53 günlük bebeğim hep emmek istiyor.. Yardım..

burcak86

hiçbişe değişmesin
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
7.499
26.110
Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor mama ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..

Son düzenleme:
bebegin daha cok kücük emzik yerine seni emiyor.benim kizimdaa 5 ay hic emzik kabul etmedi 5 ayina girer girmez bi deniyeyim belki alir dedim ve o gün+dr emzik emiyor 9 aylik suan. sende emzige baslamak icin acele etme cok kücük olunca emzik sert veya büyük gelebiliyo ve emmekte zorluk cekiyolar bu yüzden anne memesi daha cazip geliyor.emzige alistigi zaman seni birakacaktir ama zamanla her ay emzik vermeyi dene ve en minik olan emziklerden almani tavsiye ederim.tabi emzik almasini istiyorsan.ama bence bebeginin sorunu ac olmasi degil sadece biseyler emmek istedigi icin ve emzige alisamadigi icin sürekli sana yapisik durumda...

bebekler 9 ay boyunca oral yolla birsey emme ihtiyaci duyarlarmis birde bildigi baska birsey olmadigindan emiyor seni ben emzikte direndim ama baktim mememde yasiyor bende 5 . aydi sanirim verdim

carla'nın dediği bilimsel bir gerçek... bebeğiniz oral dönemi doya doya yaşıyor annesi... ne mutlu ki kilo gelişimindede sıkıntı yok...ve ne mutlu ki çevre baskısına rağmen mama vermemişsiniz... bu süre ne zaman geçer???? bırakın kontrolü ona... o bu doyumu tamamladıktan sonra zaten istemeyecek.... biraz sabır sadece... o gülücüklerin keyfini çıkarın ve çevreye kulaklarınızı kapatıp bebek gelişim basamaklarını araştırıp öğrenin... mutluluklar size........

saolun arkaaşlar,kontrolü ona bıraktım zatn dediğiniz gb,bakalım neler olacak :) cvplarınız içime su serpti :)

Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor meme ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..

aynı beni anlatmıssınız bebegim 23 günlük ve aralıksız emmek istiyor sizin durumunuzda bir değişiklik varmı?

aynı beni anlatmıssınız bebegim 23 günlük ve aralıksız emmek istiyor sizin durumunuzda bir değişiklik varmı?

cnm bızımkı suan 4 ayı gecti, artık etrafın farkına vardığı için bıraz daha açıldı emme araları ama,yani şımdılerde 1-1,5 saatte bı kere emmek istiyor 10 15 dakıka memede kalıyor.. tam bi düzelme hala olmadı aslında.. şöyle bi güzelliği oluyor bu durumun sütün hiç azalmıyor ve kilo alımı güzel oluyor,bı de sağlıklı mutlu bı bebeğin oluyor işte :) senınkı daha çok küçük ama belkı bnmkınden önce düzene girer,yani inşallah:)

Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor meme ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..
Aynen bizde öyleyiz emzik konusunda memede uyumak istiyo doyuncada süt geliyo diye kızıyo bi salıncak gibi aparat aldım biraz üstümden düştü ama yinede başından kalkamıyorum

Aynen bizde öyleyiz emzik konusunda memede uyumak istiyo doyuncada süt geliyo diye kızıyo bi salıncak gibi aparat aldım biraz üstümden düştü ama yinede başından kalkamıyorum

Kızım altı yaşında birinci sınıfa başladı :) şuan yine hamileyim muhtemelen o da böyle meme bağımlısı olacak,zor günler evet ama hergün bi parça daha kolaylaşıyor sadece bol bol sabra ihtiyacınız var,Allah kolaylık versin..

image.jpg
Çünkü bebekler anne memesinde kendilerini güvende hissediyorlar. Benim bebeğim 5 aylık ve baştan beri böyleyiz. Ben de o da çok mutluyuz bu durumdan. Dünyaya alışmaları kolay değil, doymadığından değil güvenli bir limana sığınmak istediklerinden :KK66: oğlum şu an emdi ve kucağımda uyuyor. Mis gibi :)

Arkadaşlar tecrübeli annelerden yardım istiyorum. 53 günlük bir kızım var,doğduğu andan itibaren sadece anne sütüyle besliyorum,çevremdekilerin bu çocuk doymuyor mama ver baskılarına rağmen eşimle inat ettik hiç mama vermedik,sadece anne sütü alsın istedik,başlarda sütüm gelsin,sonrasında sütüm artsın diye sık sık emzirdim,çok şükür ilk ay 750 gr,ikinci ayda 20 günde 700 gram aldı,yani doktorumuzun söylediğine göre doymakla alakalı bir sıkıntısı yok. Ama gelgelelim bebeğim memenin altında durmaya alıştı,kesinlikle kucağimdan indiremiyorum sürekli emsin uyusun orda uyansın,memenin altından gülücükler atsın ama sadece ve sadece orda kalsın istiyor. Bu durum aslında hoşuma gidiyor,ona doyduğumu hissediyorum ama hiçbirşey yapamıyorum ev işlerini zaten geçtim,tuvalete bile gidemiyorum. Aranızda buna benzer birşeyler yaşayan var mı,ne zaman geçer bu durum? Ya da herhangi bir önerisi olan var mı? Bu arada emzik filan kabul etmiyor,ev emzik çöplüğüne döndü,eşim her akşam eve yeni bir emzikle geliyor.. Ama nafile..

Şuanda 27 günlük anneyim tee aynı durumdayım,hunim nerde :))

X