6.AAşı Acil yardım..

akvaryumm

o benim dünyam
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
417
7
kızlar bu sabah 6.ay aşılarımız vardı.neyse ocağa gittik aşılarımızı olduk.birde ağızdan yapılan çocuk felci aşısıda vardı ağızdan verildi.tam ocaktan çıktık aradan 5 dak.bile geçmeden deniz baya bir kustu.midesinde ne var ne yok çıkardı.şimdi aşı boşamı gitti.yeniden ocağa gitmelimiyim.aşı yeniden ağızdan verilmelimi?kızlar acil yardımlarınızı bekliyorum.napim şimdi ben?

ay panikten başlığı bile yanlış yazmışım.6.ay yazmam gerekirken eksik yazmışım.pardon.

canım bildiğim kadarıyla hemen emildiği için aşı geçerlidir kussa dahi.çünkü bende kaana ishal aşısı yaptırmıştım özelde dedim ya kusarsa yada tükürükle dışarı çıkarsa dedilerki hemen yanakların iç kısmından emildiği için aşı geçerli merak etmeyin demişlerdi.

bana sağlık ocağında ilk yarım saat kesinlikle bişey içirme yedirme aşının etkisi geçmesin demişti, bence sen yine de tekrar bir git sağlık ocağına uzak için rahat etsin... biz d ebugün bir gideceğiz olmazsa sorarım yerine ama ben bugün geç gideceğim 4 den sonra

aybüke canım sağlık ocağı biraz uzak arabasız gidemem bir tanıdık hemşire vardı arayıp onu sordum pembepanter canım dediğin gibi o ağıza damlatılınca hemen emilir bişey olmaz dedi ama nebilim ya yinede kafamda soru işareti var.aybüke canım sen madem ocağa gidicekmişsin benim için bir sorabilirmisin?çok sevinirim.ayrıca burdakiler bana hiç yeme içme konusunda bişi demediler bende gelir gelmez susamıştı diye bir güzel su içirdim.

ben o hemen emilen aşıyı rota aşısı diye biliyorum sen bence ara sor her hangi bir sağlık ocağıda olur. öğren canım

akvaryum yaa bugün gidemedik yaa, çok sıcak dışarı çıkılmıyoor, ama gidince soracağım, hemşire arkadaşın belki doğru söylüyordur, ama bize 30 dakka bişey yedirme içirme demişlerdi ben öyle yaptım

aybükecim canım çok sağol ilgin için ama yinede yarın gidersen eğer benim için sorarsan çok sevinirim canım.teşekkürler şimdiden.

X