin.
Kule Oyunu
Evdeki plastik kavanozlarla ya da küplerle kuleler yapın. ızlemesini ve bu sırada sabretmesini sağlayın. Sonra kuleyi hafif bir dokunuşla devirin. Dizme ve devirme işlemlerini tekrarlayın. Devirme işlemini başardığında bebeğinizi alkışlayarak ödüllendirin.
Balon Oyunu
Baloncuk üfleme oyuncakları ile rengarenk balonlar oluşturun. Onları üfleyin ve dokunarak yok edin. Sonra bebeğinizi uygulaması için teşvik edin.
Top döndürme Oyunu
Yuvarlak bir kap içine renkli bir top koyup hareket ettirin.

9-12 Ay Arası
Vücut Bölümleri Oyunu
Bebeğinize vücut bölümlerini doğaçlama bir şarkı eşliğinde gösterebilirsiniz.
Benim bir bebek televizyonundan öğrendiğim şarkılar şu şekilde;
Baş, omuzlar, dizler ve parmaklar (2 kere)
Ve gözler, kulaklar ve ağız ve de burun
Baş, omuzlar, dizler ve parmaklar

Baş parmağım, baş parmağım neredesin?
Buradayım
Bugün nasılsınız?
ıyiyim, çok sağolun
Din, dan, don
Her parmak için bu şarkı söylenip. Sırası gelen parmak hareket ettiriliyor.
Parmağınıza kukla takarsanız ya da bir kalem ile yüz çizerseniz oyun çok daha eğlenceli oluyor.
Dağıt-Topla Oyunu
Bir oyuncak sepeti edinin. Oyuncakları sepet içerisine toplayıp, dağıtın. Bebeğinizi de teşvik edin. Bu oyunu her odadan o odaya özel bir, iki parça eşyayı toplayıp, sonra eski yerlerine bırakma olarak da çeşitlendirebilirsiniz.
Neresinde Oyunu
Seçtiğiniz farklı nesneleri bir sepetin önüne, arkasına, yanına ve içine yerleştin. Hangi nesnenin hangi konumda olduğu ile ilgili bilgi verin.
Yüzdü mü Battı mı Oyunu
Suya dayanıklı farklı nesnelerin bir kap içerisindeki durumlarını bebeğinizle deneyimleyin. Batmasının ve su üzerinde kalmasının nedenini basit bir cümle ile açıklayın.

12 -24 Ay Arası
Nesne Eşleştirme Oyunu
Evinizdeki terlik, çorap, eldiven gibi nesneleri karışık olarak bebeğinizin önüne yerleştirin. Eşlerini anlatarak bulun. Onu da yapması için teşvik edin.
Yap Boz-Geometrik Biçimler Oyunu
ıki parçalı yap bozlarla eşini bulma oyunu oynayabilirsiniz. Geometrik biçimleri ve girebileceği alanları kartondan kesimlerle oluşturabilir veya bu amaca uygun oyuncaklar kullanarak öğretebilirsiniz.
Renkler, Sayılar Oyunu
Evinizde, sokakta gördüğünüz canlı ya da cansız varlıkların rengini söyleyin. Benzer özellikteki nesneleri sayın. 3 kırmızı elma, 1 sarı elma. 5 yemek tabağı, 3 pasta tabağı, 2 gri otomobil gibi.

24-36 Ay Arası
Boyayın
Çocuğunuza boyama kitapları ve kalemleri alın. ışi nasıl yapacağını ve hareketlerinizi anlatın. “Şimdi sarı boyayla güneşi boyayalım” gibi.
Sıraya Dizin
Dergi, gazete veya romanlardan keseceğiniz 3-4 resim karesi ile kendi hikayenizi oluşturun. Önce hikayeyi anlatın sonra olayların akışına uygun resim karelerini dizin. Eline verdiğiniz resimlerle kendi hikayesini oluşturması için teşvik edin.
 
elvinin elini elime alıyorum avucunun içine daire çizerek burda bi kuşşş varrrmıışşş diyorum sonraa bşa parmağını kapatıp bu tutmuş,işaret parmaını kapatıp bu getirmiş,orta parmağını kapatıp bu pişirmiş,yüzük parmaını kapatıp bu yemiş,serçe parmaını kapatıp buda hani bana hani demiş ddeyip gıdıklıyrm
 
ay çağanın en sevdiği oyunu yazayım bende yüüzne işaret parmağımla önce çenesine sonra sırayla iki yanağına en son burnuna dokunuyorum buarada araba geldi durakta durdu bip sesinde burnuan gelmiş oluyıorum bayılıyor buna
 
6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 1 Toplam: 3

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin
 
çağan öyle gel gelle alkışla hiç ilgilenmiyo. yere serdiğim yorganın üstünden çıkmak çıplak yerde sürünmek kabloları yakalayıp yemek en güzel oyun onun için. sıksık ellerimden tutup ayağa kalkıyor ben onu havada sallıyorum birde en büyük çağan başka büyük yok diyorum demezsem ters ters yüzüme bakıyo. bide gıdıklamaca. dön diyorum yandönüyo bende onu yer gibi yapıp gıdıklıyorum böyle sürüp gidiyor işte...

serpil..
 
kizlar daha bebek diye bir cd var
dun onu izlettim ben defne ye baya ilgisini cekti.
14 dakika suruyor 10 dk izledi ben bile izliyorum renkleri falan gosteriyor sekilleri
cok guzel tavsiye ederim.
akli ermeye baslayinca daha hosuna gider sanirim.
 


canım ya nerden aldın cd yi varsa buralarda bende alayım yada nette varsa söylede izleteyim oğluma...
 
denizcim acikcasi sucmu bilmiyorum benim burda alma sansim zaten yo
o yuzden yukledim bilgisayara
sana da ozelden atayim adresi buradan yasak diye biliyorum. sen ordan
yuklersin zaten nasil izletmen gerektigini dalan anlatiyorlar once 3-5 dk mis mesela.
dur bulayim yolluyom.
 
canım tamam teşekkür ederim özelden yollarsan sevinirim bende suç die biliyorum... linkini yolla ben yüklerim burdan teşekkür ederim şimdiden...
 
gonderdim canim, once uye olman gerekliymis

deniz sende ondan linklerin indirememissin, bende simdi ogrendim esimden :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…