merhaba muffin mutlaka takip et.benim bebeklerim 25 günlükken aynı sorunu yaşadı ateşi yoktu.üç gün oğlum kabız oldu 4. gece yeşil kaka yaptı.kızım ise aynı senin bebeğin gibi peşpeşe 3 kere aynı şekilde kaka yapıyordu.hiç anlamadık hasta olduklarını ama çok huysuzlardı özellikle kızım.
ateşlerini ölçüyordum 37 yukarı değildi.ertesi günü kanlı kaka yaptı oğlum hemen hastaneye götürüyorduk annem yolda aradı kızda kanlı kaka yaptı dedi.geri döndük kızımı da aldık direk hastaneye gittik.
hastane de ateşini ölçtüler 38 idi.ben şok geçirdim.hemşire bana keşke gece yeşil kaka yaptığı anda getirseydiniz dedi ama nerden bilebilirdim ki kabızlığın ardından kaka yapınca herhalde kabız olduğu için böyle oldu diye düşündüm.birde üşütmekten yeşil kaka yapar derler.öyle birşey yok.kesinlikle inanmıyorum.
üç gün hastane de kaldık bebeklerim düzelene kadar sürekli sulu kaka yaptılar.korkunç günlerdi.
sana tavsiyem muhakkak takipte ol.
birde ağızdan ne veriyorsun?
daha doğru su veriyor musun?markası ne ? vitamin olarak ne veriyorsun?
ayrıca az kanlı diyorsun muhakkak doktoruna bildir.sürekli kaka yaptığı için bağırsaklar tahriş oluyor ve kan geliyor.eğer günde üç kere den fazla kaka yapıyorsa sakın ihmal etme.
ben farketmediğim için kızımın vücudunda su kalmamıştı damar yolunu bulamadılar.bir saat sonra getirdiler.kızımın yüzü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.emzirdim uyumuştu.sonra yine götürdüler.yavrumun damar yolunu bulana kadar hastane ağlamalarıyla yankılandı.
bağırsak enfeksiyonu olmuştu yavrularım.
su direk vermedim canım ama humana kimyonlu rezene çayı-kendi demlediğim kimyon çayı ve günde 1-2 kez de mama veriyorum sütüm fazla yetmediği için.bir de e...li marka su kullanıyorum.d vitamini(sağlık ocağından verdiler monovit mi ne adı) ve gaz için nursey harveys veriyordum.inan gündüzüm gece oldu.ben de bebekken ishal olmuşum.dr ölür fazla yaşamaz demiş.10 aylıkmışım.ama ek gıda olunca annem sürekli beslemiş ben çıkarmışım en sonunda kurtulmuşum.ama bebeğimin tek besin kaynağı emmek(süt veya mama) iştahsızlık yapmasından korkuyorum bu hastalığın.allahım yardım etsin.küçücük daha
kızlar dr um neden izleme kararı aldı sizce?bir de flagyl ve nidazol 2 yaş üstü çocuklardan başlıyor kullanılmaya.bebeğe zararı yok mu?kullananlar yazarsa sevinirim.çok zor çok allah kimseye yaşatmasın.elim ayağım uyuşuk dünden beri.üzüntüden gece gündüz ağlıyorum eşimin de morali bozuk.zaten kendisi 2sene önce 2 kez ameliyat oldu.hasta psikolojisi geçmedi.şimdi bebeğimizde bu olunca istesek de güç toplayamıyoruz.
korkma canım.benim bebeklerim o kadar antibiyotik ve ilaçlar aldı ki zararı olsaydı şimdiye belli olurdu.daha 25 günlüklerdi.üzüntünü tahmin edebiliyorum.ben artık bu bebekler düzelmez diyordum kafayı yicektim.birde sağlıklı doğmalarına rağmen 9 gün hastane de kaldık.tecrübesizlikten .birde üstüne bu hastalık olunca yıkılmıştım.
şimdi sapasağlamlar herşeyi yiyorlar.
eğer için rahat değilse bebeğini başka bir doktora göster.en azından fikir sahibi olursun.
evet canım başka dr a gidicez.sümüksülük azaldı bugün 1-2 gün daha izleyip götürcem.dün bebeğin makatına uyarma amaçlı hemşire jele batırdığı çubuk ateşölçeri soktu.eve gelince çok açık renkte sümüksü kan vardı acaba kurcaladığı için olabilir mi?çok zorlamadan kaka var mı yok mu diye baktı.benim akılsızlığım düşünemedim.pamuk ve sıcak suyla hemen yapıyor kakasını aklıma gelmedi boşu boşuna bebeği kurcalattım.kendime çok kızıyorum.en çok iştahsızlık ve ateşten korkuyorum canım.işallah çabuk kurtulur.masum melek onlar inan o kadar nazikler ki.kafayı bende yiyecektim sağolsun kadınar kulübü arkadaşlar ve sen destek oldunuz bşraz düzeldim
benim oğlumda 2 aylıktı amipli dizanteri olduğunda..bizimki nidazolla geçmemişti,yurtdışından bir ilaç getirtmiştik dr muzla..onla düzeldi şükür..çok karın ağrısı yapıyor bebeğe sürekli ishal vs Allahım yardım etsin inşallah..
Eki Görüntüle 532545
kızlar 2 gündür kızım bu şekilde şeffaf mukus şeklinde sarı-yeşil arası kaka yapıyor içinde bişey yok.bir de bugün özel başka hast de tahlil yaptırdık parazit yok 3-4 lökosit çıktı.dr tesadüfen bezine baktı o sırada kaka yapmıştı kızım.bu arada günde 4 kez yapıyor kaka.emiyor 2-3 dk sonraa ağlıyor gözzümün içine bakarak karnı mı ağrıyor ne benim içim eriyor.allah kimseye vermesin.ne yapacağımı şaşırdımçateş yok-kusma yok-karın ağrısı(ya da gaz sancısı) var.huzursuzluk var.uyku bölünmesi var.
doktor bezi görünce ne dedi ?muffın ishal görünüyor sulu bu bez emmiş.renk iyi.mama da yiyorsa açık yeşil olması normal.parazit olmaması güzel demek ki ilaçlar fayda etmiş.bir ay yiyorsa mama ,anne sütü ve su dışında hiçbirşey verme.vücudu dinlensin.mama ise mümkünse milupa (aptamil) ishal önleyici maması olsun.doktoruna danışabilirsin.
ateş ve kusma olmaması iyi.demek ki iyiye gidiyor. şimdi yapacağın ishal i önlemek.
öneri olarak sıcak tutması için ayak topuğuna elma yağı kullanabilirsin gaza da iyi gelir.
canım laktoz intoleransı dendi.dünden beri laktazim denen damlayı her emme öncesi kullanıyoruz.dün birçok belirti geçti mukuslu kaka hariç.mukuslu kaka daha da arttı.bugün az önceki emzirme denemende işe yaramadı yine emmeyi reddetti ağlayarak.süt geliyor emmek istiyor ama reddediyor.mukuslu kaka ne zaman geçecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?